Samsung Galaxy A52, A52 5G en A72, focus volledig op camerakwaliteit

Samsung Galaxy A52, A52 5G en A72, focus volledig op camerakwaliteit

Vorig artikel Volgend artikel

Samsung heeft vandaag de Galaxy A52, A52 5G en A72 onthuld. Wat de nieuwe smartphones allen gemeen hebben zijn wederom een sterk verbeterde camerakwaliteit, een nog weer fraaier scherm en uitgerust met steeds meer slimme software.

Als we verder inzoomen op de nieuwe Samsung Galaxy A52, A52 5G en A72, dan kun je alleen maar concluderen dat de nieuwe smartphones niet alleen de concurrentie aangaan met Xiaomi, OPPO en Huawei, maar ook met hun eigen Galaxy S-serie. De kwaliteit van deze toestellen, allen met een 64 mp camera, lange batterijduur een fraai helder scherm knagen aan de populariteit van de veel duurdere flagship toestellen. De vraag wordt echt of het grote prijsverschil nog wel is uit te leggen.

Focus volledig op de camerakwaliteit

Samsung geeft zelf aan dat de camerakwaliteit steeds belangrijker wordt. Voor de Galaxy A52, A52 5G en A72 is dat niet anders. De basis is een quad-camera met een hoge resolutie van 64 mp en optische beeldstabilisatie. De camera maakt 4K-video's en en 4K Video Snap die je kunt omzetten in 8 MP-afbeeldingen. De nieuwe scene optimizer maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om opnamen te maken met de meest optimale instellingen voor een groot aantal categorieën zoals eten, landschappen en huisdieren.

Verder zijn de toestellen uitgerust met een nachtmodus en kun je stijl toevoegen met AR Emoji en My Filter. Duidelijk is ook dat de nieuwe smartphones met AR-lenzen van Snapchat en met een Fun Mode mede zijn ontwikkeld voor een jonge doelgroep.

Galaxy_A52_A52-5G_A72
Samsung Galaxy A52, A52 5G en A72

Verdere specificaties

De Samsung Galaxy modellen beschikken over een AMOLED-scherm. De Galaxy A52 5G heeft een verversingssnelheid van 120 Hz. Voor de Galaxy A52 en Galaxy A72 is dat 90 Hz.

De Galaxy A52 en Galaxy A72 zijn beide voorzien van de Qualcomm Snapdragon 720G-chipset, voor de Galaxy A52 5G is dit een Snapdragon 750G. De Samsung Galaxy A52 is verkrijgbaar in versies met 4 GB, 6 GB en 8 GB RAM, andere modellen zijn verkrijgbaar met een optie van 6 GB of 8 GB.

Alle toestellen hebben een IP67-classificatie en zijn water- en stofbestendig, uitgerust met stereo Dolby Atmos speakers en hebben een extern geheugen tot 1 terabyte. De modellen ondersteunen drie generaties aan software-upgrades. Regelmatige beveiligingsupdates zijn voor ten minste vier jaar gegarandeerd.

Alle toestellen hebben verder toegang tot het Galaxy-ecosysteem waaronder Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag en de Galaxy Tab1.

Galaxy_A72_white_violet_blue_black
Het kleurenpalet voor de A52 en A72 smartphones

Prijzen en beschikbaarheid Galaxy A-serie

De Galaxy A-serie is vanaf vandaag verkrijgbaar. Verkoopadviesprijs Galaxy A52 € 349 voor de 128GB-variant en € 409 voor de 256GB-variant. De Galaxy A52 5G gaat € 429 kosten en de Galaxy A72 voor eem prijs van € 449. Alle modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black en Awesome White.

Naast een telefoon uit de Galaxy A-serie, kun je er ook voor kiezen om je nieuwe aankoop goed te beschermen met een telefoonhoesje. Een hoesje beschermt je telefoon bij een ongelukkige val of stoot, waardoor eventuele reparatiekosten voorkomen worden. Voor de Samsung Galaxy A52, A52 5G en A72 zijn er verschillende beschermhoesjes beschikbaar, zoals een flipcover en backcover hoesje. Let bij de aankoop van een telefoonhoesje extra goed op of deze geschikt is voor jouw toestel. De Samsung Galaxy A52 en A52 5G variant zijn hetzelfde van formaat. Een Samsung Galaxy A52 hoesje is daarom geschikt voor beide toestellen. Mocht je de gelukkige eigenaar zijn van een Samsung Galaxy A72 dan moet je hier een specifiek telefoonhoesje voor aanschaffen.

(c) afbeeldingen zijn eigendom van Samsung

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....