​Airbnb gooit zijn app volledig op de schop

​Airbnb gooit zijn app volledig op de schop

Vorig artikel Volgend artikel

Een feeststemming bij Airbnb, waar het ondanks allerlei corona-angst eigenlijk heel lekker gaat. Het introduceert deze zomer zelfs de grootste aanpassing in zijn app in tien jaar. Dit is wat er allemaal gaat veranderen binnen Airbnb.

Eindelijk categorieën binnen Airbnb

CEO Brian Chesky is in zijn nopjes, want hij kijkt uit naar de grote veranderingen in ‘zijn’ app. De grootste aanpassing is dat je er nu trips mee kunt plannen die uit meer dan één locatie bestaan. Ook zijn er categorieën toegevoegd. Denk bij categorieën aan bijvoorbeeld ‘geweldig uitzicht’, ‘bed and breakfast’, ‘Platteland’, ‘Kamperen’ en ‘Surfen’.

Er is ook een categorie die ‘Design’ heet, waarvoor Airbnb 20.000 slaapplekken heeft geselecteerd op bassi van hun iconische interieur of architectuur. Echt iconisch, want er zitten huizen tussen waar Lloyd Wright en Le Corbusier hun hand aan hebben gelegd.

Gekke verblijven

De leukste categorie is sowieso ‘OMG!’. Airbnb staat erom bekend soms heel vreemde slaapplaatsen aan te bieden, zoals Hobbithuisjes, een 7-mijls laars en een UFO. Recentelijk kon je zelfs in het huis van Scream slapen in een actie van het platform. In de categorie ‘OMG!’ vind je allerlei van dit soort unieke, fascinerende slaapplaatsen.

Er zijn nu ook al categorieën, of eigenlijk meer filters om op te zoeken. Dat zijn echter heel praktische filters, zoals ‘zwembad’, ‘keuken’, ‘airconditioning’ en ‘gehele woning’, kortom: dingen die niet heel veel zeggen over wat een bepaalde Airbnb zo uniek maakt.

Split Stays

Een andere vernieuwing zijn Split Stays, wat betekent dat je je verblijf tussen meerdere locaties in één trip kunt verdelen. Denk bijvoorbeeld aan wanneer een bepaalde locatie niet je volledige verblijf beschikbaar is en je het dus combineert met een ander verblijf voor die resterende dagen. Je kunt met Split Stays dan ook specifiek zoeken op een extra verblijf dat ongeveer dezelfde eigenschappen heeft als je eerste locatie. Zeker handig als je met grote groepen reist, wat vaak een uitdaging is bij het boeken van verblijven.

Airbnb introduceert daarnaast AirCover. Dat is een beschermingsprogramma waarmee je als huurder een zekerdere Airbnb-ervaring hebt. Denk aan bescherming van je boeking, garantie om in te checken en een garantie dat je krijgt wat je hebt geboekt. Kortom, als een verblijf dus totaal niet is wat je had verwacht, of je kon niet inchecken, dan krijg je van Airbnb je geld terug of een betere verblijfsoptie.

Hosts die last-minute annuleren

Het beste hiervan is dat het ook van toepassing is wanneer hosts binnen een maand voor je verblijf start je verblijf annuleren. Er is immers niets ergers dan op de plek van bestemming staan en een annulering binnenkrijgen. Of wanneer je al een jaar geleden een verblijf boekte voor een festival, wanneer alles snel vol is.

In Amerika is het redesign al uit, wanneer het precies naar de rest van de wereld komt is nog onbekend.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...