Mobile31.01.2023

Tweede smartphone ‘van niks’ The Nothing Phone in de maak


Nothing Phone (2) krijgt betere specs

Opvallende, of spraakmakende, smartphones worden steeds zelfdzamer. De grote, rechthoekige zwarte modellen zoals we die al heel wat jaren kennen, zijn aan de voorkant nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden. Soms wordt wel wat nieuws geprobeerd, zoals de opvouwbare designs, maar daar blijft het dan ook al jaren bij. Nothing koos bijna twee jaar geleden voor een andere benadering: een doorzichtige smartphone met een opvallende naam. Inmiddels ligt het eerste model in de winkels, de Nothing Phone (1).

Nothing Phone (2) komt nog dit jaar

Deze week heeft oprichter Carp Pei de komst van een tweede ‘smartphone van niks’ bevestigd. Die wordt onder andere voorzien van betere specificaties, maar Pei wil het geen ‘vlaggenschip’ noemen, want daarmee zou hij de eerste Nothing naar eigen zeggen te kort doen. Hoe de volgende Nothing er uit gaat zie, ook daarover doet Pei nog geen uitspraken.

Wat de verbeteringen betreft, wordt vooral gesproken over een soepelere gebruikerservaring voor het OS en andere software. Op dat gebied liet de eerste Nothing nog wel wat te wensen over. Zoals in onze review geconcludeerd werd: de Nothing Phone (1) was een frisse smartphone, maar geen frisse wind. Een degelijke mid-range.

Volgende smartphone van niks ook voor de VS

Pei deed zijn uitspraken over de komst van de Nothing Phone (2) tegenover Inverse. De belangrijkste nieuwe feature, los van verbeterde specificaties, is er een die het toestel vooral ook in de VS gewild moet maken.

De eerste Nothing kon in dat land namelijk alleen gekoppeld worden aan het 5G-netwerk van T-Mobile. De 5G-modemchip had geen ondersteuning voor de 5G-netwerktechnologie van AT&T en Verizon. Daarom is de Phone (1) daar ook niet op de markt gezet.

“We hebben vorig jaar bijna 10x zoveel omzet behaald dan in 2021. We groeien vrij snel en hebben al meer dan een miljoen producten verkocht”, aldus Carl Pei.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Smartphone

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Huawei Pura 70 maakt indruk op Chinese smartphonemarkt

Sinds de lancering in april heeft Huawei's Pura 70-serie in China nogal wat indruk gemaakt op de smartphonemarkt. Van het nieuwe toestel, de: Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ (meest populair) en Pura 70 Ultra, zijn al bijna 2 miljoen eenheden verkocht.

Tech in Asia05.06.2024

Huawei Pura 70 maakt indruk op Chinese smartphonemarkt

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft zijn nieuwe midrange-toestel Pixel 8a aangekondigd. Het toestel lijkt erg op het vlaggenschip van Google.

Mobile07.05.2024

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

Je kind vraagt al even om een mobiele telefoon, de eerste klasgenootjes of oudere broer en zus hebben er al een. Waar doe je als ouder goed aan en wat is nou het juiste moment om de eerste telefoon te geven? Het is een vraag waar iedere ouder wel mee zit. 

Mobile23.04.2024

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

OPPO's nieuwe toestel is aangekondigd: het gaat om de OPPO Reno11 F 5G en het is een midrange-toestel.

Mobile19.04.2024

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G