Tweede smartphone ‘van niks’ The Nothing Phone in de maak

Tweede smartphone ‘van niks’ The Nothing Phone in de maak

Nothing Phone (2) krijgt betere specs

Vorig artikel Volgend artikel

Opvallende, of spraakmakende, smartphones worden steeds zelfdzamer. De grote, rechthoekige zwarte modellen zoals we die al heel wat jaren kennen, zijn aan de voorkant nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden. Soms wordt wel wat nieuws geprobeerd, zoals de opvouwbare designs, maar daar blijft het dan ook al jaren bij. Nothing koos bijna twee jaar geleden voor een andere benadering: een doorzichtige smartphone met een opvallende naam. Inmiddels ligt het eerste model in de winkels, de Nothing Phone (1).

Nothing Phone (2) komt nog dit jaar

Deze week heeft oprichter Carp Pei de komst van een tweede ‘smartphone van niks’ bevestigd. Die wordt onder andere voorzien van betere specificaties, maar Pei wil het geen ‘vlaggenschip’ noemen, want daarmee zou hij de eerste Nothing naar eigen zeggen te kort doen. Hoe de volgende Nothing er uit gaat zie, ook daarover doet Pei nog geen uitspraken.

Wat de verbeteringen betreft, wordt vooral gesproken over een soepelere gebruikerservaring voor het OS en andere software. Op dat gebied liet de eerste Nothing nog wel wat te wensen over. Zoals in onze review geconcludeerd werd: de Nothing Phone (1) was een frisse smartphone, maar geen frisse wind. Een degelijke mid-range.

Volgende smartphone van niks ook voor de VS

Pei deed zijn uitspraken over de komst van de Nothing Phone (2) tegenover Inverse. De belangrijkste nieuwe feature, los van verbeterde specificaties, is er een die het toestel vooral ook in de VS gewild moet maken.

De eerste Nothing kon in dat land namelijk alleen gekoppeld worden aan het 5G-netwerk van T-Mobile. De 5G-modemchip had geen ondersteuning voor de 5G-netwerktechnologie van AT&T en Verizon. Daarom is de Phone (1) daar ook niet op de markt gezet.

"We hebben vorig jaar bijna 10x zoveel omzet behaald dan in 2021. We groeien vrij snel en hebben al meer dan een miljoen producten verkocht”, aldus Carl Pei.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...