Online02.11.2021

​Gratis versie van Zoom krijgt binnenkort advertenties


Het is een van de grootste succes-apps van de pandemie: Zoom. Iedereen begon flauwe online pubquizzen met elkaar te doen in tijden van lockdown en het bedrijfsleven gebruikte Zoom om de dagelijkse gang van zaken te laten doorgaan. Dat kon allemaal gratis, zolang je niet langer dan een x aantal minuten videobelde. Nu is dat nog steeds zo, maar komen er wel advertenties in de mix.

Free-to-play

Het is een van de grote manieren waarmee free-to-play-apps hun geld verdienen, namelijk het tonen van advertenties. Bij sommige spelletjesapps moet je zelfs 30 seconden naar reclames kijken om het allemaal ‘gratis’ te houden, want die advertentieruimte wordt verkocht waardoor elke keer tonen geld in het laatje brengt bij de ontwikkelstudio. Op zich een heel goede oplossing, want zo hoef je alleen wat van je tijd op te geven (en moet je zorgen dat je niet beïnvloed raakt door de reclame) en kun je het spel verder toch gratis blijven spelen.

De advertenties in Zoom werken ook ongeveer zo, maar komen niet ineens tussendoor. Het is alleen als je een gesprek eindigt dat er een advertentie wordt getoond en uiteraard alleen als je een gratis account hebt. Er wordt nog gekeken of er nog op andere plekken advertenties komen, maar vooralsnog is het alleen als je je gesprek beëindigt. Op dit moment is het nog een pilot in de browservariant van Zoom.

Advertenties in Zoom

Zoom schrijft: “We hebben zorgvuldig en weloverwogen overwogen hoe we dit proefprogramma voor advertenties kunnen implementeren, en we hebben dit gedaan met als doel de keuze van de gebruiker te garanderen. Gebruikers zien een banner op de Zoom-website met een link die hen naar onze tool voor cookiebeheer brengt.”

“We hebben onze privacyverklaring bijgewerkt om rekening te houden met dit advertentieprogramma. Er is één ding dat we heel duidelijk willen maken: zoals vermeld in onze privacyverklaring, zullen we geen inhoud van vergaderingen, webinars of berichten (met name audio, video, bestanden en berichten) gebruiken voor marketing, promoties of reclamedoeleinden van derden.”

De advertentiepilot loopt in een aantal landen, maar of wij daar één van zijn is onbekend. Ook heeft Zoom niet gezegd hoe lang de pilot loopt en of de pilot zelf nog wel verder wordt uitgerold.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Online Video

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Google kondigde tijdens het Cannes Lions Festival een reeks nieuwe en baanbrekende AI-tools aan die de manier waarop marketeers en creatieven werken fundamenteel kunnen gaan veranderen. Deze tools stellen marketeers in staat om nog sneller en efficiënter te werken, campagnes op maat te maken en resultaten in realtime te meten.

Technology19.06.2024

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

De voordelen van visuele content in e-learning

Visuele content is cruciaal in e-learning om de betrokkenheid van de leerlingen te verhogen. Afbeeldingen, video's, infographics en animaties trekken de aandacht en kunnen helpen om complexe informatie op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier over te brengen.

DC Business13.06.2024

De voordelen van visuele content in e-learning

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

Je hebt het waarschijnlijk niet door, maar YouTube gaat nu meerdere thumbnails per video testen. Het is een optie voor creators om zo meer kijkers te trekken.

Video12.06.2024

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Eerder kon je drie video’s kijken en stopte YouTube er daarna mee, maar nu skipt de video die je aantikt meteen naar het einde en kun je helemaal niet kijken.

Video29.05.2024

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Een groep studenten heeft een nieuwe missie: de robothond Spot TikTok-dansjes leren. Het ziet er schattig uit, maar heeft meer doelen.

Video27.05.2024

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

Wil je geld verdienen met TikTok, maar wil je niet zelf video's maken? Dat hoeft ook niet. Mogelijk komt binnenkort de TikTok Coin-app naar Nederland, waarmee je 0,36 euro kunt verdienen voor 1 uur kijken.

Social Media17.04.2024

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

De ruimte, gekke experimenten, de natuur, het menselijk lichaam: wetenschap is fantastisch. Gelukkig zijn er heel veel YouTube-kanalen die de populaire wetenschap nog populairder maken. We noemen 10 populaire wetenschap-...

Video08.04.2024

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken

Snapchat is van plan om de app persoonlijker en creatiever te maken met nieuwe functies. Eén van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden is dat je Templates krijgt: het zijn sjablonen die je in staat moeten stellen om mak...

Social Media04.04.2024

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken