Nieuws24.12.2021

Goed Nieuws: lava op Mars, Bankzitters in Top 2000 en dinobaby ontdekt


Na een jaar dat misschien niet heel spannend was door alle maatregelen, blijft de behoefte aan goed nieuws groot. Gelukkig is dat er genoeg. Zoals bijvoorbeeld het nieuws dat YouTubers de Top 2000 zijn binnengestormd en dat er lava heeft gestroomd op Mars. En wat denk je van de ontdekking van het intacte fossiel van een dinosaurus-ei? Allemaal mooi nieuws om de kerstdagen mee in te luiden.

YouTubers in de Top 2000

“Zelfs als ik verlies met tennis, maakt dat niet uit omdat mijn girl een ten is.” Met dit soort lyrics hebben de Bankzitters het naar de NPO Radio 2 Top 2000 geschopt. Het is voor het eerst dat er YouTubers met een nummer in de muzieklijst staan. De Bankzitters hebben 570.000 abonnees en zijn vooral bekend om hun humoristische content. Het nummer Stapelgek staat nu in op nummer 611 in de Top 2000, nadat hij eerst al weken in de Zapp Kids Top 20 stond.

De Top 2000 start vanavond, eerste kerstdag, om 00.00u op NPO Radio 2.

Dinobaby gevonden in China

Opmerkelijk nieuws deze week uit China. Wetenschappers ontdekten daar het fossiel van een dinobaby. Bijzonder is dat het embryo een bijna compleet skelet heeft en in de zogenaamde ‘vogelhouding’ in het ei ligt. Dat is uniek, want nooit eerder werd gezien dat een dinosaurus die houding aannam. Het ei wordt 70 miljoen jaar oud geschat en bleef waarschijnlijk zo goed bewaard dankzij een modderstroom. ‘Baby Jingliang’ is 27 centimeter lang.

Marsrover Perseverance ontdekt oud lava op Mars

Helemaal zeker weten doen we het niet, maar de kans is groot dat er ooit lava op Mars heeft gesijpeld. Marsrover Perseverance ontdekte in de Jezero-krater dat er gesteente ligt dat waarschijnlijk is ontstaan uit lava. De bijnaam van Mars, rode planeet, krijgt nu wel heel veel betekenis.

Channing Tatum wordt bedreigd door Daniel Radcliffe in The Lost City

Er komt een nieuwe film aan waarin Channing Tatum en Sandra Bullock samen op avonturierstocht gaan, op zoek naar een verdwenen stad. Eentje waar Daniel Radcliffe z’n personage ook wel oren naar heeft. De comedy draait volgend jaar in de bioscoop.

Workouts van Popsugar Fitness met Raneir Pollard

Nu de sportscholen alweer zijn gesloten, moeten we het voorlopig weer doen met workouts buiten of in huis. Voor een fijne vibe en stevige workout kunnen we de YouTube video’s van Popsugar aanraden. En dan vooral de edities met Raneir Pollard. Deze man heeft humor en sleept je door alle oefeningen heen. En dat is soms nodig, want de workouts zijn pittig. Wil je dat de sportscholen weer open mogen? Onderteken dan de petitie ‘Sport en bewegen is een essentiële dienstverlening’, inmiddels ligt het al ter beoordeling bij de Tweede Kamer. Tot die tijd: Raneir to the rescue!

Opvrolijken met Dean Schneider en zijn leeuwen

Nog nooit gehoord van Dean Schneider? Deze Zwitserse man leeft in Zuid-Afrika en verzorgt daar een aantal leeuwen, hyena’s en andere wilde dieren. Dat doet hij vanuit zijn eigen besloten opvang: Hakuna Mipaka Oasis. Op Instagram laat Dean zien hoeveel liefde hij heeft voor de dieren en ook de liefde die hij ontvangt. Bovendien laat hij zien hoe belangrijk het is om respect te hebben voor wilde dieren én leren we meer over zijn leven tussen leeuwen. Dikke volgtip!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Wetenschap

Dit is wat er gebeurt met microplastics die je eet en drinkt

Je eet ze niet bewust, maar je krijgt ze toch volop binnen: microplastics. Waar denk je dat die uiteindelijk terechtkomen? Ja, daar ook. Maar niet alleen daar...

Nieuws24.04.2024

Dit is wat er gebeurt met microplastics die je eet en drinkt

Het is niet wat je denkt
NASA’s Voyager 1 geeft weer een teken van leven

Voyager 1 heeft een teken van leven gegeven. Niet spontaan, maar door de noeste arbeid van NASA.

Technology23.04.2024

NASA’s Voyager 1 geeft weer een teken van leven

Grote schoonmaak? Meer slapen ruimt je bovenkamer op

Slapen: het is zo belangrijk, maar het is pas echt essentieel voor je brein, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Het zou zelfs iets kunnen helpen tegen Alzheimer.

Nieuws16.04.2024

Grote schoonmaak? Meer slapen ruimt je bovenkamer op

​Sommige mensen zien de wereld echt in een andere framerate

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat sommige mensen de wereld echt in een andere framerate zien. Het zou specifiek bij gamers zelfs een kleine voorsprong geven, stellen de onderzoekers.

Nieuws03.04.2024

​Sommige mensen zien de wereld echt in een andere framerate

Sneller zien
Pacemaker-batterijen nooit meer vervangen dankzij je eigen lijf

Als je een pacemaker hebt, dan ben je niet na één operatie klaar. Je moet regelmatig opnieuw onder het mes, namelijk om de batterij van het essentiële apparaat te vervangen. Daar komt in de toekomst mogelijk veranderi...

Technology01.04.2024

Pacemaker-batterijen nooit meer vervangen dankzij je eigen lijf

Het nieuwe plastic-alternatief komt van dit verrassende materiaal

Er wordt nog steeds volop gezocht naar alternatieven voor plastic. We hebben bijvoorbeeld in de supermarkt al geen weggooibordjes meer van plastic, maar alleen van karton. Weggooi-messen? Die zijn van hout. Bomen geven o...

Nieuws29.03.2024

Het nieuwe plastic-alternatief komt van dit verrassende materiaal

​Bizar: mensen geven meer virussen aan dieren dan andersom

Mensen geven dieren meer virussen dan andersom. Ze zeggen vaak dat je niet met je kat of hond in bed moet slapen, omdat het ziekteverwekkers zouden zijn. De darmbacteriën van je dier komen zo veel te dichtbij en je kunt...

Nieuws26.03.2024

​Bizar: mensen geven meer virussen aan dieren dan andersom

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

Hij is volledig verlamd, maar kan schaakstukken verplaatsen via de computer zonder een muis of scherm aan te raken. Het is de 29-jarige Noland Arbaugh, een naam die geschiedenis heeft geschreven. Niet helemaal door zijn...

Technology21.03.2024

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein