Mobile21.02.2023

Eerste generatie iPhone levert tienduizenden dollars op


Damn! Had ik die van mij toen ook maar in de verpakking gelaten! Dat was het eerste wat mij te binnen schoot toen ik dit bericht tegenkwam. Bij een veiling in de VS heeft een iPhone 2G – het eerste model uit 2007 – meer dan 63.000 dollar opgeleverd.

In originele, gesealde, verpakking

Voor dat geld heeft de koper dus een toestel gekocht dat bijna zestien jaar oud is. Echter, het is niet zomaar een ‘tweedehandsje’. Nee, het toestel zat, en zit, nog in de originele verpakking en is daar nog nooit uit geweest. De originele plasticfolie, waar de doos van de iPhone in de fabriek mee geseald wordt, zit er nog steeds omheen.

Uiteraard is voorafgaand aan de veiling wel even gecontroleerd of het inderdaad de originele gesealde verpakking was. Toen dat bevestigd werd, kon de online veiling beginnen. Startprijs was 2500 dollar. Na 27 biedingen ging deze iPhone uiteindelijk voor ruim 63.000 dollar naar een nieuwe eigenaar. Het is niet de eerste keer dat een eerste generatie van de iPhone – in originele gesealde verpakking – voor tienduizenden dollars van eigenaar verwisselde. Maar zoveel geld als nu, is voorheen nog niet betaald.

Kans op tienduizdenden dollars binnen tien seconden verkeken

Zoals gezegd, had ik die van mij in 2007 ook maar in de originele verpakking gelaten. Nee, dat hij zestien jaar later ruim 100 keer meer waard zou zijn, dat kon ik – en niemand – toen natuurlijk niet bevroeden. Ik was in juni 2007 vooral heel blij dat ik amper 24 uur nadat de iPhones in de VS in de verkoop gegaan waren, er eentje bij mij arriveerde. Met dank aan een familielid in de VS die bereid was om een aantal uren in de rij te gaan staan.

Het toestel kostte toen overigens 599 dollar. Echter, je moest ook verplicht een abonnement op AT&T afsluiten van 99 dollar per maand. Daar had ik in Nederland natuurlijk niets aan, maar goed… als Mobile Cowboy MOEST ik natuurlijk de eerste iPhone hebben. En dus werden het toestel, met simkaart, met FedEx per expresse naar deze kant van de oceaan gestuurd.

Eenmaal hier was de plasticfolie binnen 10 seconden verwijderd en lag de iPhone een minuut later op tafel aan de lader. Daarmee was de kans op tienduizenden dollars verkeken, ruim 15 jaar voordat die zich voor zou doen.

De mobiele telefoon die de mobiele telefoonmarkt op zijn kop zette

Wat je ook van de IPhone mag vinden, fan of niet, het was zonder enige twijfel de smartphone die de mobiele telefoonwereld op zijn kop zette en compleet transformeerde. We hebben het natuurlijk over de eerste iPhone van Apple.

Nee, het was zeker niet de eerste telefoon met een aanraakscherm. Het was echter wél de eerste telefoon die het gebruik van een dergelijk scherm – in een tijd dat we nog met stylus pennetjes ‘pielden’ – zo gebruiksvriendelijk maakte dat het aansloeg. Uiteraard zorgden de introductie, gelijktijdig, van apps er ook voor dat het gebruik van een aanraakscherm ook een echte functie had. Inmiddels weten we al jaren niet beter dan dat we onze smartphone gewoon met de vinger bedienen.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over iPhone

10 dingen waar je Apple Siri heel handig voor kunt gebruiken

Wist je bijvoorbeeld dat je deze 10 handige dingen kunt doen met Apple’s Siri? Misschien ken je er velen al, maar is dit net even die reminder om het toch eens een weekje wat vaker te gebruiken en te zien of het je misschien toch bevalt.

Mobile14.06.2024

10 dingen waar je Apple Siri heel handig voor kunt gebruiken

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Mooie foto gemaakt met je iPhone, maar later bedacht dat die foto helemaal niet zo mooi was? Het kan zijn dat die verwijderde foto toch recent weer terugkwam. Dit is waarom.

Mobile27.05.2024

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

Goed nieuws en slecht nieuws: het goede nieuws is dat er een fix is verschenen voor mensen wiens iPhone of iPad verwijderde foto's toonde. Het slechte dat Apple geen uitleg heeft.

Mobile21.05.2024

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

Wagenziekte is heel vervelend, zeker wanneer je een lange rit naar je vakantiebestemming hebt. Apple gaat er iets aan doen om te helpen je autorit wat prettiger te maken.

Mobile17.05.2024

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Heb je foto's jaren geleden weggegooid, verschijnen ze doodleuk weer op je iPhone. Het gebeurt momenteel bij diverse gebruikers.

Mobile16.05.2024

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

Het is weer de maand waarin bij veel mensen het vakantiegeld wordt gestort. Sommigen stellen het aanschaffen van een nieuwe gadget er speciaal voor uit, anderen gebruiken het waar het voor bedoeld is: vakantie. Waarom die twee niet verenigen?

Mobile15.05.2024

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis