Social Media14.02.2018

Het is Valentijnsdag: iedereen haakt weer creatief in


Vandaag is het weer Valentijnsdag. Voor de een is het dé dag van de liefde. Een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, kaarten en romantische etentjes. De ander ziet het als een commerciële feestdag overgewaaid uit Amerika. Maar overgewaaid of niet, het is al jaren een groot commercieel succes in Nederland en België. Uiteraard lift iedereen weer mee op deze dag en daarom hieronder een overzicht van alle nieuwtjes, inhakers en leuke tweets rondom #Valentijnsdag.

Mannen vinden Valentijnsdag belangrijker dan vrouwen

Mannen vinden Valentijnsdag belangrijker dan vrouwen, en een op de vier vrijgezellen vindt het vervelend om alleen te zijn op Valentijnsdag. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse dating-app The Inner Circle onder een groep vrijgezelle Nederlanders. Mannen brengen het liefst Valentijnsdag door met de vrijgezelle Jennifer Hoffman (nu te zien in De Luizenmoeder), vrouwen het liefst met GTST-acteur Beau Schneider.

Mannen slaan Valentijnsdag niet graag over. 70 procent van de mannen viert Valentijnsdag graag als ze aan het daten zijn, bij vrouwen is dat slechts 60 procent. Ook in een relatie blijken Nederlandse vrouwen minder vaak Valentijnsdag te willen vieren dan mannen. Mannen geven ook iets meer uit voor een Valentijnsdag-cadeau dan vrouwen: zo’n zestig procent van de mannen trekt daar 25 euro of meer voor uit, bij de vrouwen is dat slechts 45 procent,” aldus David Vermeulen, CEO van The Inner Circle.

Opvallend detail: er zijn twee keer meer vrouwen dan mannen die Valentijnsdag vieren, als ze niet aan het daten zijn of een relatie hebben.

valentine-dating
valentine-dating

Snickers

Merendeel mannen verantwoordelijk voor ontbijt op bed

Bij de meeste huishoudens zijn het vooral de dames die ‘s ochtends kunnen rekenen op een dienblad met ontbijt op bed. Zo blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl. Gevraagd werd er naar de Valentijns-gewoontes van Nederlandse koppels.

69,2% van de gelukkigen die ‘s ochtends een ontbijt op bed krijgt is vrouw, tegenover 30,8% van de mannen. Over het algemeen moet de meerderheid van de Nederlanders het doen zonder ontbijt op bed. Slechts 4,5% wordt op 14 februari wakker gemaakt met een klaargemaakt ontbijt.

valentijn-ontbijd-bed
valentijn-ontbijd-bed

The Weeknd de meest sexy artiest op Spotify

Ook Spotify komt vandaag weer met de meest populaire songs als het gaat om liefde, seks, liefdesverdriet én anti-valentijnsliedjes. Hoe ‘complicated’ je relatiestatus ook is, er is een nummer voor iedereen. En of je valentijn nu geweldig vindt of haat, of je nu single bent, aan het daten of het net uit hebt gemaakt of gedumpt bent, velen van ons vallen terug op muziek om hun gevoelens te uiten op Cupido’s grote dag.

  • Liefde: zoals verwacht is de onlangs verloofde Ed Sheeran koning van het moderne liefdeslied met ‘Perfect’, ‘Photograph’ en ‘Thinking Out Loud’.
  • Seks: als het aankomt op streams die het bloed sneller doen stromen, zijn Spotify-fans het wereldwijd met elkaar eens: The Weeknd wint met de meest zwoele nummers als ‘Earned It’, ‘Often’ en ‘The Hills’.
  • Liefdesverdriet: aan alle goede dingen komt een eind. En wat kunnen we onszelf goed pijnigen door op dat soort momenten naar de meest verdrietige muziek te luisteren die we maar kunnen vinden. In moeilijke tijden als deze draaien Spotify-luisteraars Sam Smith’s emotionele en persoonlijke ‘Too Good At Goodbyes’ om zich te troosten.
  • Anti-Valentijnsdag: zelfs valentijnshaters doen een muzikale duit in het zakje deze dag. Met nummers die hen sterker maakt, hun onafhankelijkheid weerspiegelt of vanwege een algemene rebellie tegen alle kaartjes, chocola, rozen en rijmpjes. Luisterend naar de duizenden anti-valentijn-playlists, gaan we massaal voor ‘No Scrubs’.

De fiets is het date-middel bij uitstek

Vergeet relatiesites, datingapps, het traditionele diner en vlugge speeddates. Mensen die tevergeefs hebben geprobeerd om te daten en toch graag een relatie willen aangaan, kunnen het beste op de fiets stappen. Een actieve fietsrit door de natuur is namelijk een ideale manier om het succes van een date te vergroten. Consumatics analyseerde in opdracht van Gazelle diverse wetenschappelijke onderzoeken en komt nu tot die conclusie.

Er zijn veel mensen die bij een etentje op hun eerste date recht tegenover elkaar zitten. Niet doen, zegt onderzoeker Wenda Linthorst. “Wanneer je iemand recht in de ogen aankijkt, zijn we minder goed in staat om ons uit te drukken. Het brein moet dan twee verschillende taken uitvoeren in hetzelfde gebied van de hersenen. Daardoor komt het gesprek maar moeizaam op gang. Op de fiets hebben we daar geen last van. De gesprekken zijn veel beter. En als er toch een keer een stilte valt voelt dat natuurlijk aan.

valentijn-defietsidealedatemiddel
valentijn-defietsidealedatemiddel

Bol.com

GAMMA

Onverwachte megaknuffel op Valentijnsdag

Wist je dat een knuffel van 20 seconden het ‘liefdeshormoon’ oxytocine vrijmaakt? Oxytocine zorgt voor een gevoel van verbondenheid, liefde en rust. Maar zo’n ogenschijnlijk simpele knuffel verspreid ook warmte. Iets wat iedereen goed kan gebruiken. Vandaar dat energiemaatschappij E.ON een bijzonder knuffelproject is gestart. Want als je warmte aan huishoudens levert, dan is het op Valentijnsdag toch heerlijk om te laten zien wat het effect van warmte geven kan zijn?

Spontane knuffels staan symbool voor warmte die iedereen op de wereld goed kan gebruiken. Juist nu is het bijzonder dat het delen van warmte heel eenvoudig is en de impact daarvan enorm. Iedereen kan een lekkere knuffel uitdelen en ontvangen, zo luidt het motto voor vandaag!

Helft mannen kocht nog nooit lingerie voor partner

Mannen en vrouwen trekken vandaag alles uit de kast om elkaar te verrassen. Een typisch valentijnscadeau dat een man aan een vrouw kan geven, is natuurlijk een uitdagend lingerie setje. Man blij, vrouw blij, zou je denken. Maar is dat wel zo? Dresscode zocht dit uit door 1.259 vrouwen en 581 mannen te vragen naar hun ondergoed voorkeuren.

Wat blijkt? Meer dan de helft van de mannen (54,2%) geeft aan nog nooit ondergoed gekocht te hebben voor hun partner. 37,4% van de mannen zegt wel eens ondergoed gekocht te hebben voor hun partner en 8,4% koopt regelmatig ondergoed voor hun partner.

Mannen zijn traditioneel ingesteld en kiezen eerder voor een chocolaatje of een bloemetje als cadeau“, dus Amber Schutte, redactrice van Dresscode.nl.

Lingerie-onderzoek-dresscode
Lingerie-onderzoek-dresscode

Wereld Natuur Fonds

Mannen zijn eerlijker op Valentijnsdag dan vrouwen

Mannen zijn eerlijker over hun ontvangen cadeaus op Valentijnsdag dan vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope, uitgevoerd in opdracht van Trusted Shops. Bij het ontvangen van een ongewenst Valentijnscadeau vertelt bijna de helft van de mannen de aanbidder dat ze liever iets anders hadden ontvangen. Vrouwen daarentegen, vinden het moeilijker om dit eerlijk uit te spreken. Ruim twee derde van alle vrouwen doet dit dus niet, met als voornaamste redenen dat zij dit “sneu vinden” voor de aanbidder.

Het onderzoek laat eveneens zien dat, wanneer Nederlanders een Valentijnscadeau ontvangen dat ze liever zouden retourneren, ze dit in de praktijk toch nog niet erg vaak (slechts in 18 procent van de gevallen) doen. De voornaamste reden hiervoor bleek de drempel om de afzender ermee te confronteren. Maar hoe fijn zou het zijn als webshops de optie bieden om op Valentijnsdag bijvoorbeeld zonder bon het cadeau te retourneren en je de aanbidder dus niets hoeft te vertellen?

valentine-gift
valentine-gift

KPN

Kom jij nog meer leuke inhakers tegen? Laat het ons vooral weten en we voegen ze nog toe!

Verder lezen over Inhaker

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

Het is weer bijna 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men Apri...

Nieuws01.04.2024

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

Vandaag is het weer 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men A...

Online01.04.2023

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

Vandaag is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland, en dat kenmerkt zich als één van de gezelligste en groenste dagen van het jaar. Op 17 maart wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen mensen het le...

Events17.03.2023

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

"Today we're all a bit Irish"
Overzicht: Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2022

In Engelstalige landen heeft men met het over April Fool's Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d'avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En deze trend die vele jaren geleden ook is overgewaaid naar h...

Nieuws01.04.2022

Overzicht: Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2022

1 april kikker in je bil
​McDonald’s presenteert vandaag de Palindroom Burger

Dinsdag 22 februari lijkt ogenschijnlijk een gewone dinsdag, maar niets is minder waar. Het is namelijk Palindroomdag, dé dag waarop de datum er van links naar rechts en van rechts naar links precies hetzelfde uitziet:...

Coffee corner22.02.2022

​McDonald’s presenteert vandaag de Palindroom Burger

22022022
Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

Valentijnsdag is natuurlijk wel een beetje anders dan anders…

Nieuws14.02.2021

Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips

Heb jij als doel dit jaar meer marketingcampagnes te voeren? Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e‑mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor ev...

E-mail11.01.2021

Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips

advertorial
#Dierendag: Een overzicht van de leukste tweets en inhakers

Het is dierendag! Als je een huisdier hebt, dan is dit de perfecte gelegenheid om die even lekker te verwennen. Al 94 jaar vieren we deze dag en het blijft leuk om de acties en gebaren van baasjes en dierenliefhebbers te...

Nieuws04.10.2019

#Dierendag: Een overzicht van de leukste tweets en inhakers

Verder lezen over Valentijnsdag

Valentijnsdag 2024: de leukste nieuwtjes, tweets en inhakers

Het is Valentijnsdag. Een liefdesdag, maar ook een zeer gehate dag. Jammer, want er is heel veel om van te genieten. Gek nieuws en grappige inhakers bijvoorbeeld. AI zou Valentijnsdag verpesten Een onderzoek van McAfee...

Social Media14.02.2024

Valentijnsdag 2024: de leukste nieuwtjes, tweets en inhakers

Ook voor Valentijnhaters
​Samen bouwen aan de liefde: dit is de Valentijnsdag Love Challenge

In aanloop naar Valentijnsdag lanceerde Intertoys vanuit hartje Rotterdam zijn eerste social campagne gericht op volwassenen, de Love Challenge. In een speciale bloemenkas voor de markthal in Rotterdam, ondergaan koppels...

Marketing13.02.2024

​Samen bouwen aan de liefde: dit is de Valentijnsdag Love Challenge

'De enige roos die nooit verwelkt’
ChatGPT door KLM gebruikt in Valentijnsdagcampagne

KLM heeft deze week als eerste luchtvaartmaatschappij ChatGPT, het geavanceerde taalmodel (software GPT-3.5) van OpenAI, toegevoegd als onderdeel van een communicatiecampagne. Valentijnsdag Op 14 februari lanceerde...

Marketing16.02.2023

ChatGPT door KLM gebruikt in Valentijnsdagcampagne

resultaten zijn positief
Giftguide: de leukste valentijnscadeaus voor de geek in je leven

Het is volgende week dinsdag Valentijnsdag. Je hoeft daar zeker niet aan mee te doen als je dat niet wil, maar als je het leuk vindt, dan is het een leuke dag om die speciale persoon in je leven even te laten weten dat j...

Gadgets09.02.2023

Giftguide: de leukste valentijnscadeaus voor de geek in je leven

​Valentijnsdag! – De leukste tweets en inhakers

Het is vandaag Valentijnsdag. Doen jij en je partner eraan? Is het slechts een commercieel gebeuren en toon jij je liefde liever wat spontaner? Maar, misschien ben je alleen verliefd en wil je dat (anoniem) aan die ander...

Social Media14.02.2022

​Valentijnsdag! – De leukste tweets en inhakers

Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

Valentijnsdag is natuurlijk wel een beetje anders dan anders…

Nieuws14.02.2021

Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

​Zo vier je Valentijnsdag in tijden van corona

We klagen inmiddels al maanden steen en been: niks kan. Eerst mochten we maar een paar mensen zien, nu nog maar eentje en dan is er ook nog een avondklok die ons elke afspraak weer in de nek hijgt. Er is echter ook heel...

Entertainment08.02.2021

​Zo vier je Valentijnsdag in tijden van corona

Meer dan een kaartje
​10 dingen die je niet moet doen op Valentijnsdag

Het is vandaag Valentijnsdag. Ja ja, het is uitgevonden door Hallmark en totaal niet romantisch, maar uiteindelijk blijken toch veel mensen een cadeautje of kaartje wel te waarderen. Echter is niet elk cadeautje of elk g...

Lifestyle14.02.2020

​10 dingen die je niet moet doen op Valentijnsdag