Op Slack kun je nu iedereen een DM sturen

Op Slack kun je nu iedereen een DM sturen

Vorig artikel Volgend artikel

Slack begint een nieuwe functie uit te rollen waarmee iedereen die de service gebruikt elkaar een direct message (DM) kan sturen. Ook vooral buiten je eigen Slack omgeving. De functie was al in oktober 2020 aangekondigd.

Voorbeeld uit de praktijk

"Als we iedereen in Slack een bericht kunnen sturen, krijgen we een vliegende start met nieuwe klantcontacten, waardoor we verkoopkansen kunnen starten en kritische gesprekken eerder kunnen beginnen", zegt James Dyett chef bij Stripe (ontwikkelaar van online betalingssoftware voor onder andere Shopify, Lyft en Doordash) die met zijn bedrijf Slack gebruikt.

Ontworpen voor zakelijk en privé

Het is ontworpen voor bedrijven die met partners of klanten werken, maar je kunt het zelfs gebruiken om berichten te sturen naar vrienden bij andere bedrijven.

Slack zegt in een persbericht. "Het is simpel. Stuur gewoon een uitnodiging naar een willekeurige persoon in Slack en begin met berichten sturen in Slack zodra de andere partij het accepteert, waardoor het werk dat vaak begint met heen-en-weer e-mailen wordt versneld. Een verkoper kan een directe lijn vormen met potentiële klanten, of een klantenservicemedewerker kan een probleem sneller oplossen, zonder te wachten tot de andere partij hun e-mail checkt" Binnenkort breiden ze Slack Connect DM-uitnodigingen uit voor alle teams, inclusief teams met gratis abonnementen.

Slack werkt ook aan een nieuwe manier om meerdere organisaties met elkaar te verbinden om een particulier zakelijk netwerk te creëren. Deze functie wordt later dit jaar gelanceerd en omvat uniforme mappen, kanaaldetectie en gedeelde apps.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...