Online10.08.2023

​Slack gaat compleet op de schop: dit is wat er verandert


Werken met Slack gaat als een trein: je hoeft geen cursus te volgen om veel uit dit samenwerkingsplatform te halen. Maar tegelijkertijd mag er ook wel een keer een frisse wind doorheen en dat gaat gebeuren. Slack komt met een groot redesign en die is er vooral voor gemaakt om je wat meer overzicht te geven: het kan soms nogal een oerwoud aan kanalen en berichten worden.

Slack
Slack

Redesign voor Slack

Slack, dat toebehoort aan het grote Salesforce, heeft enorm veel mogelijkheden. Je kunt er bestanden in opslaan, gesprekken in voeren, het kan je allerlei meldingen geven, je kunt er gifjes in gebruiken, je kunt zelfs video’s maken: het is veel. En als je veel hebt, dan is er een grote kans dat de boel erg rommelig wordt, en vooral: heel overweldigend voor nieuwe gebruikers. Slack heeft hierop besloten met een groot redesign te komen, om de vele functies op een logische plek te zetten, in plaats van hoe het de laatste jaren steeds maar ergens is weggezet.

Volgens Slack is het redesign vooral een grote plus voor mensen die de app fanatiek gebruiken. Het gaat dan onder andere om mensen die Slack bijvoorbeeld met meerdere bedrijven gebruiken, waardoor ze steeds moeten wisselen. Slack wil dat wat overzichtelijker maken. Je gaat straks dan ook eerst naar een soort homepage van Slack, waar je in een keer al je kanalen ziet: een beetje zoals bij Trello, dat je in één keer alle borden ziet. Nieuw bij Slack is ook wat er in de linkerzijbalk gebeurt, dat toch een beetje het epicentrum is van de tool.

Beter werken in Slack

Die gaat flink op de schop. Zometeen heb je een heel smalle linkerzijbalk en een wat bredere ernaast. De chats en Direct Messages zie je een beetje meer zoals in Outlook: een stukje van het gesprek en dan rechts het grote vak met het gesprek erin. Het is niet een verandering waar je van zal schrikken, maar omdat in de linkerbalk alleen nog iconen staan die je misschien moet leren kennen. TheVerge schrijft dat er een nieuw activiteitenscherm is dat een soort inbox is: je ziet daar in een keer al je berichten, mentions en reacties. Zo ben je sneller en beter op de hoogte.

Immers is Slack juist bedoeld voor snelle communicatie en goed op de hoogte blijven. Maar dus ook zorgen dat dingen die ook wel wat later kunnen, een plek krijgen. Daarom is er nu een nieuw ‘later’-menu, waardoor je snel dingen kunt opslaan en een herinnering kunt toevoegen om er later alsnog naar te kunnen kijken. Dat is er nu ook al, maar dit is een aanzienlijk betere versie waarbij de kans groter is dat je ook daadwerkelijk kunt terugkomen op iets.

Hoewel Slack niet zodanig op zijn kop wordt gegooid dat je straks geen idee hebt waar je aan toe bent, biedt die extra balk een goede extra laag om mee te werken. En het schijnt ook ruimte te bieden voor Slack zelf om met nieuwe functies te komen. Welke dat zijn is nog niet gezegd, maar blijkbaar wil het blijven doorontwikkelen en verbeteren: we zijn benieuwd hoe.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Software

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

AI. Elk bedrijf is er wel op zijn eigen manier mee bezig en kan daarbij vaak wel wat hulp gebruiken. Die krijgt het van bijvoorbeeld een SoftwareOne, een bedrijf in softwareoplossingen en services.

Technology03.06.2024

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

Hét chatprogramma uit de 90’s stopt ermee: vaarwel ICQ

Ga je nu naar ICQ, dan zie je de melding dat de chatapp stopt op 26 juni en dat je VK Messenger of VK Workspace kunt gebruiken.

Online26.05.2024

Hét chatprogramma uit de 90’s stopt ermee: vaarwel ICQ

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

Tech in Asia22.05.2024

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

5 tips om online veilig te zijn

Heb jij wel eens een bericht ontvangen, met een eis om nu te betalen of je foto’s zullen online worden gezet? Of je krijgt een telefoontje en je hoort een tape van een of andere officiële instelling zoals Interpol, met de mededeling dat jouw identiteit is betrokken bij een fraudezaak en met de te nemen stappen.

Online20.05.2024

5 tips om online veilig te zijn

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Fortinet heeft een nieuwe editie van het Global Threat Landscape Report uitgebracht. In deze nieuwe editie van dit halfjaarlijkse rapport zien we de trends uit de periode van juli tot en met december 2023.

Cybercrime08.05.2024

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Zo blijkt uit nieuw Global Threat Landscape Report van Fortinet
Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt

Een mysterie in de wereld van AI. Er is een tool online verschenen en toen weer offline gehaald. Niemand lijkt te weten waar het vandaan komt.

Online05.05.2024

Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt