Nieuws19.05.2021

Alles-in-1 platform Zoom Events komt deze zomer


Zoom Events wordt een combinatie van de huidige diensten Zoom Meetings, Chat en Video Webinars.

Zoom heeft bekend gemaakt dat de dienst deze zomer het Zoom Events platform gaat lanceren. Dat wordt een alles-in-1 oplossing voor het organiseren van zowel openbare als besloten virtuele evenementen en conferenties. Daarbij krijgen de organisatoren van dergelijke events ook de mogelijkheid om deelnemers via online kaartverkoop op het platform te laten betalen voor het bijwonen van een virtueel event of conferentie. Daarbij wordt geen maximum gesteld aan het aantal deelnemers.

Eén platform voor virtuele events en conferenties

Grotere bedrijven of organisaties kunnen Zoom Events bijvoorbeeld ook gebruiken voor het organiseren van bedrijfsevenementen. Kleinere bedrijven en ondernemers die nu gebruikmaken van OnZoom, kunnen dat straks via Zoom Events doen. OnZoom, nu nog beschikbaar in een beta-versie, wordt onderdeel van Zoom Events. Feitelijk wordt Zoom Events een combinatie van de huidige diensten Zoom Meetings, Chat en Video Webinars.

De ontwikkeling van Zoom Events is het resultaat van een onderzoek over de rol van videocommunicatie in het dagelijks leven na corona. Daaruit bleek dat ruim driekwart van de respondenten verwacht dat de tijdens de coronacrisis versnelde uitrol van virtuele oplossingen, zoals videomeetings, ook ná corona deel uit zullen blijven maken van het dagelijkse (bedrijfs)leven. Ongeveer de helft van de respondenten zegt open te staan voor het bezoeken van hybride evenementen, die dus deels fysiek en deels virtueel georganiseerd worden.

Zoom Events biedt straks ook de mogelijkheid tot kaartverkoop.
Zoom Events biedt straks ook de mogelijkheid tot kaartverkoop.

De belangrijkste features van Zoom Events

  • Zet een event-hub op waarin je gemakkelijk evenementen beheert en deelt
  • Aanpasbare ticketverkoop en registrati
  • Beheer toegang en facturatie op één ple
  • Organiseer gratis of betaalde evenemente
  • Zet eenmalige of terugkerende evenementen o
  • Laat bezoekers virtueel netwerke
  • Krijg inzicht in statistieken als het aantal bezoekers, registraties, omzet en mee
  • Evenementen kunnen privé worden georganiseerd, maar ook openbaar worden aangeboden, zodat het publiek jouw evenementen kan ontdekke
  • Zoom Events kan gebruikt worden met bestaande betaalde Zoom Meetings- of Video Webinar-licenties.

“Het is een enerverende periode voor Zoom. Het tempo waarin we innoveren versnelt continu. We weten dat mensen op zoek zijn naar meer flexibiliteit in de manier waarop ze evenementen willen bezoeken. Het hybride model heeft de toekomst en Zoom Events is de perfecte oplossing voor onze klanten die op een flexibele manier evenementen willen organiseren, of dat nou een besloten of een publiek evenement is. Zo helpen we onze klanten op te schalen om aan consumentenverwachtingen te voldoen in het constant ontwikkelende virtuele en hybride landschap”, aldus Oded Gal, Chief Product Officer bij Zoom.

Verder lezen over Online Video

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Google kondigde tijdens het Cannes Lions Festival een reeks nieuwe en baanbrekende AI-tools aan die de manier waarop marketeers en creatieven werken fundamenteel kunnen gaan veranderen. Deze tools stellen marketeers in staat om nog sneller en efficiënter te werken, campagnes op maat te maken en resultaten in realtime te meten.

Technology19.06.2024

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

De voordelen van visuele content in e-learning

Visuele content is cruciaal in e-learning om de betrokkenheid van de leerlingen te verhogen. Afbeeldingen, video's, infographics en animaties trekken de aandacht en kunnen helpen om complexe informatie op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier over te brengen.

DC Business13.06.2024

De voordelen van visuele content in e-learning

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

Je hebt het waarschijnlijk niet door, maar YouTube gaat nu meerdere thumbnails per video testen. Het is een optie voor creators om zo meer kijkers te trekken.

Video12.06.2024

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Eerder kon je drie video’s kijken en stopte YouTube er daarna mee, maar nu skipt de video die je aantikt meteen naar het einde en kun je helemaal niet kijken.

Video29.05.2024

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Een groep studenten heeft een nieuwe missie: de robothond Spot TikTok-dansjes leren. Het ziet er schattig uit, maar heeft meer doelen.

Video27.05.2024

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

Wil je geld verdienen met TikTok, maar wil je niet zelf video's maken? Dat hoeft ook niet. Mogelijk komt binnenkort de TikTok Coin-app naar Nederland, waarmee je 0,36 euro kunt verdienen voor 1 uur kijken.

Social Media17.04.2024

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

De ruimte, gekke experimenten, de natuur, het menselijk lichaam: wetenschap is fantastisch. Gelukkig zijn er heel veel YouTube-kanalen die de populaire wetenschap nog populairder maken. We noemen 10 populaire wetenschap-...

Video08.04.2024

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken

Snapchat is van plan om de app persoonlijker en creatiever te maken met nieuwe functies. Eén van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden is dat je Templates krijgt: het zijn sjablonen die je in staat moeten stellen om mak...

Social Media04.04.2024

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken