15 grappige dingen om Google Assistent te vragen met kerst

15 grappige dingen om Google Assistent te vragen met kerst

Vorig artikel Volgend artikel

Het is kerst! Lekker twee dagen gezelligheid, je vrienden en familie weer zien, series bingen of gewoon lekker werken en veel geld verdienen. Hoe je je kerst ook spendeert, je hebt vast wel tijd voor een goed gesprek met Google Assistent. De spraakassistent is namelijk extra leuk met kerst.

Google Assistent en kerst

Zet Google Assistent even op Engels, want daarbij werken de kerstvragen wel goed. Vraag je aan de spraakassistent om de kerstman te bellen, dan vraagt ze ‘Welk contact wil je bellen’? Dus tenzij je een kerstman in je contactenlijst hebt staan, kom je daar niet zo ver mee. Google Assistent heeft heel veel kerstmogelijkheden, dus zet haar even op Engels en geniet van deze grappige antwoorden door de spraakassistent.

1. "Hey Google, Call Santa."

Scheelt je weer een brief schrijven, gewoon even direct aan Saint Nic doorgeven wat je wil hebben, of hoe het met Rudolph gaat. Je wordt dan zelfs ‘officieel’ doorverbonden met de Noordpool. Al zal vooral Santa je vragen stellen.

2. "OK Google, Sing a Christmas Song"

Liever wat meer audio-ondersteuning? Google Assistent kan ook een kerstliedje voor je zingen. Ze kent er maar één, maar dat is wel de beste: Jingle Bells.

3. "Hey Google, Tell Me a Christmas Joke."

Het leukste zijn natuurlijk de grappen. Dat is sowieso iets wat mensen altijd vragen wanneer ze weten dat er een Google Assistent meeluistert. Dat ze ook kerstgrappen kan vertellen, dat weten niet veel mensen. Gewoon vragen dus. Soms zijn het wel wat meer Engelstalige woordgrappen, dus je moet de taal wel een beetje meester zijn wil je die snappen.

4. "OK Google, Is Santa Claus Real?"

Waar Nederlandse kinderen vooral vragen of Sinterklaas wel echt bestaat, vragen kinderen in andere delen van de wereld vooral of de kerstman bestaat. Gelukkig heeft Google overal een goed antwoord op. Natuurlijk bestaat hij!

5. "OK Google, Do You Like Christmas?"

Dat denkt Google onder andere omdat het gewoon heel erg houdt van Kerstmis, maar je kunt het voor de zekerheid altijd vragen. Het is een enorm overdreven Amerikaans antwoord, maar eigenlijk is dat juist heel sfeerverhogend.

6. "Hey Google, Do You Think I’m Nice?"

Even checken of je wel lief bent geweest dit jaar? Google Assistent zal zijn ‘meester’ niet teleurstellen.

7. "Hey Google, What Are You Doing This Christmas?"

Hoewel Google ook tijdens kerst naar je blijft luisteren, gaat het ondertussen ook wat anders doen. Google gaat namelijk de ‘hygge’ opzoeken: wat een beetje het Deense equivalent is van ‘gezellig’: knus en comfortabel zijn dus.

8. "OK Google, Where Is Mrs. Claus?"

Hoe zit het eigenlijk met de vrouw van de kerstman: zij die alles mogelijk maakt? Die heeft het ook druk, zo blijkt uit Google’s antwoord.

9. "OK, Google What’s New at the North Pole?"

De kerstman woont op de Noordpool en het is natuurlijk de vraag hoe de ontwikkelingen daar zijn. Als mensheid komen we er eigenlijk nooit. Google kan je het laatste nieuws vanaf de Noordpool brengen. Of, om precies te zijn, één van de kerstelven van de kerstman.

10. "Hey Google, Where Is Santa?"

Mocht je de app van Google waarmee je kunt tracken waar de kerstman is nog niet hebben ontdekt, dan kan Google je op deze manier laten weten waar de kerstman is. Hoewel, je moet er geen serieus antwoord op verwachten, het blijft Google Assistent natuurlijk.

Wil je nog meer vragen aan de Assistent, dan kun je ook deze nog proberen:

Tell Me a Christmas Story

Do you want to build a snowman?

What's the best Christmas song?

Merry Christmas ya filthy animal

Interview a reindeer

Fijne feestdagen!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...