Musk zal opstappen als CEO van Twitter

Musk zal opstappen als CEO van Twitter

Hij respecteert zijn eigen enquete en zoekt een ‘domme’ opvolger

Vorig artikel Volgend artikel

Twee dagen geleden hield hij op zijn eigen Twitter accout, met meer dan 126 miljoen volgers, een enquete. Daarin vroeg Musk letterlijk of hij moest opstappen als CEO van Twitter. Zijn (schrik)bewind bij het door hem gekochte sociale netwerk viel zeker niet bij iedereen in goede aarde. Van de meer dan 17,5 miljoen stemmers gaf ruim 57 procent aan dat ze Musk liever zagen verdwijnen. Vooraf had Elon al geroepen dat hij de uitslag van de enquete zou respecteren. Welnu, het heeft even geduurd, maar de miljardair heeft vannacht getwitterd (uiteraard) dat hij zijn functie als CEO gaat neerleggen.

Op zoek naar iemand die dom genoeg is voor deze baan

Letterlijk liet Musk weten dat hij opstapt als CEO zo gauw hij iemand gevonden heeft die ‘dom’ genoeg is om deze baan te willen uitoefenen. Daarna zal Musk alleen nog de software en sever teams onder zijn eigen hoede houden.

Het opstappen als CEO betekent overigens niet dat Musk zijn zeggenschap bij Twitter ook aan de wilgen hangt. Als eigenaar zal hij altijd het laatste woord hebben over het beleid, beslissingen en veranderingen bij het sociale netwerk. De vraag is dus in hoeverre de nieuwe CEO zijn functie serieus moet nemen, met een controlfreak die continu over zijn schouder meekijkt.

Kandidaten genoeg

De tweet werd om 2u20 door Musk de wereld in gestuurd. Intussen zijn al vele duizenden reacties gepost. Uiteraard ook met de nodige ‘open sollicitaties’ en vele leuke en flauwe reacties. Tsja, een tweet van Elon staat altijd garant voor een levendige discussie. Overigens zijn er ook tweeps die denken dat dit weer allemaal een pr-stunt van Elon is en dat hij niet van plan zou zijn om ook écht op te stappen. Enfin, enkele reacties hebben we hier verzameld.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...