Nieuws08.04.2020

Dit is wat de zes grootste techbedrijven gaan doen in strijd tegen corona


Microsoft, Apple, Twitter, Tesla, Huawei en Google

Het coronavirus houdt nog steeds de wereld in zijn greep. Het beheerst op dit moment alles en iedereen. Inmiddels mengen ook de grote techbedrijven zich in de strijd. Microsoft, Apple, Google, Twitter, Tesla en ook Huawei. Iedereen komt in actie, ondersteunend met middelen, oplossingen voor patiënten, artsen en zorg personeel, of zelfs met de bouw van fabrieken. De wereld richt zich op, iedere dag verschijnen er meer initiatieven en dat ook deze technologiegiganten zich nu melden is nog beter. Zij beschikken over andere middelen, denken anders en handelen anders. Een overzicht.

1. Bill Gates (Microsoft) gaat zeven fabrieken bouwen

Bill Gates oprichter van Microsoft is gestart met de bouw van maar liefst zeven productiecentra waar vaccins tegen Covid-19 kunnen worden ontwikkeld. Het bijzondere is dat waarschijnlijk slechts twee van de deze fabrieken straks ook echt in productie worden genomen.

Volgens Bill Gates kan het zo maar nog 1,5 jaar duren voordat een mogelijk vaccin op grote schaal op de markt zal komen. Grootste struikelblok is dat de gezondheidsautoriteiten deze nieuwe medicijnen eerst moeten testen voordat goedkeuring kan worden gegeven. En dat proces kost veel tijd.

Om dit proces te versnellen wil de voormalig oprichter van Microsoft alvast voor de zeven meest belovende vaccins productiecentra bouwen. Zodra er een groen licht voor een vaccin komt, kunnen dan hopelijk één of twee fabrieken daarna vol geven met de productie ervan. Deze gehele actie kost Gates miljarden die hij zo maar kwijt kan raken. Volgens hem maakt dat echter niet uit omdat met het coronavirus inmiddels duizenden miljarden dollar verloren gaan.

2. Natuurlijk komt Apple met een high-tech gezichtsmasker

Het kon niet anders dan dat Apple met een vernieuwend gezichtsmasker voor medisch personeel zou gaan komen. Tim Cook heeft zo’n beetje zijn gehele team bij elkaar gebracht, van designer tot aan verpakkingsexperts, om met een nieuw revolutionair ontwerp te komen. Het resultaat is transparante gezichtsmaskers die je heel snel in elkaar kunt zetten. De eerste feedback van artsen is positief. Het is de bedoeling dat de eerste productieaantallen in de VS worden verdeeld.

Zo snel als haalbaar wordt daarna ook in andere landen het medisch personeel voorzien van deze nieuwe type maskers. Per week zou Apple in staat 1 miljoen transparante gezichtsmaskers te kunnen leveren.

3. Jack Dorsey, de oprichter van Twitter, schenkt een kwart van zijn vermogen

Jack Dorsey, de oprichter van Twitter en Square, schenkt 1 miljard dollar van zijn eigen vermogen aan de strijd tegen Covid-19. Dit bedrag is 28 procent van zijn privévermogen.

Het geld wordt gedoneerd aan zijn liefdadigheidsfonds Start Small, dat op termijn wil focussen op een universeel basisinkomen en onderwijs voor meisjes. Hoe het geld wordt verdeeld, is voor iedereen te volgen via een document in Google Docs. Hierdoor zijn alle uitgaven van het fonds zichtbaar voor iedereen.

Het geld bestaat uit aandelen van Square en niet van Twitter omdat hij, zoals hij zelf zegt, een veel groter aandeel in Square heeft.

4. Tesla maakt beademingsmachines

We hadden eigenlijk al eerder ingezet op Elon Musk. Bij Tesla verwacht je gewoon een echte innovatie. Toch heeft Tesla gekozen om hun productieketen om te gooien voor de productie van beademingsmachines. Daar is duidelijk een tekort aan en de machines zijn essentieel voor het redden van mensenlevens.

De innovatie is vooral dat Tesla bestaande productiemachines en auto-onderdelen van Tesla gebruikt. Hiermee voorkomen ze dat bestaande materialen worden gebruikt die de huidige fabrikanten van beademingsmachines ook gebruiken. Zo is te zien in een video dat Tesla de luchtvering van een auto gebruikt als mengkamer voor de beademingsmachine.

De bediening van de beademingsmachine gebeurt met de boordcomputer en het touchscreen van een Tesla Model 3.

5. Huawei doneert mondkapjes aan medische instellingen

De Chinese smartphonefabrikant Huawei schenkt 800.000 mondkapjes aan onder andere Nederland. Ook andere landen kunnen rekenen op dergelijke zendingen. De mondkapjes worden zo snel als mogelijk hier verdeeld aan bijvoorbeeld het Erasmus MC in Rotterdam. Ook verpleeghuizen en thuiszorginstanties kunnen rekenen op forse zendingen.

6. Google maakt onze bewegingen inzichtelijk aan de hand van beschikbare data

Google richt zich duidelijk op data en inzicht in onze reisbewegingen. Het bedrijf heeft ‘COVID-19 Community Mobility Reports’ samengesteld over de reisbewegingen van zijn gebruikers. De data is samengesteld met als doel om volksgezondheidsfunctionarissen over de gehele wereld aanvullende informatie te bieden over hoe goed mensen zich houden aan de voorschriften van de regering om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Deze COVID-19 Community Mobility Reports zijn per land voor iedereen zichtbaar en geven inzicht in wat er is veranderd als gevolg van de boodschap ‘Ga zo min mogelijke de straat op’ en ‘blijf thuis’!

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Apple

Een nieuw Apple-event op 7 mei: iPads, iPads, iPads

Apple heeft zijn nieuwe event aangekondigd en het heet ‘Let Loose’. Verwacht geen auto’s of huisrobots, denk wel aan iPads en accessoires. 

Gadgets25.04.2024

Een nieuw Apple-event op 7 mei: iPads, iPads, iPads

Je kunt nu een game-emulator gebruiken op je iPhone

Apple staat het officieel toe om emulators in de App Store te zetten. Je kunt straks dus nog beter retro-gamen op je iPhone, al is er wel een voorwaarde die het wat minder eenvoudig maakt ze te vinden. Er mogen namelijk...

Gaming08.04.2024

Je kunt nu een game-emulator gebruiken op je iPhone

Gerucht: Apple ontwikkelt een huisrobot

Het leek gek toen Apple een VR-bril bleek te maken, maar ook toen bekend werd dat het populaire gadgetmerk een auto in productie had. Nu is dat laatste ook afgeblazen, maar nu is er weer een andere tak van sport waar App...

Technology04.04.2024

Gerucht: Apple ontwikkelt een huisrobot

Waarom je niet altijd voor een iPad hoeft te kiezen

iPads zijn inmiddels zo’n standaard geworden in de tabletwereld, dat we het vaker een iPad noemen dan een tablet. Ook als het helemaal geen tablet van Apple is. Ze bestaan: non-Apple-tablets, en die zijn lang niet alti...

Gadgets02.04.2024

Waarom je niet altijd voor een iPad hoeft te kiezen

​Apple WWDC 2024 vindt plaats op 10 juni: AI komt eraan

Apple heeft zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC 2024 gepland voor 10 juni. Je zou denken dat dat alleen voor ontwikkelaars is en verder niet zo boeiend, maar er komen juist veel aankondigingen vandaan voor het grote publi...

Technology27.03.2024

​Apple WWDC 2024 vindt plaats op 10 juni: AI komt eraan

​Verenigde Staten klaagt Apple aan voor telefoonmonopolie

De Verenigde Staten klagen Apple aan omdat het meent dat het misbruik maakt van zijn macht in de smartphonewereld. Of het geïnspireerd is door de vele klachten en onderzoeken van de EU rondom monopolies is onbekend. Wel...

Mobile22.03.2024

​Verenigde Staten klaagt Apple aan voor telefoonmonopolie

De EU doet onderzoek naar Apple’s keuzes voor de App Store

Het feit dat Apple ontwikkelaars een extra vergoeding aanrekent wanneer hun apps meer dan 1 miljoen keer worden gedownload in een jaar is niet bij iedereen positief geland. Sterker nog, bij ongeveer iedereen behalve Appl...

Mobile21.03.2024

De EU doet onderzoek naar Apple’s keuzes voor de App Store

​iOS-apps download je straks direct vanaf een website

De Digital Markets Act van de EU zorgt voor een heleboel aanpassingen die we vooral merken bij Apple. Apples besturingssysteem iOS was altijd erg dichtgetimmerd, maar zal nu steeds verder zijn deur open moeten zetten. Da...

Mobile19.03.2024

​iOS-apps download je straks direct vanaf een website

Verder lezen over Bill Gates

Bill Gates gelooft niet zo in Web3 en het metaverse

Voormalig Microsoft-topman Bill Gates is niet erg te spreken over Web3 en het metaverse. Kunstmatige intelligentie daarentegen, daar ziet hij zeker wel heil in. Toch hoeven mensen die juist aan Web3 en het metaverse werk...

Metaverse16.01.2023

Bill Gates gelooft niet zo in Web3 en het metaverse

Maar dat is goed nieuws
Bill Gates is fan van Elon Musk: ‘Meer mensen zoals Musk nodig’

Bill Gates heeft in een interview op de Amerikaanse televisie gezegd dat de wereld meer ondernemers zoals Elon Musk nodig heeft om de klimaatverandering aan te pakken.

Online22.02.2021

Bill Gates is fan van Elon Musk: ‘Meer mensen zoals Musk nodig’

Dit is je leeslijst van Bill Gates voor de zomer van 2018

Bill Gates deelt elke zomer zijn leeslijst, in een poging om mensen aan te sporen om wat meer te lezen. Zijn lijst van dit jaar bestaat uit vijf boeken en we bekijken ze even, kun je zien of er ook iets voor je bij zit....

Online21.05.2018

Dit is je leeslijst van Bill Gates voor de zomer van 2018

Vijf boeken - plus bonus
Bill Gates test machine die uitwerpselen verandert in drinkwater

Wat spookt Bill Gates tegenwoordig allemaal uit? Best wel wat eigenlijk. Hij is vooral veel bezig met het steunen van goede doelen. Onlangs testte hij een machine - de Janicki Omniprocessor - die menselijke uitwerpsele...

Gadgets25.01.2015

Bill Gates test machine die uitwerpselen verandert in drinkwater

Het antwoord van Bill Gates op de Ice Bucket Challenge (World’s Nerdiest Video)

Iedereen die op Facebook of Twitter zijn timeline regelmatig bekijkt moet de filmpjes inmiddels zijn tegengekomen waarin mensen een emmer water over zich heen storten. Deze hebben alles te maken met het fenomeen I...

Entertainment16.08.2014

Het antwoord van Bill Gates op de Ice Bucket Challenge (World’s Nerdiest Video)

Challenged door Mark Zuckerberg van Facebook
Bill Gates vraagt aandacht voor Mosquito-week

Als we het hebben over de gevaarlijkste dieren ter wereld komt vaak de witte haai vaak naar de voorgrond. Ook enkele slangensoorten en de krokodil krijgen deze noemer. Maar toch zijn dit lang niet de gevaarlijkste dieren...

Nieuws28.04.2014

Bill Gates vraagt aandacht voor Mosquito-week

Bill Gates: ‘Men heeft nog geen idee hoe snel ze door softwarebots vervangen worden’

De arbeidsmarkt staat voor grote veranderingen, maar het grote publiek en ook de overheden zijn op die evoluties totaal niet voorbereid. Dat heeft Bill Gates gezegd tijdens een voordracht voor het American Enterprise Ins...

Technology14.03.2014

Bill Gates: ‘Men heeft nog geen idee hoe snel ze door softwarebots vervangen worden’

Steve Jobs conflicting point of view about Microsoft (and Bill Gates)

Technology02.01.2014

Steve Jobs conflicting point of view about Microsoft (and Bill Gates)

Verder lezen over Coronavirus

​Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in

Van vleermuizen is genoegzaam bekend dat ze veel potentieel gevaarlijke virussen met zich meedragen. Vanwege hun snelle stofwisseling en bijzonder krachtige immuunsysteem kunnen ze gastheer zijn voor veel verschillende s...

Online25.07.2023

​Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in

Endemische versus pandemische systeemrisico's virusinfecties
Waarom aantallen wappies, gekkies en complotdenkers toenemen

Tijdens de coronapandemie heeft het grote publiek voor het eerst kennis kunnen maken met de alleszins bevreemdende manifestaties van wappies, gekkies en complotdenkers. Sinds de opkomst van sociale media ruim 15 jaar gel...

Online22.02.2023

Waarom aantallen wappies, gekkies en complotdenkers toenemen

iPhone-fabriek Foxconn: over een maand weer op volle capaciteit

Foxconn verwacht dat het eind december, begin januari weer op volle sterkte draait. Foxconn is de fabrikant van iPhones en die had door allerlei lockdowns in China de laatste tijd te weinig capaciteit om op volle toeren...

Mobile05.12.2022

iPhone-fabriek Foxconn: over een maand weer op volle capaciteit

​Sunweb heeft beste jaar ooit: ‘Corona gebruikt om te investeren in digitalisering’

Wie denkt dat de coronaperiode reisorganisaties alleen maar kopzorgen heeft bezorgd, heeft het mis. Reisorganisatie Sunweb heeft corona gebruikt om meer te investeren in digitalisering. De reisorganisatie heeft met alle...

Lifestyle18.11.2022

​Sunweb heeft beste jaar ooit: ‘Corona gebruikt om te investeren in digitalisering’

Qua uitstoot zijn we weer bijna op pre-coronaniveau

We waren zo lekker bezig: doordat we niet meer massaal de weg opgingen, was de uitstoot van CO2 in de coronatijd aanzienlijk lager dan normaal. Helaas zijn we nu bijna terug bij hoe hevig de uitstoot was voor corona en d...

Nieuws14.11.2022

Qua uitstoot zijn we weer bijna op pre-coronaniveau

De evolutionaire ontwikkeling van het coronavirus opnieuw geduid

De meeste ontwikkelingen zijn achteraf een stuk beter te duiden dan op het moment dat we er midden in zitten. Dit geldt zowel voor de meeste maatschappelijke ontwikkelingen als ook voor de evolutionaire ontwikkeling van...

Nieuws02.09.2022

De evolutionaire ontwikkeling van het coronavirus opnieuw geduid

De karakteristieke wijze waarop zoönoses zich doorgaans ontwikkelen
​De CoronaMelder-app kan van je telefoon af

Het is over voor de CoronaMelder-app. De overheid stopt op 22 april met de ondersteuning ervan. De servers gaan offline en dat betekent dat je niet langer een melding krijgt als er iemand met het coronavirus bij je in de...

Mobile20.04.2022

​De CoronaMelder-app kan van je telefoon af

Uitfaseren Coronamelder ingewikkelder dan gedacht

De ontwikkeling en uitrol van de Coronamelder app had, los van de commotie over privacy en beveiliging, nogal wat voeten in aarde. Dat zal iedereen zich nog wel herinneren. Nu blijkt dat ook het uitfaseren van de app bep...

Nieuws18.03.2022

Uitfaseren Coronamelder ingewikkelder dan gedacht

Verder lezen over Google

YouTube wil straks ook reclame laten zien als je pauzeert

YouTube bestaat uit zoveel reclame, dat het soms niet meer leuk is om iets te kijken. Daar komt nu meer reclame bij: in de door jou gekozen pauze.

Advertising26.04.2024

YouTube wil straks ook reclame laten zien als je pauzeert

Dit is Google Vids – de nieuwe Workspace app

Google Cloud heeft vandaag, tijdens het Google Cloud Next event in Las Vegas, nieuwe innovaties en verbeteringen aangekondigd voor Google Workspace.

Video10.04.2024

Dit is Google Vids – de nieuwe Workspace app

Google’s zoekmachine gaat geld kosten en dat komt door AI

De zoekmachine van Google wordt binnenkort waarschijnlijk betaald. Niet voor iedereen: de versie zoals we die nu kennen blijft wat het is. Er wordt echter AI aan toegevoegd en dat zal waarschijnlijk geld kosten. Het nieu...

Search04.04.2024

Google’s zoekmachine gaat geld kosten en dat komt door AI

SEO-tip: 5 dingen die veranderen in de Google-zoekmachine

Google heeft een core update aangekondigd en dat betekent dat er wat staat te veranderen voor vele pagina’s op het internet. De belangrijkste verandering zit hem vooral in het opsporen van pagina’s die niet waardevol...

Search07.03.2024

SEO-tip: 5 dingen die veranderen in de Google-zoekmachine

Google komt met koddige schrikkeljaar-Doodle

Google heeft speciaal in het kader van Schrikkeldag een speciale Doodle uitgebracht die in het teken staat van die gekke 29 februari die we af en toe krijgen. Het is een vrolijke kikker die even de 29 laat gelden en verv...

Coffee corner29.02.2024

Google komt met koddige schrikkeljaar-Doodle

​Google onthult na teasen nieuwe loginpagina: amper anders

Inloggen op je Google-account ziet er al jaren hetzelfde uit, maar dat is nu veranderd. Google heeft het lang geteaset en plaatste er zelfs een waarschuwingsmelding over wanneer je de laatste tijd wilde inloggen. Echter...

Online22.02.2024

​Google onthult na teasen nieuwe loginpagina: amper anders

​Waarom een Fitbit gebruiken steeds onaantrekkelijker wordt

Fitbit was ooit het toonbeeld van wearables, sportiviteit en de ‘smartphone’ voor om de pols, maar inmiddels begint het die status steeds meer te verliezen. Zeker met kapers op de kust als Amazfit, ziet het er twijfe...

Gadgets31.01.2024

​Waarom een Fitbit gebruiken steeds onaantrekkelijker wordt

De meest voorkomende reparaties aan een Google Pixel (en hoe je ze kunt voorkomen)

Google is relatief laat in de markt van de mobiele telefoons gestapt, maar heeft door zijn sterke marktpositie relatief weinig moeite gehad om binnen dit segment met een nieuw merk voet aan de grond te krijgen. Onder de...

Mobile29.01.2024

De meest voorkomende reparaties aan een Google Pixel (en hoe je ze kunt voorkomen)

Verder lezen over Huawei

Huawei introduceert nieuwe Data opslag oplossingen voor het AI tijdperk

Huawei heeft tijdens het MWC 2024 in Barcelona een aantal innovatieve dataopslagoplossingen gepresenteerd, speciaal ontworpen voor het AI-tijdperk. Het bedrijf presenteerde deze nieuwe toepassingen speciaal voor data pro...

Tech in Asia07.03.2024

Huawei introduceert nieuwe Data opslag oplossingen voor het AI tijdperk

​Huawei Watch GT 4: een van de mooiste smartwatches, met kryptonite

Smartwatches van Huawei: daarvan had ik nooit zo’n hoge pet op. Dat lag niet zozeer aan de functionaliteiten, maar meer aan de klokjes zelf. Ze waren altijd gigantisch, of veel te sportief en dat was niet zo aanspreken...

Gadgets04.03.2024

​Huawei Watch GT 4: een van de mooiste smartwatches, met kryptonite

Huawei introduceert nieuwe productlijn tijdens Mobile World Congres Barcelona

Huawei heeft op het Mobile World Congress (MWC) 2024 in Barcelona zijn high-end Fashion-Forward productlijn gepresenteerd. De meest opvallende producten zijn de Huawei Mate 60 RS Ultimate design, de Huawei FreeClip en de...

Tech in Asia29.02.2024

Huawei introduceert nieuwe productlijn tijdens Mobile World Congres Barcelona

Huawei voorspelt meer omzet dankzij… smartphones

Op het gebied van smartphones waren het voor Huawei de afgelopen zes jaar bepaald geen vette jaren. Na alle commotie rondom beschuldigingen van spionage en samenwerking met de Chinese overheid verdwenen de smartphones va...

Mobile29.12.2023

Huawei voorspelt meer omzet dankzij… smartphones

Na zes jaar ellende is dit goed nieuws voor de Chinese fabrikant
Gaat Huawei pogen om Europa via Frankrijk te heroveren?

De plannen voor de bouw van een fabriek voor mobiele netwerk componenten in Frankrijk lagen er al in 2019. Die werden echter door de coronapandemie en het handelsverbod, waarover hieronder meer, gedwarsboomd. Nu, zo meld...

Mobile12.12.2023

Gaat Huawei pogen om Europa via Frankrijk te heroveren?

Chinese fabrikant zou 'oude' plannen voor een fabriek in Frankrijk weer nieuw leven ingeblazen hebben
​Het snelste internet ter wereld gaat 1,2 Tbps

Is je internet te langzaam? Stel je voor dat je internet hebt dat 1,2 Tbps gaat. Momenteel is het normale internet in een Nederlands huishouden gemiddeld 142,5 Mbps: niet extreem snel, maar voor veel gezinnen en alleenwo...

Online15.11.2023

​Het snelste internet ter wereld gaat 1,2 Tbps

Huawei stapt met onderzoek in de wereld van thuisbatterijen

In verkiezingstijd is klimaatverandering een boeiend onderwerp. Nagenoeg in alle verkiezingsprogramma’s wordt er veel aandacht aan gegeven, klimaatbeleid, CO2-reductie en zelfs kernenergie. Een energietransitie is esse...

Technology09.11.2023

Huawei stapt met onderzoek in de wereld van thuisbatterijen

Huawei heeft momenteel de beste smartphone camera

Telkens als er een nieuwe (high-end) smartphone gepresenteerd wordt, dan gaan de testers van DXO Mark – een van de toonaangevende sites op het gebied van smartphone camera beoordelingen – aan de slag om die toestelle...

Mobile09.11.2023

Huawei heeft momenteel de beste smartphone camera

Samsung raakt steeds verder achterop

Verder lezen over Microsoft

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Microsoft heeft een nieuw AI-model gepresenteerd dat op vrij indrukwekkende wijze en met heel weinig informatie al volledige video's kan maken, mét tekst.

Online22.04.2024

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Windows staat al bol van de advertenties, maar daar komt nog veel meer bij. Microsoft introduceert straks aanbevolen apps.

Online11.04.2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners

Het is al 29 jaar geleden dat Microsoft met Bob kwam. Niet de bewust onbeschonken bestuurder, maar een gebruikersomgeving die was bedoeld om mensen die zich niet zo comfortabel voelden bij het gebruiken van een computer...

Technology01.04.2024

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners

Microsoft gaat het doen: Teams en Office scheiden

Veel mensen adviseren ertegen, maar Microsoft gaat het toch doen: Office en Teams scheiden. Het komt dan met een nieuwe versie van Microsoft 365 en Office 365 waarbij Teams er niet meer bij zit. Microsoft doet dat echter...

Marketing01.04.2024

Microsoft gaat het doen: Teams en Office scheiden

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

De zwarte Xbox Series X kennen we: maar Microsoft schijnt ook een witte variant in de maak te hebben. Het apparaat is nagenoeg identiek aan de zwarte, maar komt behalve in een andere kleur ook zonder disc drive. Xbox Ser...

Gaming28.03.2024

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

​Microsoft Teams verenigt eindelijk privé en zakelijk gebruik

Sinds het thuiswerken is zakelijk en privé meer dan ooit verwoven. De een kan daar beter mee omgaan dan de ander, maar waar we het allemaal over eens kunnen zijn is dat die constante scheiding niet altijd zijn vruchten...

Online14.03.2024

​Microsoft Teams verenigt eindelijk privé en zakelijk gebruik

Verder lezen over Tesla

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Tesla heeft zijn nieuwe bolide gepresenteerd. Het is niet een gloednieuwe reeks, maar een nieuwe variant Model 3. De Model 3: Performance.

Automotive24.04.2024

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

Tesla heeft problemen. Het verlaagt al een tijdje zijn prijzen op zowel auto's als abonnementen en nu komt daar ook nog een vrij ernstige ontslagronde bij.

Automotive16.04.2024

Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

​Deze 8 rare dingen hebben we als mensheid de ruimte ingeschoten

Met de grote hoeveelheid satellieten die in de baan rond de aarde worden geplaatst kun je je afvragen in hoeverre we dat als mensheid eigenlijk mogen. Om nog maar te zwijgen van het potentieel koloniseren van de maan of...

Technology13.03.2024

​Deze 8 rare dingen hebben we als mensheid de ruimte ingeschoten

Mensen nemen hun Tesla Cybertruck overal mee naartoe

Het bakbeest, de elektrische pick-up van Tesla, spreekt enorm tot de verbeelding. Op onze wegen zal je het gevaarte niet zo snel zien, maar in de Verenigde Staten kun je ze op de weg tegenkomen. Of op het strand, want me...

Automotive08.03.2024

Mensen nemen hun Tesla Cybertruck overal mee naartoe

Elon Musk stelt dat Tesla Roadster van 0-100 gaat in 1 seconde

Elon Musk maakt graag grote statements en zo ook met de Tesla Roadster. Nu stelt hij dat de bolide van 0 naar 100 kilometer per uur gaat in slechts een seconde. Dat is voor een gewone elektrische auto vrij ondenkbaar, al...

Automotive29.02.2024

Elon Musk stelt dat Tesla Roadster van 0-100 gaat in 1 seconde

Sneller dan geluid
​Tesla gaat iets doen aan een grote ergernis van automobilisten

Tesla is op sommige vlakken een enorm modern type auto, maar tegelijkertijd is het op andere gebieden weer best ouderwets. De meest complexe dingen zijn voor veel Tesla’s een peuleschil, terwijl iets eenvoudigs als het...

Automotive20.02.2024

​Tesla gaat iets doen aan een grote ergernis van automobilisten

​Tesla Model Y wordt veel goedkoper in Nederland

Tesla Model Y moet meer verkocht worden in Nederland: hij blijkt niet heel toegankelijk te zijn. Misschien is de auto wel toegankelijk, maar zijn prijs niet, heeft Tesla gedacht. De EV-maker besluit daarop de bolide wat...

Automotive18.01.2024

​Tesla Model Y wordt veel goedkoper in Nederland

​Zoveel subsidie krijg je in 2024 voor een elektrische auto

Overweeg je een elektrische auto te kopen in 2024? Dan kun je rekenen op subsidie van de overheid. De subsidiepot is nu geopend en hierin zit 58 miljoen euro. Je kunt hiervan 2950 euro aanvragen als je een elektrische au...

Automotive10.01.2024

​Zoveel subsidie krijg je in 2024 voor een elektrische auto

De subsidiepot is nu geopend

Verder lezen over Twitter

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

X wil Not Safe For Work-communities toestaan

Over het algemeen kun je Twitter/X vrij veilig openen als je op je werk bent: je hoeft niet bang te zijn dat er ineens heel schokkende beelden te zien zijn, of pornografie. Daar komt een einde aan, maar alleen als je lid...

Social Media01.04.2024

X wil Not Safe For Work-communities toestaan

​Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten

Nadat hij vorige week al schaak speelde met zijn brein alleen, heeft hij nu ook een tweet de wereld ingeslingerd. De vanaf zijn schouders verlamde Noland Arbaugh is de wereldberoemde eerste mens met Neuralink-chip in zij...

Technology25.03.2024

​Neuralink gaat full circle voor Musk: man tweet met gedachten

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

Welkom in de nieuwe Deze week viral, waarin we op zoek gaan naar de hits op social media deze week, naast uiteraard de dingen die we zelf al veelvuldig voorbij zagen komen. Daar gaan we. Max Verstapp'une Max Verstappen...

Social Media16.03.2024

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Eerst waren het sociale netwerken die het op televisie gemunt hadden, maar nu zijn het de sociale netwerken. Elon Musk wil natuurlijk dat X een ‘alles’-app wordt en het is dan ook niet gek dat er binnenkort de optie...

Social Media13.03.2024

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv