Musk geeft voor 2 miljard Tesla aandelen weg

Musk geeft voor 2 miljard Tesla aandelen weg

Nieuwe CEO voor Twitter komt pas eind 2023

Vorig artikel Volgend artikel

Elon Musk doet soms rare dingen. Daar weten ze bij Twitter, Tesla en SpaceX alles van. Maar hij heeft ook briljante ideeen. Die zijn niet altijd even succesvol, maar dat kan ook niet anders. Om succes te kunnen hebben, moet je je niet laten beperken. Af en toe is Elon ook op een ander vlak een goed mens.

11,6 miljoen Tesla aandelen geschonken in 2022

Zo geeft hij elk jaar behoorlijk wat aandelen van zijn bedrijven weg, voornamelijk van Tesla. Vorig jaar, zo blijkt uit documentatie van de Amerikaanse beurswaakhond SEC, schonk hij voor bijna 2 miljard dollar aan Tesla aandelen aan een of meerdere organisaties. Welke? Dat is niet bekend, maar in totaal deelde Elon zo’n 11.6 miljoen Tesla aandelen uit.

Op dit moment heeft hij nog ongeveer 13 procent van alle Tesla aandelen in bezit. Hij kan zijn gulle ik dus nog wel even laten spreken. In 2021 gaf hij overigens ruim 5,7 miljard dollar weg. Of dat ook aandelen-giften waren, is niet bekend. Dat hij in 2022 minder weg te geven had, lijkt wel logisch aangezien hij dat jaar alleen al 44 miljard uitgaf aan de overname van Twitter.

Musk tekende in 2021, samen met een aantal andere miljardairs, de zogenoemde Giving Pledge overeenkomst. Daarbij beloofden de rijkste mensen op aarde dat zij gedurende hun leven minimaal de helft van hun vermogen zullen weggeven.

Nieuwe Twitter CEO pas eind 2023

Intussen heeft Elon Musk ook weer iets geroepen over zijn voornemen – geïnitieerd door de uitslag van een c die hij zelf startte – een nieuwe CEO voor Twitter aan te stellen. Die zal pas eind dit jaar de taken van Musk gaan overnemen. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

De huidige eigenaar en CEO van Twitter sprak tijdens de World Government Summit in Dubai. Daar zei hij dat hij er eerst voor wil zorgen dat Twitter weer een stabiele, financieel gezonde, onderneming is die weet waar ze naar toe wil, voordat hij het roer overdraagt aan een nieuwe CEO. “Eind 2023 is daarvoor een prima moment”, aldus Musk.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...