Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.
Een privételefoon en een telefoon voor zakelijk gebruik. Vroeger was dat geen probleem, maar vandaag de dag doen telefoons nu eenmaal niet zo lang met hun batterij. Het is dan veel makkelijker om één toestel te gebruiken. Gelukkig kun je zowel je privénummer als je zakelijke nummer op één smartphone gebruiken, maar daarvoor moet je wel zorgen dat je een multi-sim smartphone koopt. Gelukkig heb je daarin keuze genoeg.
Google Pixel 7
Google Pixel 7 is één van de betere telefoons, zoals je al kon opmaken uit onze review van dat toestel. Het heeft echter nog een magisch trucje aan de binnenzijde en dat is dat je er twee simkaarten in kunt gebruiken. Sterker nog, je kunt er ook een esim mee gebruiken: dat is een soort virtuele simkaart. Handig als je bijvoorbeeld in het buitenland bent. Google Pixel 7 heeft daarnaast ook nog een heel goede batterijduur, geweldige foto-opties en een mooi scherm. De minpuntjes zijn daarentegen wel dat hij niet zo snel oplaadt als veel andere toestellen.
iPhone 14
Apple is net als Google met zijn Pixel vooruitstrevend op het gebied van sim, want het biedt ook de mogelijkheid om een esim te gebruiken. Echter kun je op iPhone 14 ook twee fysieke simkaarten inzetten. iPhone 14 heeft een een geweldig always-on scherm en fotogafie is helemaal des iPhones: fenomenaal. Ook helpt dat dynamische eiland, waarmee je meldingen precies ziet zoals jij dat prettig vindt. Het design is nog steeds erg mooi en strak en je kunt ook uitgaan van een lange software-ondersteuning, naast natuurlijk die feilloze Apple-ervaring met andere Apple-producten.
OnePlus 11
Op Mobile World Congress vorige week toonde OnePlus de nieuwe OnePlus 11 Concept-telefoon die met een speciaal soort koeling werkt. De ‘gewone’ versie van OnePlus 11 is echter gewoon commercieel verkrijgbaar en daarom wat interessanter, zeker omdat dat toestel ook is voorzien van multi-sim. Het toestel komt goed beslagen ten ijs waar het gaat om de software-ondersteuning (5 jaar, wat vrij uitzonderlijk is), maar ook qua prestaties. Dat zijn we ook wel van OnePlus gewend, al lijken de camera’s ook aanzienlijk opgeschroefd. Dat het toestel ook nog vrij fijn geprijsd is voor een vlaggenschip, maakt het helemaal een telefoon om zeker te overwegen als je toe bent aan een nieuw, multi-sim toestel.
Motorola Edge 30 Ultra
Motorola-telefoons zijn niet alleen leuk omdat ze het leuke ‘hello moto’-geluidje weer gebruiken: het zijn ook helemaal geen slechte toestellen. De Motorola Edge 30 Ultra is het huidige vlaggenschip en die biedt zeer goede prestaties, zeker als je fotografie niet het meest belangrijke aspect van een telefoon vindt, want dat is waar Motorola minder stevig in zijn schoenen staat. Daarentegen is de accuduur van dit multi-sim toestel erg goed en kan hij razendsnel opladen zodat je weer verder kunt met je dag. Zoek je dus een snelle telefoon waarop je misschien ook wel wil gamen, dan is dit er een om eens nader te onderzoeken. Op MWC mag Motorola dan wel de show hebben gestolen met zijn rolbare smartphonescherm: ook de Edge 30-reeks was goed gepresenteerd op de beursvloer.
Xiaomi 13
We kunnen het natuurlijk niet over huidige smartphones hebben zonder één van de grote aankondigingen van MWC te missen. Xiaomi opende de beurs door zijn Xiaomi 13-toestel in Europa te presenteren. Het toestel is multi-sim en biedt daarnaast een enorm helder scherm om de foto’s weer te geven die je met de topcamera van 1 inch maakt. De accuduur is zeker om over naar huis te schrijven en het design is mooi, al is het keramiek voor sommigen even wennen. Wel is het een vrij prijzig toestel, en lijkt het erop dat Xiaomi Samsung achterna wil.
OnePlus Nord 2T
Wil je niet zoveel aan een telefoon uitgeven, dan is OnePlus Nord 2T het multi-sim antwoord op je vraag. Het is een beetje een dikkerdje, maar ligt daardoor wel erg lekker in de hand. Hij is bovendien van alle markten thuis: zijn foto’s zijn in orde, zijn snelheid is goed en ook de verdere prestaties zorgen dat hij niet onderdoet voor sommige high end toestellen. Daarnaast vinden we de Android-softwareschil van OnePlus ook erg prettig. Dit toestel bewijst bovendien dat ook goedkopere toestellen multi-sim kunnen zijn.
Verder lezen over Mobile World Congress
Mobile23.03.2023
Apple’s nieuwe iPhone 14 & iPhone 14 Plus
Doe mij maar de geleDC Business20.03.2023
Fietsen kan veiliger met deze IoT-oplossing
Mobile14.03.2023
Samsung Galaxy S23 Ultra – topmodel met 200 megapixel camera
Mobile05.03.2023
Pixel 7 Pro review: ijzersterk in fotografie en Android-beleving
Metaverse03.03.2023
Het metaverse van Vive, Viverse, ziet er goed uit
Gadgets02.03.2023
Samsung Galaxy Watch 4 versus Galaxy Watch 5: upgrade waard?
Gadgets02.03.2023
De 5 meest opmerkelijke gadgets van MWC 2023
Mobile01.03.2023
MWC: OPPO toont nieuwe innovatieve technologieën
Verder lezen over Smartphone
Mobile10.09.2024
Huawei komt met duurste toestel tot nu toe: Huawei Mate XT Ultimate Design
Drievouwdig schermMobile09.09.2024
De dunste opvouwbare telefoon komt uit in Europa
Mobile04.09.2024
Fairphone 5 6GB-versie, een meer betaalbare telefoon
Mobile03.09.2024
Huawei onthult telefoon met 3 schermen op een bijzonder moment
Mobile29.08.2024
5 redenen waarom we QR-codes meer moeten waarderen
Mobile28.08.2024
Nu verkrijgbaar: de OnePlus Open Apex Edition
Mobile26.08.2024
5 verbeteringen die we verwachten van iPhone 16
Mobile20.08.2024