Samsung’s belangrijkste smartphone introductie van het jaar

Samsung’s belangrijkste smartphone introductie van het jaar

Vorig artikel Volgend artikel

Aanstaande donderdag, 17 maart, gaat Samsung weer een of meerdere nieuwe smartphones onthullen. Dat gebeurt tijdens het door de fabrikant aangekondigde ‘Awesome Galaxy A Event’. Uiteraard laat de Koreaanse fabrikant nog niets los over welke nieuwe smartphones daar het daglicht gaan zien. Welke dat ook zullen zijn, het wordt in ieder geval Samsung’s belangrijkste smartphone introductie van het jaar.

Galaxy A de slimste keuze

Waarom? Welnu, omdat de Galaxy A-series van Samsung, door de vriendelijke prijskaartjes en de bijzonder goede prijs-kwaliteit verhouding simpelweg de meest interessante Samsung smartphones zijn. De Galaxy A-series variëren van de A0X tot en met de A8X, met prijskaartjes van ca. 150 tot rond de 500 euro. Persoonlijk ben ik het meest gecharmeerd van de Galaxy A5X modellen.

Voor zo’n 350 euro koop je dan een smartphone die kwalitatief nauwelijks onder doet voor de Galaxy S modellen die twee tot drie, en in sommige gevallen zelfs vier keer zo duur zijn. Ik heb het al vaker gezegd en blijf dat ook roepen: Je bent eigenlijk gek als je nog een Galaxy S21 of Galaxy S22 koopt. Natuurlijk moet iedereen dat helemaal voor zichzelf bepalen, maar uitgaande van prijs-kwaliteit, is de Galaxy A52 – of de A53 die donderdag vermoedelijk het daglicht zal zien – de beste optie als je op zoek bent naar een nieuwe Samsung smartphone.

Galaxy-A-Event-1703
De aankondiging van het Galaxy A Event

Galaxy A53 en A73?

Intussen wordt uiteraard volop gespeculeerd welke Galaxy A-series de Koreaanse fabrikant donderdag zal onthullen. Tijdens een vergelijkbaar event een jaar geleden werden de A52 en A72 gepresenteerd. Uitgaande daarvan, lijkt de kans het grootst dat we op 17 maart de Galaxy A53 en Galaxy A73 gaan zien.

Overigens geldt de stelling dat mid-range smartphones, in de prijsklasse tussen 250 en 400 euro een verstandigere keuze zijn dan de traditionele vlaggenschepen niet alleen voor Samsung. Behalve Apple – dat alleen een iets goedkopere SE-model heeft – kun je dezelfde argumenten ook toepassen op merken als OnePlus, Huawei (voor zover dat merk ooit nog terugkomt) en Oppo.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...