WhatsApp werkt per 1 januari niet meer op miljoenen smartphones

WhatsApp werkt per 1 januari niet meer op miljoenen smartphones

Vorig artikel Volgend artikel

WhatsApp werkt per 1 januari niet meer op miljoenen telefoons. Het gaat om smartphones die al wat ouder zijn, maar het is toch de moeite waard om even te controleren of jij iemand bent (of kent, zoals bijvoorbeeld ouders, opa’s en oma’s) die zo’n toestel bezitten. Anders krijg je waarschijnlijk op 1 januari heel andere telefoontjes met nieuwjaarswensen dan je gewend bent.

WhatsApp

Ooit stuurden we elkaar een sms, maar tegenwoordig is dat alleen in noodgevallen. En met noodgevallen bedoelen we wanneer WhatsApp eruit ligt. WhatsApp is voor veel mensen een levenslijn. Relaties starten er en stranden er, vriendengroepen vinden elkaar op WhatsApp en het concept van een moderne buurtwacht is ontstaan op deze messenger. Het is een enorm belangrijk communicatiemiddel geworden: zo belangrijk, dat steeds meer bedrijven er hun klantenservice op doen. Kortom, het leven zonder WhatsApp is een leven waarin menig persoon veel mist.

Je wil dus graag dat WhatsApp op je telefoon blijft werken, maar dat is niet altijd gezegd. De app is onderhevig aan updates en er komt een moment waarop oudere modellen telefoons niet meer worden ondersteund. De moderne technologie heeft ze dan ingehaald. Vanaf 1 januari zijn er maar liefst 47 smartphonetypes die niet langer WhatsApp kunnen gebruiken. Dat is toch knap lastig dat foute vuurwerkgifje met ‘Gelukkig nieuwjaar’ ontvangen. Het gaat om zowel telefoons op Android als van het merk Apple. Nieuwsgierig welke precies? Hieronder is de volledige lijst te zien:

Telefoons waarop WhatsApp straks niet meer werkt

- Apple iPhone 5

- Apple iPhone 5c

- Archos 53 Platinum

- Grand S Flex ZTE

- Grand X Quad V987 ZTE

- HTC Desire 500

- Huawei Ascend D

- Huawei Ascend D1

- Huawei Ascend D2

- Huawei Ascend G740

- Huawei Ascend Mate

- Huawei Ascend P1

- Quad XL

- Lenovo A820

- LG Enact

- LG Lucid 2

- LG Optimus 4X HD

- LG Optimus F3

- LG Optimus F3Q

- LG Optimus F5

- LG Optimus F6

- LG Optimus F7

- LG Optimus L2 II

- LG Optimus L3 II

- LG Optimus L3 II Dual

- LG Optimus L4 II

- LG Optimus L4 II Dual

- LG Optimus L5

- LG Optimus L5 Dual

- LG Optimus L5 II

- LG Optimus L7

- LG Optimus L7 II

- LG Optimus L7 II Dual

- LG Optimus Nitro HD

- Memo ZTE V956

- Samsung Galaxy Ace 2

- Samsung Galaxy Core

- Samsung Galaxy S2

- Samsung Galaxy S3 mini

- Samsung Galaxy Trend II

- Samsung Galaxy Trend Lite

- Samsung Galaxy Xcover 2

- Sony Xperia Arc S

- Sony Xperia miro

- Sony Xperia Neo L

- Wiko Cink Five

- Wiko Darknight ZT


Nieuwe telefoon kopen

Het gaat om toestellen met een eerdere versie dan iOS 12.1 of Android 4.1. WhatsApp let goed op of die smartphones ook daadwerkelijk nog weinig gebruikers hebben, voordat ze er rigoureus de stekker uit trekken. Bij de bovenstaande telefoons is dat blijkbaar het geval. Bezit jij een van deze toestellen en is dat je ‘daily driver’, dan is het verstandig om te zoeken naar een nieuwe smartphone. WhatsApp zal namelijk niet de enige app zijn met kuren.

Kijk bijvoorbeeld op Marktplaats of naar een refurbished exemplaar, of vraag aan vrienden of collega’s of zij nog een telefoon in een laatje hebben (die wel wat nieuwer is). Op die manier heb je een voor je gevoel nieuwe telefoon zonder dat je hier te veel geld aan hoeft te besteden. En het is ook nog beter voor de planeet.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...