Meta wil eigen variant van streamingplatform Twitch beginnen

Meta wil eigen variant van streamingplatform Twitch beginnen

Vorig artikel Volgend artikel

Meta komt met Super, een streamingplatform zoals Twitch. Het is niet compleet hetzelfde, maar het heeft wel veel overeenkomsten.

Super van Meta

Twitch is een enorm succes en hoewel andere platformen ook een gooi doen naar succes op dit gebied, is het nog steeds de grootste. Het is vooral bekend van het streamen van games, waarbij je de game groot in beeld ziet en in een hoekje een streamer ziet. Daarnaast is er een chatscherm in beeld waarop kijkers kunnen reageren op de stream, vragen kunnen stellen of met elkaar kunnen praten. Twitch is een enorm succes: het wordt maandelijks door 9,2 miljoen mensen gebruikt.

Waar Twitch voornamelijk op gaming is gericht (al zijn ook hier andere typen streams mogelijk), is Meta’s Super juist van alle markten thuis. Het idee is dat je livestreams kunt kijken van belangrijke contentcreators, alleen hierbij kun je zelf nog meer deel uitmaken van de stream. Op Twitch kun je als kijker vooral een rol spelen in de stream door te chatten en vragen te stellen in de chat, maar op Super krijg je ook de mogelijkheid om zelf in beeld te komen. Zo kun je iets laten zien dat je kan, of bijvoorbeeld een vraag stellen aan de streamer.

Geld verdienen

Net als op Twitch kunnen streamers geld verdienen, want het werkt met een abonnementssysteem. Zo kun je bepaalde streamers niet alleen volgen, maar ook een abonnement nemen op hun kanaal. Bij Twitch werkt dat als een trein. Je krijgt als abonnee vaak bepaalde extra’s, zoals speciale emoji die kunt inzetten. Streamers kunnen inkomsten genereren door bijvoorbeeld samenwerkingen met bedrijven aan te gaan. Denk aan het gebruiken van een bepaalde hoofdtelefoon of kleding in hun streams om een merk aan te prijzen. Ook is het mogelijk om fooi te krijgen van kijkers.

Super is een losstaande app, dus er is geen connectie met Instagram of Facebook. Dat is ook niet het plan. Op dit moment wordt het nog getest en zijn er 100 contentmakers die ermee aan de slag zijn. Super is beschikbaar in de Verenigde Staten. Of en wanneer het naar Nederland komt, dat is onbekend.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...