Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18


Apple heeft tijdens de opening van WWDC 2024 een eerste preview gegeven van iOS 18. Deze nieuwe software-update bevat onder meer extra aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, nieuwe manieren om je inbox in Mail op orde te houden en de mogelijkheid om berichten via een satellietverbinding (vooralsnog alleen in de VS) te versturen. Daarnaast kan je apps en widgets nu op elke vrije plek op het beginscherm zetten, de knoppen onderaan het toegangsscherm aanpassen en in het bedieningspaneel krijg je de keuze uit nog meer regelaars.

iOS 18 zal dit najaar (ergens in september) beschikbaar komen als gratis software-update op alle iPhone Xs of nieuwer. De bètaversie van iOS 18 voor developers is nu al per direct beschikbaar via het Apple Developer Program. De openbare bètaversie zal ergens volgende maand beschikbaar komen via het Apple Beta Software Program.

Apple Intelligence

Nieuw in iOS 18 is Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem voor iPhone, iPad en Mac. Dit systeem combineert de kracht van generatieve modellen met de individuele context van de gebruiker, met als resultaat AI die ongekend handig is. Apple Intelligence is ontwikkeld met privacy als uitgangspunt en is diep in iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia geïntegreerd. Deze nieuwe feature benut het vermogen van Apple silicon om taal en afbeeldingen te begrijpen en ook zelf te genereren, actie in de benodigde apps te ondernemen en uit te gaan van de individuele context van de gebruiker. Daardoor gaan dingen die je elke dag doet een stuk sneller en makkelijker.

De bètaversie van Apple Intelligence zal dit najaar onderdeel worden van iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia en werkt op iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max en iPad en Mac met M1 of nieuwer. Om gebruik te maken van Apple Intelligence moet wel de taal van het device en die van Siri op Engels (Verenigde Staten) zijn ingesteld.

iPhone mogelijkheden met Apple Intelligence

Apple Intelligence zal verregaand geïntegreerd zitten in iOS 18 en is uiteraard ook ontworpen om jouw privacy te waarborgen. Hiermee kun je bijvoorbeeld op een nieuwe manier je zelfgeschreven teksten verbeteren en effectiever communiceren. De gloednieuwe schrijfhulp Writing Tools is ingebouwd iOS 18 en overal inzetbaar. Deze tools helpen je bij het herschrijven, controleren en samenvatten van tekst in apps als Mail, Notities, Pages en apps van derden.

Met Image Playground maak je in een handomdraai leuke afbeeldingen, waarbij je kunt kiezen uit de stijlen Animation, Illustration of Sketch. Image Playground werkt heel simpel, is geïntegreerd in apps als Berichten en is er ook als opzichzelfstaande app.

Met Terugblikken in Foto’s kun je nu precies de verhalen maken die je wilt zien. Het enige wat je hoeft te doen, is een beschrijving typen. Apple Intelligence kiest daarna de beste foto’s en video’s op basis van die beschrijving, maakt een verhaal aan de hand van wat er op de foto’s gebeurt, en vormt het geheel tot een filmpje met een begin, midden en einde. En de nieuwe Clean Up-tool vindt en verwijdert storende voorwerpen op de foto, zonder dat per ongeluk het onderwerp van de foto verandert.

Siri werkt dankzij Apple Intelligence aanzienlijk beter en reageert nog natuurlijker, persoonlijker en relevanter. Je kunt vragen typen aan Siri en op elk moment switchen tussen typen en spreken, zodat je altijd met Siri kunt communiceren op een manier die op dat moment handig voor je is.

Met Private Cloud Compute stelt Apple een nieuwe norm voor privacy binnen AI. Dat doet het bedrijf door rekencapaciteit flexibel te verdelen tussen bewerkingen op het device zelf en grotere modellen die draaien op speciale Apple servers. Wanneer een opdracht via Private Cloud Compute loopt, worden de gegevens niet bewaard en zijn ze ook niet toegankelijk voor Apple. Alle gegevens worden uitsluitend gebruikt om de opdracht te verwerken.

Verder is ChatGPT geïntegreerd in Siri en de Writing Tools op alle Apple platforms. Zo kun je profiteren van de kennis en het begrip van afbeeldingen en documenten die ChatGPT te bieden heeft, zonder van app te hoeven wisselen.

Meer aanpassingsmogelijkheden

In iOS 18 kun je het beginscherm, toegangsscherm en bedieningspaneel nog meer naar je hand zetten. Zo kun je je apps en widgets nu op elke vrije plek op het beginscherm zetten, bijvoorbeeld boven het dock zodat je ze meteen vindt of juist langs de rand om je achtergrond beter uit te laten komen. Het symbool en de widget van een app kun je wat donkerder maken of een iets andere kleur geven, en je kunt ze ook groter laten weergeven als dat beter uitkomt.

Ook de vormgeving van het bedieningspaneel is aangepast, zodat je makkelijker bij de regelaars kunt die je vaak gebruikt. Ook heb je nu meer mogelijkheden om het bedieningspaneel beter te laten aansluiten bij jouw manier van werken. De regelaars die je het vaakst gebruikt, zijn nu gegroepeerd op functie, bijvoorbeeld om media af te spelen, slimme woon­accessoires te bedienen of een netwerkverbinding te maken. Verder kun je handig swipen naar een andere groep regelaars. Ook is het mogelijk om ondersteunde regelaars van andere leveranciers in het bedieningspaneel te zetten, zodat je bijvoorbeeld snel je auto kunt ontgrendelen of meteen content kunt vastleggen voor social media. Verder is er een nieuw overzicht van alle beschikbare regelaars, en je kunt nu zelf de volgorde en grootte van de regelaars bepalen en er nieuwe groepen voor aanmaken.

Een andere primeur is dat je de regelaars op het toegangsscherm kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld andere regelaars uit het overzicht kiezen of ze allemaal van het toegangsscherm verwijderen. En als je een iPhone 15 Pro of iPhone 15 Pro Max hebt, kun je met de actieknop een van de regelaars in het overzicht activeren.

Bedieningspaneel
Bedieningspaneel

Een volledig nieuwe Foto’s-app

De Foto’s-app is nog niet eerder zo grondig onder handen genomen. In de app kun je nu makkelijker je herinneringen terugvinden en herbeleven. De vereenvoudigde weergave bevat het vertrouwde raster, en dankzij de nieuwe collecties kun je makkelijker alle foto’s met een bepaald thema bekijken zonder die eerst in een album te hoeven zetten. Bovendien kun je collecties vastzetten, zodat je je favorieten meteen bij de hand hebt. De uitgelichte foto’s staan nu in een nieuwe carrouselweergave, die elke dag wordt ververst. Hierin zie je onder meer je favoriete mensen, dieren en plaatsen. Overal in de app kun je je content automatisch afspelen, zodat al die mooie herinneringen vanzelf voorbijkomen. En omdat elke fotobibliotheek uniek is, kun je de collecties ordenen. Ook kun je kiezen waar je welke collectie vastzet en welke foto’s langskomen in de carrousel.

De vernieuwde foto's app
De vernieuwde foto's app

Berichten & iMessage

In iMessage zitten nu gloednieuwe teksteffecten om je berichtjes meer pep te geven. Letters, woorden, zinnen en emoji kun je allemaal uitlichten met een dynamisch, bewegend effect. En voor extra nadruk kun je tekst vet maken, onderstrepen, schuin zetten of doorhalen. Voor een tapback kun je nu ook een emoji of sticker kiezen, en verder is het mogelijk om alvast een berichtje op te stellen en dat op een later moment te versturen.

Wanneer je iemand een berichtje stuurt die zelf geen Apple device heeft, heb je dankzij de ondersteuning voor RCS nu meer mediamogelijkheden voor je berichten. Ook werken groepsberichten beter in vergelijking met sms en mms.

Heb je geen bereik en ook geen wifiverbinding, dan kun je vanaf iOS 18 berichten versturen en ontvangen via een satellietverbinding. Hieraan ligt dezelfde technologie ten grondslag waarmee je op je iPhone een noodoproep kunt doen via een satellietverbinding. Als er geen mobiel bereik of wifi is, krijg je in de Berichten-app nu automatisch de mogelijkheid om verbinding te maken met de dichtstbijzijnde satelliet. Daarna kun je via iMessage (sms-)berichten, emoji en tapbacks versturen en ontvangen. Wanneer je een satellietverbinding hebt, zie je dat in het Dynamic Island. En omdat je privacy ook in iMessage goed beschermd is, worden alle berichten die je via de satelliet verstuurt van begin tot eind versleuteld.

iMessage
iMessage

Verbeteringen in Mail

Later dit jaar krijgt Mail nieuwe mogelijkheden om je inbox op orde te houden en te zorgen dat je niets mist. Je binnenkomende mails worden op je device gecategoriseerd en gesorteerd, waardoor privémails en urgente mails in een aparte Primary-categorie terechtkomen. Bevestigingen en betaalbewijzen komen in de Transactions-categorie te staan, en marketingmails en kortingsbonnen vind je terug onder Promotions. In Mail zit ook een nieuwe samenvattingsweergave, waarin alle relevante mails van een bepaalde bedrijf komen te staan. Daardoor kun je even snel scannen of er iets tussen zit waar je iets mee moet.

Updates in Safari

Safari, de snelste browser ter wereld,4 bevat nu een nieuwe Highlights-feature en een vernieuwde Reader-weergave, zodat je nog makkelijker nieuwe informatie op internet vindt. Door de inzet van machinelearning kan Safari de belangrijkste informatie van een webpagina tonen. Je kunt bijvoorbeeld een samenvatting doornemen om een indruk te krijgen van waar een artikel over gaat, direct zien waar een restaurant, hotel of bezienswaardigheid zich bevindt en doortikken vanuit een artikel over een album of nummer van een artiest om er meteen naar te luisteren. In de Reader-weergave heb je nu meer opties om artikelen te lezen zonder afleidingen. Zo kun je een samenvatting lezen en krijg je bij langere artikelen zelfs een inhoudsopgave.

Een passwords-app

Ruim 25 jaar geleden heeft Apple de sleutelhanger geïntroduceerd. Die vormt de basis voor de nieuwe Passwords-app, waarin je eenvoudig al je wachtwoorden, passkeys, wifiwachtwoorden en verificatiecodes kunt opvragen. De app wijst je ook op beveiligingsproblemen, zoals een zwak wachtwoord dat simpel te raden is, een wachtwoord dat je op meerdere plekken gebruikt of wachtwoorden die onderdeel zijn van een datalek.

Meer privacyfeatures

In iOS 18 zitten nieuwe tools waarmee je kunt instellen wie je apps kunnen zien, hoe de gegevens van je contactpersonen worden gedeeld en hoe je iPhone verbinding maakt met accessoires.

Met vergrendelde en verborgen apps kun je ervan op aan dat de informatie die je uit het zicht wilt houden, zoals appmeldingen en bepaalde content, niet zichtbaar is voor een ander. Je kunt apps nu vergrendelen, en voor extra privacy is het ook mogelijk om ze te verbergen door ze naar een vergrendelde, verborgen app-map te verplaatsen. Wanneer je een app vergrendelt of in een verborgen map zet, verschijnen berichten, e-mails of andere content uit die app niet in de zoekresultaten, krijg je geen meldingen te zien en wordt de content ook op andere plekken verborgen. Bovendien staan verborgen apps niet op het beginscherm.

In iOS 18 bepaal je zelf tot welke contactpersonen een app toegang heeft. Daarnaast hebben developers nu de mogelijkheid om accessoires van derden naadloos verbinding te laten maken met een iPhone, zonder dat de app alle andere devices op het netwerk ziet. De koppeling verloopt dus op rolletjes, terwijl andere devices uit het zicht blijven.

Andere nieuwe features in iOS 18

 • In Apple Kaarten zijn nu ook duizenden wandelroutes in Amerikaanse nationale parken te vinden, en kun je ook eenvoudig je eigen wandelingen uitzetten. Bovendien blijven al deze routes gewoon zichtbaar als je geen bereik hebt. In de gloednieuwe Places Library kun je je favoriete trajecten, zelfgemaakte wandelroutes en specifieke plaatsen bewaren, eventueel voorzien van een persoonlijke aantekening.
 • Gamen wordt er alleen maar beter op in de gamemodus. Die zorgt voor een stabielere framerate, met name als je lang zit te gamen. Ook reageren draadloze accessoires als AirPods en gamecontrollers ongekend snel in deze modus.
 • Apple Pay bevat nieuwe betaalopties, zoals punten inwisselen en betaling in termijnen met een creditcard of pinpas die daar geschikt voor is. Ook nieuw is Tap to Cash, waarmee je Apple Cash kunt versturen of ontvangen door twee iPhones bij elkaar te houden. Iets dat niet in alle markten beschikbaar zal zijn. Toegangskaartjes in Apple Wallet bevatten aanvullende informatie voor fans, die daardoor altijd belangrijke gegevens over het evenement, zoals informatie over het stadion, en bijvoorbeeld ook aanbevolen Apple Music-afspeellijsten bij de hand hebben.
 • Met SharePlay en Apple Music kunnen nu nog meer mensen de muziek die via HomePod, Apple TV of een Bluetooth-speaker wordt afgespeeld door een ander laten bedienen, waardoor het nog leuker wordt om samen naar muziek te luisteren.
 • Met Siri Interactions is de bediening van je AirPods makkelijker en meer privé: als je AirPods Pro (2e generatie) hebt, hoef je alleen maar ja te knikken of nee te schudden om op een aankondiging van Siri te reageren. Stemisolatie is nu ook beschikbaar op AirPods Pro, zodat je de stem van degene met wie je belt goed hoort als het waait of als je in een rumoerige omgeving bent. Tijdens het gamen op je iPhone zorgen de updates voor AirPods ook voor de snelste draadloze audio-overdracht tot nu toe, en dankzij persoonlijke ruimtelijke audio kun je helemaal opgaan in je game.
 • In de Notities-app weet je dankzij Math Notes meteen het antwoord als je een formule of vergelijking typt. Verder kun je tekst markeren en gedeeltes samenvouwen om de aandacht op de belangrijkste informatie te vestigen.
 • In Dagboek zit een gloednieuwe weergave om je dagboekdoelen in de gaten te houden. Ook nieuw is de mogelijkheid om je dagboeknotities te doorzoeken en te sorteren, zodat je je eerdere notities makkelijker nog eens kunt doornemen. De tijd die je aan je dagboek besteedt kun je in de Gezondheid-app als mind­fulness­minuten bewaren, en vanuit de Dagboek-app kun je ook meteen je gemoedstoestand vastleggen. Verder is er een nieuwe Dagboek-widget die je op je toegangs- of beginscherm kunt zetten, worden geluidsopnames automatisch in tekst omgezet en kun je je dagboeknotities exporteren en afdrukken.
 • In Agenda staan nu ook de activiteiten en taken die je in de Herinneringen-app hebt gezet. Verder kun je rechtstreeks vanuit Agenda een herinnering aanmaken, bewerken en als voltooid markeren, en in de nieuwe maandweergave zie je in één oogopslag alle activiteiten en taken.
 • In de Gezondheid-app is de medische ID aangepast. Daardoor kunnen de hulpdiensten in geval van nood nog sneller bij de belangrijkste gegevens. In de Gezondheid-app kun je verder meer inzicht krijgen in het verloop van je zwangerschap, doordat rekening wordt gehouden met wijzigingen in je fysieke en mentale gezondheid.
 • Met live-video in SOS-noodmelding kun je livebeelden en foto’s delen om te laten zien wat er aan de hand is. Wanneer je contact hebt met een deelnemende alarmcentrale, kan de telefonist vragen om via een beveiligde verbinding videobeelden te streamen of media te delen, zodat die beter kan inschatten welke hulpdiensten op pad moeten worden gestuurd.
 • In de Woning-app kun je nu instellen dat gasten bepaalde slimme accessoires mogen bedienen, en bijvoorbeeld ook een tijdschema kiezen wanneer je gasten naar binnen kunnen. Je maakt het ze nog makkelijker om je huis binnen te komen met sleutels die gebruikmaken van Ultra Wideband-technologie: als je een voordeurslot hebt dat deze voorziening ondersteunt, gaat de deur van het slot zodra je gasten binnen anderhalve meter van de deur zijn. Ook de Energie-categorie is aangepast, waardoor je in de Woning-app nu makkelijker ziet hoeveel stroom je thuis verbruikt en waar je energie kunt besparen.
 • Toegankelijkheid bevat een aantal updates, zoals Eye Tracking, een geïntegreerde voorziening waarmee je je iPhone met alleen je ogen kunt bedienen, Music Haptics, waarmee je als je doof of slechthorend bent toch muziek kunt beleven via de Taptic Engine in je iPhone, en Vocal Shortcuts, waarmee je een opdracht kunt laten uitvoeren door een zelfgekozen geluid te maken.

Volop nieuwe features dus! Voor de lancering in september zal er uiteraard nog veel meer informatie beschikbaar komen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Apple

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

De nieuwe Apple TV-serie heet Sunny en hierin gaat Rashida Jones' personage samen met een robot op pad in Kyoto om een mysterie te ontrafelen.

Entertainment14.06.2024

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

Apple Watch laat je nu je Activity Rings pauzeren

Je wil natuurlijk altijd de activiteitsringen van de Apple Watch vol hebben, maar soms kan het echt niet. Gelukkig kun je ze nu pauzeren.

Gadgets13.06.2024

Apple Watch laat je nu je Activity Rings pauzeren

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Apple wil met zijn oordopjes mensen helpen die lijden aan tinnitus, beter bekend als oorsuizen. Het wil het doen met de veroorzaker ervan.

Gadgets29.05.2024

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Mooie foto gemaakt met je iPhone, maar later bedacht dat die foto helemaal niet zo mooi was? Het kan zijn dat die verwijderde foto toch recent weer terugkwam. Dit is waarom.

Mobile27.05.2024

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

The Miseducation of Lauryn Hill? My Beautiful Dark Twisted Fantasy van Kanye? Thriller van MJ? Dit zijn de beste albums ooit, volgens Apple.

Entertainment22.05.2024

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

Goed nieuws en slecht nieuws: het goede nieuws is dat er een fix is verschenen voor mensen wiens iPhone of iPad verwijderde foto's toonde. Het slechte dat Apple geen uitleg heeft.

Mobile21.05.2024

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

Verder lezen over Apps

5 signalen om datingfraude te herkennen

Ze verschijnen uit het niets en laten je sprakeloos achter. Plotseling ontmoet je de meest perfecte persoon die je je maar kunt voorstellen: lief, attent, charmant, en intelligent. Ze lijken altijd precies te weten wat te zeggen.

Cybercrime14.06.2024

5 signalen om datingfraude te herkennen

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Temu is een populaire app, maar de winkel blijft maar onder vuur liggen door security-experts.

Gadgets06.06.2024

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

5 manieren om Google Foto’s snel op te ruimen

Zie je er als een berg tegenop om Google Foto's op te ruimen? Helemaal niet nodig. Met deze 5 tips heb je het zo gepiept.

Online27.05.2024

5 manieren om Google Foto’s snel op te ruimen

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen

Er zijn weinig gegevens gevoeliger dan informatie over je HIV-status of wanneer je voor het laatst bent getest. Grindr is daar echter niet zo voorzichtig mee omgegaan en wordt nu aangeklaagd.

Online24.04.2024

Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

De populaire designtool Canva doet een grote overname: Affinity. Misschien zegt Canva je meer dan Affinity, maar het betekent vooral dat Adobe moet gaan oppassen. Affinity maakt namelijk dezelfde soort producten als Adob...

Online27.03.2024

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

Verder lezen over iOS

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
​Apple WWDC 2024 vindt plaats op 10 juni: AI komt eraan

Apple heeft zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC 2024 gepland voor 10 juni. Je zou denken dat dat alleen voor ontwikkelaars is en verder niet zo boeiend, maar er komen juist veel aankondigingen vandaan voor het grote publi...

Technology27.03.2024

​Apple WWDC 2024 vindt plaats op 10 juni: AI komt eraan

De EU doet onderzoek naar Apple’s keuzes voor de App Store

Het feit dat Apple ontwikkelaars een extra vergoeding aanrekent wanneer hun apps meer dan 1 miljoen keer worden gedownload in een jaar is niet bij iedereen positief geland. Sterker nog, bij ongeveer iedereen behalve Appl...

Mobile21.03.2024

De EU doet onderzoek naar Apple’s keuzes voor de App Store

​iOS-apps download je straks direct vanaf een website

De Digital Markets Act van de EU zorgt voor een heleboel aanpassingen die we vooral merken bij Apple. Apples besturingssysteem iOS was altijd erg dichtgetimmerd, maar zal nu steeds verder zijn deur open moeten zetten. Da...

Mobile19.03.2024

​iOS-apps download je straks direct vanaf een website

​Update iOS 17.3 is uit: Apple maakt het iPhone-dieven moeilijker

Apple brengt een flinke update uit voor iPhone en iPad. Het gaat om een update waarin de apparaten vooral moeilijker worden om op in te breken. Het heet dan ook ‘Stolen Device Protection’.

Mobile18.01.2024

​Update iOS 17.3 is uit: Apple maakt het iPhone-dieven moeilijker

​10 tips om je iPhone nog beter te gebruiken met iOS 17

iOS 17 is nu een tijdje uit en je hebt eraan kunnen wennen. Maar ken je het ook echt goed? Deze mogelijkheden voor je iPhone kende misschien nog niet, en zijn wel heel erg handig. 1. Gebruik slimme widgets Niet iedereen...

Mobile04.01.2024

​10 tips om je iPhone nog beter te gebruiken met iOS 17

​Update voor je iPhone: 3 dingen die nieuw zijn in iOS 17.1

Er is een nieuwe update uit voor je iPhone. Het is de eerste update sinds iPhone 15 is verschenen. Toen kwam natuurlijk meteen de grote besturingssysteem-upgrade uit: iOS 17. En nu zijn we beland bij de eerste update erv...

Mobile26.10.2023

​Update voor je iPhone: 3 dingen die nieuw zijn in iOS 17.1

Verder lezen over Kunstmatige Intelligentie

AI for Good Summit 2024

The AI for Good is het toonaangevende actiegerichte platform van de Verenigde Naties waarbij AI ontwikkelingen rondom de Sustainable Development Goals (bevorderen van oa gezondheid, klimaat, gendergelijkheid, inclusieve welvaart, duurzame infrastructuur en andere wereldwijde ontwikkelingsprioriteiten).

Events14.06.2024

AI for Good Summit 2024

Krijg een overtuigender CV op LinkedIn met hulp van AI

LinkedIn heeft AI helemaal ontdekt. Het rolt nu nog meer mogelijkheden uit, waaronder de optie om je curriculum vitae een flinke boost te geven. 

Social Media14.06.2024

Krijg een overtuigender CV op LinkedIn met hulp van AI

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Microsofts ‘fotografische geheugen’ Recall vormt mogelijk securityprobleem

Waar veel AI-tools tot nu toe veelal hetzelfde doen, is Microsoft Recall iets compleet nieuws. Maar het komt met de nodige vraagtekens.

Technology04.06.2024

Microsofts ‘fotografische geheugen’ Recall vormt mogelijk securityprobleem

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

AI. Elk bedrijf is er wel op zijn eigen manier mee bezig en kan daarbij vaak wel wat hulp gebruiken. Die krijgt het van bijvoorbeeld een SoftwareOne, een bedrijf in softwareoplossingen en services.

Technology03.06.2024

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

Kijktip: Concordia, een stad die AI gebruikt om crimineel gedrag te voorspellen

Concordia draait om AI, met als doel een eerlijke en humane samenleving te creëren door middel van een ongehoorde hoeveelheid camera’s. Klinkt bekend?

Entertainment01.06.2024

Kijktip: Concordia, een stad die AI gebruikt om crimineel gedrag te voorspellen

Groupon-bedenker wil dat doktoren datagedreven keuzes maken met AI

De bedenker van deal-site Groupon maakt kunstmatige intelligentie die patiënten moet gaan helpen. Hij kwam op het idee voor deze app toen zijn vrouw borstkanker had en hij data miste.

Startups31.05.2024

Groupon-bedenker wil dat doktoren datagedreven keuzes maken met AI

Verder lezen over Software

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

AI. Elk bedrijf is er wel op zijn eigen manier mee bezig en kan daarbij vaak wel wat hulp gebruiken. Die krijgt het van bijvoorbeeld een SoftwareOne, een bedrijf in softwareoplossingen en services.

Technology03.06.2024

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

Hét chatprogramma uit de 90’s stopt ermee: vaarwel ICQ

Ga je nu naar ICQ, dan zie je de melding dat de chatapp stopt op 26 juni en dat je VK Messenger of VK Workspace kunt gebruiken.

Online26.05.2024

Hét chatprogramma uit de 90’s stopt ermee: vaarwel ICQ

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

Tech in Asia22.05.2024

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

5 tips om online veilig te zijn

Heb jij wel eens een bericht ontvangen, met een eis om nu te betalen of je foto’s zullen online worden gezet? Of je krijgt een telefoontje en je hoort een tape van een of andere officiële instelling zoals Interpol, met de mededeling dat jouw identiteit is betrokken bij een fraudezaak en met de te nemen stappen.

Online20.05.2024

5 tips om online veilig te zijn

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Fortinet heeft een nieuwe editie van het Global Threat Landscape Report uitgebracht. In deze nieuwe editie van dit halfjaarlijkse rapport zien we de trends uit de periode van juli tot en met december 2023.

Cybercrime08.05.2024

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Zo blijkt uit nieuw Global Threat Landscape Report van Fortinet
Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt

Een mysterie in de wereld van AI. Er is een tool online verschenen en toen weer offline gehaald. Niemand lijkt te weten waar het vandaan komt.

Online05.05.2024

Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt

Hoe optimaliseer je bedrijfsprocessen voor maximale efficiëntie en concurrentievoordeel?


In de snel veranderende bedrijfswereld van vandaag is efficiëntie niet alleen een voordeel, het is een noodzaak. Bedrijfsprocessen optimaliseren is cruciaal voor elke organisatie die streeft naar verbeterde productiviteit en competitieve superioriteit. Maar wat betekent dit precies?

Technology29.04.2024

Hoe optimaliseer je bedrijfsprocessen voor maximale efficiëntie en concurrentievoordeel?