​Microsoft komt met Microsoft 365 Basic-abonnement voor weinig

​Microsoft komt met Microsoft 365 Basic-abonnement voor weinig

Vorig artikel Volgend artikel

Microsoft komt later deze maand met een nieuw Microsoft 365-abonnement, namelijk Basic. Basic kost 1,99 euro en komt in de plaats van het abonnement van 100GB voor OneDrive. Dit abonnement komt precies tussen de gratis 365 en de Persoonlijke 365 van 6,99 euro.

Microsoft 365 Basic

Outlook-web zonder advertenties, 100 GB aan cloudopslag en extra beveiliging (waaronder encryptie binnen Outlook): dat is wat het nieuwe Microsoft 365 Basic-abonnement te bieden heeft. Zo wordt gekeken of linkjes die je in je mail krijgt mogelijk gevaarlijk zijn om je te behoeden voor phishing. Dat is waar het namelijk vaak verkeerd gaat: mensen klikken nietsvermoedend op een linkje in de mail, terwijl het eigenlijk een malafide bericht is dat zo veel mogelijk probeert te lijken op een echte mail van een bekend bedrijf. Hierdoor tuin je er snel in. Microsoft hoopt met zijn url-check phishing meer en meer te voorkomen.

Als je al een OneDrive 100GB-opslagabonnement hebt, dan ga je automatisch over naar dit abonnement. Het abonnement wordt volgens Microsoft sowieso nog uitgebreid met onder andere een persoonlijke kluis. In deze persoonlijke kluis kun je een map binnen OneDrive van tweefactorauthenticatie voorzien om deze extra goed te beveiligen. Ook komen er later dit jaar mogelijkheden bij om linkjes van wachtwoorden te voorzien of zelfs van een soort houdbaarheidsdatum.

Microsoft-abonnement

Opmerkelijk genoeg zit ransomwaredetectie er nu nog niet in, maar dat komt later dit jaar wel. Ook dit is een veelgebruikte vorm van hacking waarbij hackers je programma’s op slot zetten en je geld moet betalen om deze te bevrijden. Een soort kidnapping van je computer. Dit heeft het bedrijf allemaal aangekondigd in een interview met TheVerge.

30 januari start Microsoft 365 Basic. Hierbij zit ook technische ondersteuning om je via de telefoon te helpen als je problemen hebt met je app. Je hebt met deze versie van de Microsoft-software geen toegang tot de desktopversies van de Office-programma’s, maar de webversie werkt voor de meeste beroepen en mogelijkheden net zo goed. Het blijft trouwens wel Office heten, ook al is Microsoft erg fanatiek met de term Microsoft 365. Wel heeft Office een iets minder grote rol, omdat het inmiddels ook gaat om allerlei andere software, mede doordat we dankzij corona meer samenwerktools nodig hadden.

Nieuw Xbox-abonnement

We verwachten binnenkort ook nog ander nieuws op het gebied van Microsoft-abonnementen. Er zou een Xbox Game Pass-abonnement in de maak zijn waarbij je reclames te zien krijgt. Het is goedkoper en je krijgt nieuwe games wat later te spelen, maar het kost wel 7 euro minder dan het goedkoopste abonnement van nu. Voor 2,99 euro per maand kun je dan een Xbox Game Pass-abonnement kopen voor je PC of je console met daarbij onbeperkte toegang tot de gamebieb met meer dan 100 games die een half jaar na release beschikbaar worden gemaakt.

Online multiplayer zit er wel bij en je krijgt een reclame te zien als je de game opstart. Dat laatste lijkt wel heel irritant te zijn, maar aan de andere kant zijn we dat natuurlijk ook allang gewend van YouTube. Dit Xbox-abonnement rolt nog rond in de geruchtenmolen, dus we moeten nog afwachten wat Microsoft er echt mee gaat doen. Eerst maar eens dit goedkopere Microsoft 365-abonnement.


Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...