Mobile11.07.2023

Nothing Phone (2) aangekondigd: veel lampjes, met functionaliteit


Nothing heeft zijn nieuwe telefoon Phone (2) onthuld. Het toestel is het tweede toestel van het jonge telefoonbedrijf, dat is opgericht door OnePlus-oprichter Carl Pei. De twee meest opvallende verschillen met de Phone (1) zijn de lampjes aan de achterzijde en de prijs.

020 GLYPHS
020 GLYPHS

Nothing Phone (2)

De achterzijde van Phone (1) was al een eyecatcher, waar je ook daadwerkelijk iets mee kon. Daar heeft Nothing echter op doorgepakt. Er zijn nu aanzienlijk meer lampjes op de achterzijde (de glyph) te vinden die ook handige functionaliteiten kennen. Zo functioneert een van de lampjes als een soort laadbalk. Die kan bijvoorbeeld helpen aftellen tot je je volgende yoga-oefening moet doen, of hoe lang je nog op je Uber moet wachten. Erg handig, want dat scheelt je telefoon ontgrendelen en verdere afleiding.

De telefoon gaat gepaard met een nieuw Nothing OS, nog steeds met de bekende en zeer uitgesproken stijl waar het merk zo bekend van is geworden. Je kunt dat ervaren via het 6,7 inch OLED-scherm met LTPO. En: voor het eerst niet alleen in wit, maar ook in grijs om nog beter de onderdelen te kunnen laten zien door de doorzichtige, glazen achterzijde van het toestel. Een afgeronde glazen achterzijde, waardoor het toestel lekker in de hand ligt. Aan de voorzijde vind je een 36 megapixel selfiecamera, aan de achterzijde prijkt een dualcamera-systeem van 50 megapixel.

Glyph

En natuurlijk die leds. Nothing laat weten: “Nothing heeft de kenmerkende Glyph Interface op Phone (2) verbeterd door het aantal LED-segmenten te verhogen voor meer aanpasbaarheid en functionaliteit. LED-segmenten om meer aanpasbaarheid en functionaliteit mogelijk te maken. De Glyph-interface kan nu dienen als een visuele countdown en voortgangstracker voor rit- of bezorgdiensten. Het biedt ook extra functionaliteiten zoals een volumecontrole en een timer. Met essentiële Glyph Meldingen kunnen gebruikers gefocust blijven zonder te missen wat het belangrijkst is. Bij het ontvangen van een melding ontvangt van geselecteerde contactpersonen of apps, blijft het LED-segment rechtsboven aan totdat het is behandeld.” En: je kunt dankzij de Glyph Composer bovendien je eigen ringtone maken waarbij de lampjes geheel naar keuze oplichten.

Kortom, Nothing blijft hoog inzetten op iets wat in de eerste telefoon vooral als een gimmick werd gezien: de afteller lijkt echter wel een heel handige functielijst te hebben gekregen. Een beetje om te zorgen dat je je toestel niet constant op volle kracht aan hoeft te hebben, en eigenlijk ongeveer wat veel makers van klaptelefoons nu ook doen door het buitenste scherm van steeds meer mogelijkheden te voorzien. Leds zijn weliswaar wat minder duidelijk en kunnen geen tekst weergeven: Nothing heeft allerlei vernuftige mogelijkheden gevonden voor die Glyph. De batterij in het toestel is een vrij gemiddelde 4.700 mAh en hij is tot de helft volgeladen in 20 minuten.

230531_2
230531_2

Prijs en beschikbaarheid

Wel is de telefoon wat duurder dan de eerste, wat mede komt door de toevoeging van een van de nieuwste processoren van dit moment: Snapdragon 8+ Gen 1. Het toestel kost 699 euro voor de 12GB/256GB-variant en 799 euro voor de 12GB/512GB-variant. In Nederland is het toestel nu te pre-orderen. Vrijdag 21 juli is het toestel officieel uit en is dan exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile en Tele2.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Smartphone

Samsung laat Galaxy AI hoogtij vieren in nieuwe foldable Galaxy Z Flip 6

Samsung heeft in Parijs tijdens Galaxy Unpacked nieuwe telefoons, smartwatches, oordopjes en een slimme ring aangekondigd.

Mobile10.07.2024

Samsung laat Galaxy AI hoogtij vieren in nieuwe foldable Galaxy Z Flip 6

CMF Phone 1: budgetsmartphone die het net even anders doet

CMF Phone 1 kost niet heel veel en hij heeft -net als Nothing zelf- een leuke quirky toevoeging om zich te onderscheiden.

Mobile08.07.2024

CMF Phone 1: budgetsmartphone die het net even anders doet

Alles over de aankomende Samsung-producten lijkt al gelekt

De lekken van de aankomende Samsung-producten zijn zodanig serieus, dat het erop lijkt dat alles al bekend is. Dit is wat we weten.

Mobile04.07.2024

Alles over de aankomende Samsung-producten lijkt al gelekt

Dit is de nieuwe OPPO Reno12 Series

De langverwachte OPPO Reno12 Series is vanaf vandaag verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Met de Reno12 en de Reno12 Pro introduceert OPPO twee gloednieuwe AI-telefoons met verschillende functies die de productiviteit en creativiteit verbeteren.

Mobile03.07.2024

Dit is de nieuwe OPPO Reno12 Series

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

iPhone zou best eens een stuk duurzamer kunnen worden en dat heeft alles te maken met de accu.

Mobile01.07.2024

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

Motorola kondigt felroze klaptelefoon Motorola Razr 50 Ultra aan

Motorola heeft zijn vouwbare telefoon aangekondigd. Het is de Razr 50 Ultra en de standaard-versie Razr 50. De Ultra komt in opvallend roze.

Mobile25.06.2024

Motorola kondigt felroze klaptelefoon Motorola Razr 50 Ultra aan

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil