Vlak voor Apple event teast Google alvast zijn Pixel 8 en Watch 2

Vlak voor Apple event teast Google alvast zijn Pixel 8 en Watch 2

Vorig artikel Volgend artikel

Morgenavond presenteert Apple zijn nieuwe iPhone en zoals we al schreven is er al vrij veel aan geruchten door de geruchtenmolen gegaan. Echter staat er ook nog een andere telefoonaankondiging voor de deur, namelijk Google dat op 4 oktober zijn Pixel 8-reeks en Pixel Watch 2 aankondigt. En het timet de teasers voor die producten erg slim.

Pixel 8 Pro

Google heeft het afgelopen weekend eerst een video geplaatst waarin we meer zien van de leuk vormgegeven maar verder niet enorm vernieuwend lijkende Pixel (qua uiterlijk). Daarna volgde er eentje van de nieuwe watch: het slimme horloge van Google dat sinds januari in Nederland uit is. Niet alle producten van Google komen standaard uit in Nederland, maar het is te hopen dat de Watch dit keer sowieso meteen bij lancering ook hier verkrijgbaar zal zijn.

Over Pixel 8 Pro is al veel gelekt, dus we denken al veel over het toestel te weten. Qua buitenkant zien we dat de hoekjes wat ronder zijn dan die van zijn voorganger en dat er een nieuwe sensor onder de flitser zit. De Pro heeft een plat scherm. Pixel 8 zou wel aanzienlijk kleiner zijn dan Pixel 7: 6,1 inch versus 6,3 inch. Qua kleuren wordt Jade, Peony, Haze en Liquorice verwacht, terwijl de 8 Pro zou komen in Jade, Liquorice, Porcelain en Sky.

Nieuwe Google-telefoons

Er werd gedacht dat het toestel alleen esim zou hebben, maar dat wordt betwijfeld: waarschijnlijk kun je er ook een gewone sim in kwijt. De chipset is waarschijnlijk de nieuwe Tensor G3 van Googles eigen ontwerp. De verwachting is dat Pixel 8 8 GB werkgeheugen heeft en Pixel 8 Pro 12 GB, net als bij de Pixel 7. Qua opslag wordt het waarschijnlijk 128 GB in de basismodellen en 256 GB in de Pro.

Pixel Watch is ook getoond en daarmee lijkt Google vooral te willen duidelijk maken dat het apparaat een IP-rating heeft van IP68 en daardoor zeer goed tegen stof en water kunnen. En natuurlijk is er een Fitbit-integratie, want dat bedrijf is immers ook van Google.

Verder lijkt Google het vooral nu te hebben geplaatst om mensen erop te wijzen dat het over een paar weken met nieuwe producten op de proppen komt binnen het Android-universum: het is al een tijdje bezig met allerlei reclamecampagnes rondom het naar Android krijgen van Apple-gebruikers.

4 oktober weten we meer, en natuurlijk morgen, wanneer Apple zijn nieuwe apparatuur aankondigt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...