Mobile05.03.2023

Pixel 7 Pro review: ijzersterk in fotografie en Android-beleving


Vroeger was het een heel gedoe om een Google Pixel-telefoon te bemachtigen. Je moest hem importeren via Frankrijk of Duitsland, want in Nederland werd hij niet verkocht. Gelukkig is dat inmiddels anders: zelfs de Google Pixel smartwatch is tegenwoordig in ons land verkrijgbaar. Het paradepaardje van Google is echter Pixel 7 Pro, een smartphone die het beste van het beste moet brengen op het gebied van fotografie, maar vooral van de software rondom die fotografie. Maakt het dat waar?

Google Pixel 7 Pro review
Google Pixel 7 Pro review

Google Pixel 7 Pro

Voordat we dieper in de camera duiken, kijken we eerst wat Google Pixel 7 Pro verder in huis heeft. Aan de buitenzijde valt hij op door zijn grijze achterkant, die een vrij bijzondere kleur grijs is. Het is voor sommigen even wennen, maar het geeft deze smartphone wel zijn eigen gezicht. Het is erg mooi. Minder mooi is het camera-eiland, dat een soort zilverkleurige riem is waarin de camera’s zijn opgenomen. Het is wederom wel een heel herkenbaar design, maar heel erg mooi is het niet. Aan de andere kant heeft die band wel als voordeel dat er geen uitstulping zit aan één kan van het toestel, waardoor hij wel rechter ligt als je hem op een tafel legt.

Pixel 7 Pro zonsondergang
Pixel 7 Pro zonsondergang

De glazen voorkant van het toestel is gemaakt van Gorilla Glass Victus en het toestel heeft een IP68-rating, waardoor je er best veel mee kunt doen voordat er stof, water of breuken in het toestel komen. Het scherm is 6,7 inch en dat is een prima formaat, met een resolutie van 3210 x 1440 pixels. Aan de binnenzijde zit de nieuwe Google Tensor G2-chip en een 5.000 mAh-batterij, wat beide goede aspecten zijn aan deze telefoon. Toegegeven, de Tensor-chip is lang niet zo ver doorontwikkeld als bijvoorbeeld de nieuwste van Qualcomm, maar hij is wel specifiek gemaakt op wat hij moet doen voor Pixel 7 Pro, wat erg goed werkt. Bovendien betaal je een stuk minder voor deze smartphone dan voor menig smartphone die is uitgerust met de meest recente chip van Qualcomm: Pixel 7 Pro is verkrijgbaar vanaf 900 euro.

Pixel 7 Pro
Pixel 7 Pro

Material You

Vrij veel indrukwekkende facetten dus, aan dit toestel. Wat echter juist heel minimalistisch is, dat is de Android-ervaring. Waar je als je een andere Android-telefoon koopt vaak met allemaal extra voorgeïnstalleerde apps en onzin te stellen krijgt, heb je dat op Pixel 7 Pro niet. Het is de meest schone versie van Android die er is en dat betekent dat functionaliteit hoog in het vaandel staat. Die eenvoud maakt het ook een telefoon die heel geschikt is voor mensen die niet zo bekend zijn met Android of smartphones: het is allemaal vrij laagdrempelig door zijn simpelheid. Alles is voorzien van het Material You-design van Google, wat betekent dat je veel afgeronde hoeken ziet en kleuren die perfect bij elkaar passen. Daarop legt Google flink de nadruk in Android 13, de huidige versie van zijn besturingssysteem voor smartphones.

Google Pixel 7 Pro boot
Google Pixel 7 Pro boot

De telefoon is lekker snel en doet wat hij moet doen. De verversingssnelheid van 120 Hz helpt daarbij. Alles lijkt lekker soepel te gaan op deze smartphone, inclusief het ontgrendelen of het wisselen tussen camera’s. Het scherm is ook mooi helder, waardoor websites en foto’s net even iets beter tot leven lijken te komen. Gelukkig is de batterij met 5.000 mAh vrij groot, waardoor je gerust een lange tijd door je foto’s en video’s kunt scrollen en kijken zonder dat je je telefoon snel moet opladen. Google belooft zelfs dat wanneer je batterijbesparing gebruikt bij normaal gebruik, de batterij wel 72 uur meekan. Ik gebruik mijn telefoon blijkbaar aanzienlijk meer en intenser, want ik kwam uit op een batterijduur van ongeveer twee dagen, wat alsnog erg indrukwekkend is.

Boot gewoon
Boot gewoon

Bovenstaand: een gewone foto van een boot.

Boot groothoek
Boot groothoek

Bovenstaand: een groothoekfoto van diezelfde boot.

Boot 2 x zoom
Boot 2 x zoom

Bovenstaand: een twee keer ingezoomde foto van de boot.

Boot 5 x zoom
Boot 5 x zoom

Bovenstaand: een 5 x ingezoomde foto van de boot.

Fotografie

Maar daar is ook wel een reden voor, want deze smartphone is een pareltje op fotografiegebied. Google heeft deze week de magic eraser beschikbaar gemaakt voor allerlei telefoons, wat een van de meest indrukwekkende functies is van Google Pixel 7 Pro. Google Foto’s kan dankzij kunstmatige intelligentie zorgen dat mensen uit foto’s worden weggegumd, zonder dat er een wit gat achterblijft. Je ziet er een voorbeeld van in dit artikel, naast een heleboel voorbeelden van hoe de camera van Pixel het doet. Zo kan het toestel ook oude, vage foto’s scherper maken en achteraf nog een vervaging van de achtergrond toepassen, al heeft hij daar wel snel moeite om vingers of haren niet mee te blurren.

Pixel 7 Pro Willemstad
Pixel 7 Pro Willemstad

De foto’s die je met dit toestel maakt zijn fantastisch. Het is tegenwoordig in de smartphonewereld nu eenmaal een dog-eat-dog-world, of eigenlijk een camera-eat-camera-world: er wordt amper nog over specificaties gesproken van een toestel, het gaat allemaal om die camera. Google heeft die boodschap luid en duidelijk gehoord, want zien hoe Pixel 7 Pro omgaat met bijvoorbeeld inzoomen is werkelijk fenomenaal. Daarnaast is het toestel ook enorm sterk met texturen. Of het nu gaat om condens op een cocktailglas of een wapperende vlag in de wind: je ziet gewoon hoe de texturen zijn en dat maakt het een enorm rijke foto. Zelfs als je alleen maar een pad met stenen fotografeert, dan heb je geweldige resultaten. Kijk maar naar de onderstaande, zeer ingezoomde, foto van een leguaan.

Pixel 7 Pro Vuurwerk
Pixel 7 Pro Vuurwerk

Of de onderstaande foto, waar duidelijk heel veel beweging inzit: Google Pixel 7 Pro heeft daar geen moeite mee.

Pixel 7 Pro boomkip
Pixel 7 Pro boomkip

Het is echt een feestje om foto’s te maken met Google Pixel 7 Pro, al valt wel op dat hij vooral tot zijn recht komt in zonnige gebieden. Wanneer er een schaduw valt of wat algehele grauwigheid in de lucht hangt, dan merk je dat de telefoon nog steeds wel redelijk kleurrijk fotografeert, maar wel wat moeite heeft om er echt iets sprankelends van te maken. Aan de andere kant is dat ook wel logisch: in het echt zag het er ook niet zo sprankelend uit in de schaduw. Het is niet echt iets dat we het toestel kunnen kwalijk nemen. Bovendien komt hij verder zeer goed beslagen ten ijs waar het om de foto’s gaat, wat je hopelijk ook terugziet in dit artikel.

Pixel 7 Pro carnaval
Pixel 7 Pro carnaval

Conclusie

Al met al is Pixel 7 Pro mede dankzij zijn prijs en zijn geweldige camera een heel goede optie, en juist omdat het besturingssysteem heel eenvoudig is gehouden, is het ook een heel laagdrempelig toestel. Met zijn prijs van 900 euro is het toestel zeker niet het goedkoopste, maar valt hij mooi net onder de vlaggenschepen van andere merken. Waar Google echter zeker op voorloopt, dat is het updatebeleid. Er komen drie Android-upgrades aan voor Pixel 7 Pro (dus tot en met Android 16) en qua beveiligingsupdates zit je nog goed tot en met 2027. Kortom, je kunt eigenlijk weinig misdoen als je een Google Pixel 7 Pro koopt, al is hij niet in alle opzichten het beste van het beste. In het gebruik merk je daar eigenlijk weinig aan: dit is gewoon een heel erg fijn toestel.

Liever toch een goedkoper Pixel-toestel? Bekijk meer Google Pixel-toestellen door hier te klikken. Liever kijken naar nog meer foto’s gemaakt met deze smartphone? Bekijk dan de foto’s hieronder (klik ze aan en ga met de pijltjestoetsen door de galerij om ze nog beter te kunnen zien).

Pixel 7 Pro blur
Pixel 7 Pro blur
Pixel 7 Pro avond
Pixel 7 Pro avond
Pixel 7 pastei
Pixel 7 pastei
Pixel 7 Curacao
Pixel 7 Curacao
Google Pixel Vogel
Google Pixel Vogel
Pixel 7 Pro mens
Pixel 7 Pro mens
Pixel 7 Pro magic eraser
Pixel 7 Pro magic eraser
Screenshot_20230305-145813
Screenshot_20230305-145813
Pixel 7 Pro kleuren
Pixel 7 Pro kleuren
Pixel 7 Pro cocktail
Pixel 7 Pro cocktail
Pixel 7 Pro stenen
Pixel 7 Pro stenen
Pixel 7 Pro schildering
Pixel 7 Pro schildering
Pixel 7 Pro Nachtfoto
Pixel 7 Pro Nachtfoto
Pixel 7 Pro movement
Pixel 7 Pro movement
Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Google

Google wil je resultaten én het antwoord geven op Google Zoeken

Google gaat dat straks uitbreiden met AI-samenvattingen, waardoor je snel een soort basis-informatie krijgt over een bepaald onderwerp.

Online24.05.2024

Google wil je resultaten én het antwoord geven op Google Zoeken

AI gaat met je telefoongesprekken meeluisteren

Google wil AI toevoegen aan je telefoongesprek om te voorkomen dat je wordt opgelicht. De kunstmatige intelligentie luistert mee.

Mobile15.05.2024

AI gaat met je telefoongesprekken meeluisteren

Wel voor een goed doel, waarschijnlijk
AI is wat de klok slaat: 3 grote AI-dingen die Google gaat doen

Er werd veel gezegd, er werd ook wel heel wat gewauweld, maar Google heeft drie AI-mogelijkheden aangekondigd die ons opvielen.

Online14.05.2024

AI is wat de klok slaat: 3 grote AI-dingen die Google gaat doen

Google slaat eigen robothand met een hamer: dit is waarom

Google heeft een nieuwe robothand helpen ontwikkelen met Deepmind. En die heeft het ook meteen even flink geslagen met een hamer.

Technology09.05.2024

Google slaat eigen robothand met een hamer: dit is waarom

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft zijn nieuwe midrange-toestel Pixel 8a aangekondigd. Het toestel lijkt erg op het vlaggenschip van Google.

Mobile07.05.2024

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google: Nederlandse retailer blinkt uit in loyaliteit en marketing

Nederlandse retailers zijn goed in het binden van klanten aan hun merk en digitale marketing, maar schieten nog regelmatig tekort als het aankomt op SEO-optimalisatie en websiteprestatie.

Marketing06.05.2024

Google: Nederlandse retailer blinkt uit in loyaliteit en marketing

maar de website kan vaak beter
Verberg nu je ex van herinneringen op Google Foto’s

De Herineringen-opties van Google Foto's zijn vaak leuk, maar soms zit je op een bepaald persoon niet te wachten. Google Foto's helpt.

Online02.05.2024

Verberg nu je ex van herinneringen op Google Foto’s

YouTube wil straks ook reclame laten zien als je pauzeert

YouTube bestaat uit zoveel reclame, dat het soms niet meer leuk is om iets te kijken. Daar komt nu meer reclame bij: in de door jou gekozen pauze.

Advertising26.04.2024

YouTube wil straks ook reclame laten zien als je pauzeert

Verder lezen over Mobile World Congress

Apple’s nieuwe iPhone 14 & iPhone 14 Plus

Apple kondigde eerder deze maand een nieuwe iPhone 14 en nieuwe iPhone 14 Plus aan. Toestellen die niet alleen opvallen vanwege de gele kleur. Maar die ook beschikken over een langere batterijduur, beter dual camera-syst...

Mobile23.03.2023

Apple’s nieuwe iPhone 14 & iPhone 14 Plus

Doe mij maar de gele
​Fietsen kan veiliger met deze IoT-oplossing

De dode hoek: je fietst er zo in. Het gebeurt helaas regelmatig dat fietsers worden geschept door een vrachtwagen, omdat de chauffeur ze simpelweg niet kan zien. In Duitsland heeft T-Mobile daar met Deutsche Telekom en S...

DC Business20.03.2023

​Fietsen kan veiliger met deze IoT-oplossing

Samsung Galaxy S23 Ultra – topmodel met 200 megapixel camera

Samsung heeft ruim voor het Mobile World Congress in Barcelona al hun nieuwe Samsung Galaxy S23-serie geïntroduceerd. Het was jarenlang een traditie om onder de Spaanse zon de markt op te schudden met een nieuw Galaxy-m...

Mobile14.03.2023

Samsung Galaxy S23 Ultra – topmodel met 200 megapixel camera

​Dit zijn de beste multi-sim smartphones van 2023

Een privételefoon en een telefoon voor zakelijk gebruik. Vroeger was dat geen probleem, maar vandaag de dag doen telefoons nu eenmaal niet zo lang met hun batterij. Het is dan veel makkelijker om één toestel te gebrui...

Mobile07.03.2023

​Dit zijn de beste multi-sim smartphones van 2023

Het metaverse van Vive, Viverse, ziet er goed uit

Op Mobile World Congress was dit jaar wel veel oog voor de consument waar het ging om smartphones, maar verder draaide de beurs vooral veel om b2b: business to business. Maar tussen al die bedrijfsstands was er een opval...

Metaverse03.03.2023

Het metaverse van Vive, Viverse, ziet er goed uit

Samsung Galaxy Watch 4 versus Galaxy Watch 5: upgrade waard?

Samsung was groots op MWC aanwezig, maar niet waar het om watches ging. Logisch: de Galaxy S23 is het helemaal en daar wil het bedrijf dan ook de focus op leggen. Maar er zijn natuurlijk hier en daar wel Galaxy Watch 5-h...

Gadgets02.03.2023

Samsung Galaxy Watch 4 versus Galaxy Watch 5: upgrade waard?

De 5 meest opmerkelijke gadgets van MWC 2023

MWC staat voor Mobile World Congress. Je zou denken dat daar alleen mobiele telefoon-apparatuur te vinden is. Dat is echter niet helemaal waar, hoewel tegenwoordig natuurlijk bijna alles op een bepaalde manier wel aan je...

Gadgets02.03.2023

De 5 meest opmerkelijke gadgets van MWC 2023

MWC: OPPO​ toont nieuwe innovatieve technologieën

OPPO toont deze week zijn nieuwste innovatieve technologieën op het Mobile World Congress 2023 in Barcelona. Naast een selectie aan vlaggenschipapparaten, waaronder de Find N2 & Find N2 Flip, presenteert het bedrijf op...

Mobile01.03.2023

MWC: OPPO​ toont nieuwe innovatieve technologieën

Verder lezen over Review

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

Een van de beste vormen van reclame die je als ondernemer kunt hebben, zijn tevreden klanten die zich positief uitlaten over jouw diensten. Met de komst van digitale platformen als Google en Trustpilot, wordt het steeds...

Online09.04.2024

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Oordopjes zijn vaak erg gevoelig: je raakt ze makkelijk kwijt, je ziet op een gegeven moment de batterijduur flink achteruit hollen en de eartips beginnen op den duur steeds viezer te worden of zelfs stuk te gaan. Aan da...

Gadgets09.04.2024

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer

Als je de titel van deze film leest, dan heb je daar waarschijnlijk al meteen een beeld bij. Een gigantische hagedis, een even zo grote aap, die dan samen een soort nieuw koninkrijk starten. Dat is wel ongeveer wat je ku...

Entertainment26.03.2024

Godzilla x Kong: The New Empire: alles wat je denkt en meer

Verder lezen over Smartphone

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft zijn nieuwe midrange-toestel Pixel 8a aangekondigd. Het toestel lijkt erg op het vlaggenschip van Google.

Mobile07.05.2024

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

Je kind vraagt al even om een mobiele telefoon, de eerste klasgenootjes of oudere broer en zus hebben er al een. Waar doe je als ouder goed aan en wat is nou het juiste moment om de eerste telefoon te geven? Het is een vraag waar iedere ouder wel mee zit. 

Mobile23.04.2024

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

OPPO's nieuwe toestel is aangekondigd: het gaat om de OPPO Reno11 F 5G en het is een midrange-toestel.

Mobile19.04.2024

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Porsche werkt al een tijdje samen met smartphone-bedrijven, zoals Huawei en Honor, maar automaker Polestar maakt zijn eigen telefoon.

Automotive18.04.2024

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Verlang je soms terug naar die tijd van eenvoud: dat je je telefoon alleen gebruikte voor telefoneren en Snake? Die tijd kun je herbeleven: dit is de Boring Phone.

Mobile17.04.2024

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI