Nissan

Nissan is een Japanse autofabrikant. In de periode 1932 tot en met 1983 werden er tevens auto's onder de naam Datsun verkocht. Sinds 1999 is het Franse autoconcern Renault hoofdaandeelhouder en daarmee de eigenaar.

Nissan is ook bekend vanwege hun sportwagens beter bekend als "Z Cars" waarbij de Nissan 350Z by far het meest populaire model is. Alle Z's hebben achterwielaandrijving en een zescilinder inlijnmotor. Daarnaast is Nissan de laatste jaren bekend door de Nissan Leaf, een 100% elektrische auto met een actieradius van 160 kilometer en oplaadtijd tusssen de 30 minuten en 8 uur.

CES 2017: SAM, Nissan Intelligent Integration voor alle voertuigen

De vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie maakt voertuigen slimmer, reactiever en beter in staat tot het nemen van de juiste beslissingen in alle denkbare verkeerssituaties. Langzaam komen we op het punt...

CES 2017: SAM, Nissan Intelligent Integration voor alle voertuigen
CES 2017: SAM, Nissan Intelligent Integration voor alle voertuigen Seamless Autonomous Mobility maakt het mogelijk dat miljoenen autonome auto’s probleemloos kunnen deelnemen aan het verkeer.