Mobile18.03.2022

De Samsung Galaxy A53 en A33 moeten het gaan maken


Het was al bekend dat Samsung deze week een of meerdere nieuwe A-series smartphones zou onthullen. Gisteren was het zover. Het zijn de Galaxy A53 5G en Galaxy A33 5G geworden. Twee mid-range Android smartphones die voor de Koreaanse fabrikant, als het gaat om verkoopaantallen, belangrijke pionnen zijn. De voorgangers van met name de Galaxy A53 bewezen de afgelopen jaren al dat het, kijkend naar prijs-kwaliteit, eigenlijk de beste smartphones zijn die Samsung te bieden heeft.

De slimste Samsung smartphones

Met een advies verkoopprijskaartje dat start bij 449 euro is de Galaxy A53 5G minimaal de helft goedkoper dan het vlaggenschip, de Galaxy S22. Qua specificaties en design lever je natuurlijk wel iets in, maar dat staat niet in verhouding tot de euro’s die je in je beurs kunt houden. Voor iedereen die liever nog meer geld wil besparen, en toch Samsung smartphone in zijn zak wil stoppen, heeft de Koreaanse fabrikant nu de Galaxy A33 5G in het assortiment. Die is met 369 euro nog een stuk voordeliger geprijsd.

Wat krijg je dan voor dat geld. Welnu, de Galaxy A33 heeft een 60Hz 6,4 inch Super Amoled scherm met Full HD+ resolutie. Het scherm van de Galaxy A53 is iets groter (6,5 inch) en heeft een verversingssnelheid van 120Hz. Het type en de resolutie zijn verder gelijk. Beide toestellen hebben een 2,4 Ghz octacore Exynos 1280 processor met 6GB RAM en standaard 128GB opslaggeheugen en een microSD optie voor maximaal 1TB extra opslag. Voor 60 euro extra kun je de Galaxy A53 ook kopen met 8GB RAM en 256GB opslag.

De Galaxy A33 (links) en A53
De Galaxy A33 (links) en A53

Vier camera’s en vier jaar Android updates

Zowel de A53 als de A33 hebben vier camera’s. Qua setup zijn dat bij beiden een primaire camera, een ultrawide lens, een zoomlens en een dieptecamera. Alleen de resolutie verschilt. Bij de A53 zijn dat respectievelijk 64, 12, 5 en 5 megapixel. De camera’s van de A33 hebben 48, 12, 5 en 2 megapixel. Aan de voorzijde zit bij de A33 een 13 megapixel camera voor selfies en videobellen. Die van de Galaxy A53 is 32 megapixel. De front camera van de A33 is geplaatst in een notch bovenin het scherm terwijl die van de A53 in een punchhole verwerkt is.

Standaard worden beide toestellen uitgerust met de nieuwste versie van het Android OS, 12. Opvallend is dat Samsung de toestellen vier jaar lang van Android updates gaat voorzien. Dat betekent dat ze in ieder geval tot en met Android 16 up-to-date zullen blijven.

Zowel de Galaxy A33 als de A53 verschijnen in april in de (online) winkelschappen. Niet tegelijk overigens. De A53 kun je vanaf 1 april kopen, de A33 drie weken later (22 april).

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Samsung

Samsung laat Galaxy AI hoogtij vieren in nieuwe foldable Galaxy Z Flip 6

Samsung heeft in Parijs tijdens Galaxy Unpacked nieuwe telefoons, smartwatches, oordopjes en een slimme ring aangekondigd.

Mobile10.07.2024

Samsung laat Galaxy AI hoogtij vieren in nieuwe foldable Galaxy Z Flip 6

Alles over de aankomende Samsung-producten lijkt al gelekt

De lekken van de aankomende Samsung-producten zijn zodanig serieus, dat het erop lijkt dat alles al bekend is. Dit is wat we weten.

Mobile04.07.2024

Alles over de aankomende Samsung-producten lijkt al gelekt

Samsung maakt Shortcut Sneaker: schoenen om mee te bellen

Samsung heeft sneakers gemaakt in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Roel van Hoff. Je kunt ze alleen winnen, en alleen in Nederland.

Gadgets13.06.2024

Samsung maakt Shortcut Sneaker: schoenen om mee te bellen

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

Samsung is verdacht open over zijn aankomende gadget, de slimme ring. Het laat het juist heel bewust weten om Oura voor te zijn.

Gadgets04.06.2024

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Er wordt verwacht dat Samsung Galaxy Ring aankondigt in juli, samen met nieuwe slimme horloges, foldables en oordopjes. Wat kan-ie?

Gadgets30.05.2024

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Keukenhof en Samsung samen voor magische ‘Night at Keukenhof’

Ondertussen is Keukenhof tijdelijk gesloten, maar wij mochten een laatste magische night meemaken: A night at Keukenhof. Klinkt als een horrorfilm, is het verre van. Samen met de Samsung Galaxy S24 gingen we op pad, nachtfoto’s maken.

Mobile30.05.2024

Keukenhof en Samsung samen voor magische ‘Night at Keukenhof’

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

Samsung staat op het punt om een geheel nieuwe tak van sport aan te boren: slimme ringen. Helemaal nieuw is het niet, want het apparaat lijkt erg op een smartwatch, maar dan in een kleinere vorm, maar het is wel een nieu...

Gadgets21.03.2024

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

De telefoons van Apple worden vaak gezien als een soort heilige graal van telefonie. Hoewel de toestellen zeker hun voordelen hebben, is het niet per definitie zo dat Android-toestellen minder goed zijn. Regelmatig hebbe...

Mobile07.03.2024

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?