Opmerkelijk: Nederlanders daten graag in een museum

Opmerkelijk: Nederlanders daten graag in een museum

Vorig artikel Volgend artikel

Tinder zegt dat Nederlanders graag op date gaan in een museum. Het is na een drankje doen de meest populaire activiteit om te doen op een date. Dat is niet het enige opvallende aan de date-inzichten over de swipende Nederlander.

Daten voor Nederlanders

Ook is de situationship uitgegroeid tot een officiële relatiestatus. Jongvolwassenen zien dit soort relaties, die meer zijn dan een alleen seks maar ook weer niet zover zijn dat je hem of haar aan je ouders voorstelt, als een echte relatiestatus. Het schijnt een goede manier te zijn om zonder druk een serieuzere relatie te ontwikkelen. Of het gewoon lekker te houden bij de situationship.

We blijken als Nederlanders qua daten dus graag een drankje te doen of een museum te bezoeken, maar we blijken ook graag te gaan picknicken. Het lijkt nogal risicovol met het weer in ons land (en wie maakt wat?), maar toch is het voor veel mensen een goede manier om elkaar ongedwongen te leren kennen. Een diner? Dat blijkt een te groot commitment (of misschien te duur), naast de ongemakkelijkheid over wie er betaalt.

Sterrenbeelden

Aan de andere kant maakt niet iedereen zich zorgen om ongemakkelijkheid, want pottenbakken en karaoke blijken ook populair. Naast de wat meer standaard bioscoop, concert en comedyshow, al maakt de voor de hand liggendheid het niet per se minder leuke activiteiten.

Zit je diep in de wereld van astrologie, dan vind je het vast leuk om te lezen dat sterrenbeelden vaak matchen met mensen die hetzelfde sterrenbeeld zijn. Soort zoekt soort, blijkbaar. De top drie meest populaire interesses in Nederland zijn muziek, reizen en sport. Tinder doet ook een kleine Spotify Wrapped.

Mini-Spotify Wrapped

Dit is de top tien Spotify-hits die mensen dit jaar op hun profiel plaatsten (om iets te zeggen over hun persoonlijkheid of simpelweg hun muzieksmaak):

  1. Glass Animals - Heat Waves
  2. Harry Styles - As It Was
  3. Cole - No Role Modelz
  4. Jack Harlow - First Class
  5. Encanto Cast - We Don't Talk About Bruno
  6. Gunna, Future, Young Thug - Pushin P (feat. Young Thug)
  7. Steve Lacy - Bad Habit
  8. Frank Ocean - Lost
  9. Drake - Jimmy Cooks (feat. 21 Savage)
  10. Mac Miller - The Spins

Hoewel Tinder vol staat met fotos uit de gym en fitness een grote interesse is van datende mensen in Nederland, zijn er veel andere soorten ook populair. Dansen, voetbal en basketbal zijn de top drie, terwijl het normaal zo veelgeprezen hardlopen net buiten de boot valt.

Wie weet volgend jaar weer in de top 3: de goede voornemens staan immers weer voor de deur…

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...