Meta wil concurrent voor Twitter maken: mogelijk binnen Instagram

Meta wil concurrent voor Twitter maken: mogelijk binnen Instagram

Vorig artikel Volgend artikel

Meta wil de machtigste zijn en dat doet het niet alleen door naast Facebook bedrijven als Instagram en WhatsApp te runnen. Het doet dat ook door keihard op te treden tegen andere bedrijven. Het heeft al een flinke ruzie met Apple om de nieuwe trackerregels van de techreus, maar nu wil het ook nog een nieuwe Twitter gaan maken.

Twitter op Instagram

Op woensdag, slechts enkele weken nadat Elon Musk op zijn zetel had plaatsgenomen in het hoofdkwartier van Twitter, gaf Matt Navarra (een social media consultant) aan dat Meta’s medewerkers druk praten over een eventuele nieuwe soort Twitter. Er wordt gedacht aan een "notities"-functie op Instagram. Andere mogelijkheden zijn eventueel het bouwen van een aparte tekst-gerichte app of -toch weer op Instagram- een soort Twitter-feed maken, waarschijnlijk onder een tabblad. Het Meta-antwoord op Twitter zou Instant, Realtime of Real Reels gaan heten, waarvan we Real Reels toch niet echt heel lekker vinden klinken.

Bij Twitter rommelt het ondertussen maar door met Musks Twitter 2.0-plannen en er worden allerlei dingen gestart, gestopt en weer gestart: het is een aaneenschakeling van ‘innovaties’ en ‘kills’ bij Twitter. Fake news is weer volop toegestaan op Twitter en zelfs president Trump mag er weer volop op los Twitteren. Het lijkt nogal een zooitje te worden, al zijn er mensen die denken dat dat bewust is: zorgen dat het bedrijf failliet gaat en opnieuw moet worden opgebouwd, zodat Musk het echt naar zijn hand kan zetten.

Copycat Instagram

Instagram kopieert toch al iedereen, dus het verbaast ons niets dat het nu ook Twitter wil kopiëren. Het is al een soort halve TikTok: Het is overgestapt op video, heeft het aantal aanbevolen posts verhoogd en heeft "Add Yours" stickers geïntroduceerd. Reels zijn alles waar Instagram volgens Instagram over moet gaan, tot ergernis van mensen die gewoon vierkante foto’s willen uploaden. Instagram probeert ook al BeReal na te apen, dus waarom ook niet Twitter? Zo langzamerhand wordt Instagram die alles-app waar Elon Musk zo op hoopt. Maar dan dus overduidelijk ten koste van Musk zelf. We zetten de popcorn vast klaar.


Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...