​Black Friday: fantastische deals op een rijtje

​Black Friday: fantastische deals op een rijtje

Vorig artikel Volgend artikel

Lekker even shoppen: veel mensen hebben het na de zomer uitgesteld, wetende dat Black Friday eraan zat te komen. Inmiddels is dit ‘feest’ geen dag meer. Bij sommige winkels wel, zoals Dille & Kamille met hun winkels-dicht-actie, maar het is bij de meeste winkels een weekend, een week, meerdere weken of zelfs een maand. Deze week zijn echter sowieso alle aanbiedingen, want vrijdag is het al zo ver. Dit is wat je zoal kunt scoren tijdens Black Friday.

Green Friday

Black Friday 2022 schijnt aanzienlijk groener te zijn, waardoor sommigen het al Green Friday noemen. Op zich is alle retail therapy niet bepaald groen, maar Green Friday is juist de oproep om niet mee te doen aan dat consumeren en even wat te consuminderen. Heb je het echt nodig, dat wat je wil kopen? Motivaction deed onderzoek onder 1.027 Nederlanders en het is gebleken dat het consumentenvertrouwen enorm laag is en dat mensen hun eigen koopgedrag normaal ook zwaar overschatten. Eén op de vijf Nederlanders gaat op koopjesjacht, is de schatting op basis van het onderzoek, en meer ook niet. De mensen die wel gaan shoppen, die blijken vooral vaak kleding en geurtjes te kopen. Liever iets anders? Wij hebben tips voor je. Tenzij je Green Friday wil doen natuurlijk, wat ook helemaal geen slecht idee is.

Circuit Zandvoort in een lijstje

De Blockzone heeft heel vette sets met plastic blokjes zoals we die kennen uit Denemarken en ook deze webshop doet mee met een Black Friday Sale. Eén van onze nieuwe favorieten is circuit Zandvoort, dat nu er weer Formule 1 wordt gereden een nog populairdere bestemming is geworden. Nu voor 49,95 euro in plaats van 59,95 euro. Let wel: je moet daar zelf nog het instructieboekje apart bij kopen.

Circuit zandvoort

Een airfryer bij Amazon

Amazon heeft meer dan 10.000 producten afgeprijsd voor Black Friday, dus misschien kunnen hulpsinterklazen er ook nog goed terecht voor speelgoed. In ieder geval kunnen consumenten er onder andere een fijne airfryer kopen, waardoor je niet meer die frituurlucht in huis hebt en bovendien wat gezonder eet dan wanneer je het voedsel in de frituur gooit. Deze 4,5 liter airfyer van Princess kost nu 47 procent minder dan normaal: hij gaat de deur uit voor 71,99 euro in plaats van 135,99 euro.

Princess Airfyer

De Titanic bij LEGO

LEGO is nog wat geheimzinnig over zijn Black Friday-deals, maar we hopen dat de twee meter lange LEGO Titanic in de uitverkoop gaat. Het -letterlijk en figuurlijk- gevaarte is een flinke build en perfect om ons in de kerstvakantie zoet te houden. Dit icoon kost normaliter 679,99 euro en we hopen dat deze tijdens Black Friday een klein beetje in prijs omlaag gaat. Iets minder Rose, iets meer Jack, zegmaar.

Titanic Lego

Een Cowboy 3 van Cowboy

Cowboy maakt erg fraaie e-bikes en heeft als Black Friday Deal een veelbesproken aanbieding. Het apparaat kost nu 1.100 euro minder dan hij eerst kostte. De nieuwprijs is namelijk 2290 euro. Cowboy hoopt meer mensen enthousiast te maken over zijn fietsen en biedt ze daarom met 48 procent korting aan. Je moet er wel even op wachten: de allerbeste korting (die dus hier beschreven staat) is voor mensen die hem laten leveren in april.

Cowboy 3

De ÅBÄCKEN sproeikop van IKEA

IKEA heeft geen Black Friday-deals, maar komt wel met iets anders leuks: het laat namelijk weten welke producten van minder dan 7 euro kosten en je veel gaan besparen. Het beste voorbeeld is waarschijnlijk de ÅBÄCKEN sproeikop, die met 4,99 euro helemaal geen hoge prijs heeft. Je kunt er namelijk tot wel 95 procent water mee besparen in de nevelstand. Dank u, ook namens de planeet.

abacken

Een Sonos One-speaker bij Bol.com

Lekker muziek luisteren doe je met een goede speaker en daar staat Sonos al heel lang bekend om. Hoeft het van jou allemaal niet zo groot, dan is er ook de kleinere Sonos One, die één van de vele Black Friday-deals is bij Bol.com. Het digitale warenhuis van Nederland heeft Black Friday zo’n beetje eigenhandig naar ons land gehaald en plukt daar al jaren de vruchten van. Klanten kunnen dat ook, want de Sonos One kost tijdens Black Friday geen 148 euro, maar 134 euro.

sonos

Een nieuwe stijltang van Dyson

Dyson maakt geweldige stijltangen, maar je moet er wel diep voor in de buidel tasten. Toch kan het de moeite waard zijn, want Dyson belooft 50 procent minder haarbeschadiging en de optie om draadloos te stijlen. Zelfs de nieuwe Vynca-blauwe variant is in de aanbieding deze Black Friday. De Dyson Corrale (zo heet de stijltang van het stofzuigermerk) kost nu 479 euro inclusief 3 accessoires die normaal 109 euro kosten.

Dyson corrale

Een gaming-headset van EPOS

Premium gamemerk EPOS doet veel van zijn audio-apparatuur in de aanbieding, waaronder zijn gaming-headsets. H3PRO Hybrid Wireless Gaming Headset kost normaal 279 euro, maar vanwege Black Friday 199 euro. Dit is een van de meest luxe gaming-headsets van het merk met onder andere ruisonderdrukking en een goede geluidservaring.

EPOS

Pas op met invoeren

Misschien ga jij deze Black Friday juist shoppen bij winkels die niet in Nederland opereren, maar importeer je iets uit het buitenland. Het Ministerie van Financiën heeft er zelfs een waarschuwingsbericht aan gewijd: zo mag je bijvoorbeeld geen dierlijke producten zoals kaas invoeren, een namaaktas van Gucci of Louis Vuitton en een doos luxe aardbeien. Let ook goed op of je geen invoerrechten moet betalen over dingen die je wel mag invoeren, zoals navulverpakkingen voor je e-sigaret en Nike-schoenen. Shop-ze, of niet natuurlijk.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...