Mobile27.10.2022

Meer omzet maar minder winst voor Samsung Mobile


Samsung heeft in het derde kwartaal van 2022 de omzet van haar mobiele divisie met ruim dertien procent zien groeien, vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden. Die stijging had de Koreaanse fabrikant met name te danken aan de stijgende gemiddelde verkoopprijs per toestel. In totaal werden in de maanden van juli tot en met september namelijk ruim elf procent minder smartphones verkocht. Die daling zorgde ook voor bijna vier procent minder winst.

Meer omzet, minder winst

De omzet van Samsung Mobile kwam in het derde kwartaal uit op iets meer dan 20 miljard Euro (29,3 biljoen Koreaanse Won). De winst daalde naar iets meer dan 2,2 miljard Euro. De gemiddelde toestelprijs steeg naar zo’n 280 Euro. Dat betekent dus dat Samsung in het derde kwartaal meer duurdere smartphones aan de man en vrouw wist te brengen. Welke toestellen het goed doen, daarover doet de fabrikant geen mededelingen, maar het is wel bekend dat van de duurste – opvouwbare – modellen vooral de Galaxy Flip het wel redelijk doet.

Daarnaast zitten we natuurlijk ook weer ruim een half jaar ná de komst van de nieuwste Galaxy S modellen. Die zijn, en dat geldt zeker voor hun voorgangers, inmiddels ook iets betaalbaarder, maar uiteraard nog wel duurder dan de populaire Galaxy A-series. Enfin, door de kortingen kan ik mij voorstellen dat ‘twijfelaars’ van het eerste uur nu wél besluiten een Galaxy S22 aan te schaffen.

Stijgende verkoopcijfers

Voor de resterende maanden van dit jaar verwacht Samsung dat de verkoopcijfers van smartphones zal aantrekken. Daarbij houdt de fabrikant wel een behoorlijke slag om de arm vanwege de inflatie en geopolitieke situatie waar de wereld zich nog steeds in bevind. Toch denkt Samsung dat 2022 uiteindelijk, voor het hele bedrijf, qua omzet toch weer een recordjaar gaat worden.

Via

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Samsung

Samsung maakt Shortcut Sneaker: schoenen om mee te bellen

Samsung heeft sneakers gemaakt in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Roel van Hoff. Je kunt ze alleen winnen, en alleen in Nederland.

Gadgets13.06.2024

Samsung maakt Shortcut Sneaker: schoenen om mee te bellen

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

Samsung is verdacht open over zijn aankomende gadget, de slimme ring. Het laat het juist heel bewust weten om Oura voor te zijn.

Gadgets04.06.2024

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Er wordt verwacht dat Samsung Galaxy Ring aankondigt in juli, samen met nieuwe slimme horloges, foldables en oordopjes. Wat kan-ie?

Gadgets30.05.2024

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Keukenhof en Samsung samen voor magische ‘Night at Keukenhof’

Ondertussen is Keukenhof tijdelijk gesloten, maar wij mochten een laatste magische night meemaken: A night at Keukenhof. Klinkt als een horrorfilm, is het verre van. Samen met de Samsung Galaxy S24 gingen we op pad, nachtfoto’s maken.

Mobile30.05.2024

Keukenhof en Samsung samen voor magische ‘Night at Keukenhof’

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

Samsung staat op het punt om een geheel nieuwe tak van sport aan te boren: slimme ringen. Helemaal nieuw is het niet, want het apparaat lijkt erg op een smartwatch, maar dan in een kleinere vorm, maar het is wel een nieu...

Gadgets21.03.2024

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

De telefoons van Apple worden vaak gezien als een soort heilige graal van telefonie. Hoewel de toestellen zeker hun voordelen hebben, is het niet per definitie zo dat Android-toestellen minder goed zijn. Regelmatig hebbe...

Mobile07.03.2024

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

Samsung Galaxy S24 Ultra review: AI is een heel gave bijzaak

Samsung Galaxy S24 Ultra is de ultieme telefoon van Samsung. Dat is tenminste wel wat het als vlaggenschip zou moeten zijn. Is Samsung erin geslaagd om inderdaad met een toestel te komen dat zowel iets nieuws brengt als...

Mobile29.02.2024

Samsung Galaxy S24 Ultra review: AI is een heel gave bijzaak

Samsung Galaxy S24-serie verbreekt verkooprecords

De Samsung Galaxy S24 Ultra, de Galaxy S24+ en de Galaxy S24 zijn sinds 25 januari verkrijgbaar in de winkels. De grote populariteit van deze nieuwe toestellen blijkt uit de eerste cijfers, met een opvallende groei van 5...

Mobile02.02.2024

Samsung Galaxy S24-serie verbreekt verkooprecords