Mobile28.03.2024

​5 slimme dingen die binnenkort naar WhatsApp komen


WhatsApp heeft net de mogelijkheid uitgerold om meer chats te kunnen pinnen. Dat had het al voor 3 chats, maar nu zijn dat er 5. Er komen binnenkort meer nieuwe mogelijkheden naar de messenger, waarbij de focus van WhatsApp vooral ligt bij de statusupdates. Deze vier leuke dingen komen er binnenkort naar de app.

1. AI-fotobewerking

Facebook en Instagram bieden het al, maar straks schijnt ook WhatsApp aan de beurt te zijn met onder andere de optie om een andere achtergrond te maken (Backdrop) en afbeeldingen te voorzien van een andere achtergrond (Restyle). De derde nieuwe optie heet Expand en maakt het mogelijk om een afbeelding een andere afmeting te geven zonder dat je van alles hoeft weg te knippen: de AI verzint gewoon op basis van de randen van je foto wat erbij moet komen.

2. Langere video’s

De statusupdate van WhatsApp is ongeveer hetzelfde als de Stories in Instagram. Het is mogelijk om video’s van een halve minuut te plaatsen in die statusupdates, maar binnenkort wordt dat 1 minuut. Op die manier kun je net even wat meer laten zien. Een logische keuze, want Instagram heeft het al een tijdje en ook TikTok komt met steeds langere video’s.

3. Meer privacy voor je profielfoto

Dit is een optie die vooral leuk is voor je privacy en helaas maar tot op zekere hoogte: Als je een screenshot in WhatsApp wil maken van het scherm met daarop groot iemands profielfoto, dan krijg je straks de melding dat dat niet kan. Echter is er wel een foefje om het te ontkomen en toch wel die screenshot te maken: je kunt in je gesprekslijst op iemands foto tikken en dan zie je hem ook wat groter (niet zo groot als in de volledige weergave). Daar kun je wel een screenshot van maken.

4. Mensen taggen

Nog even terug naar die statusupdates: je kunt binnenkort mensen taggen. Hopelijk gaan die statusupdates hierdoor wat meer leven onder het publiek, want er wordt nog niet heel gretig gebruik van gemaakt. Door mensen te kunnen taggen kun je ze op een foto wijzen waar ze zelf ook opstaan, of een onderwerp dat ze misschien interessant vinden.

5. Transcripten voor spraak

Stel je voor dat iemand je een spraakbericht stuurt, maar je echt geen mogelijkheid hebt om dit bericht te luisteren? WhatsApp voegt binnenkort waarschijnlijk transcripties toe voor spraakberichten. Dat klinkt iPhone-gebruikers misschien raar in de oren, want die hebben deze functie al langer op iOS, maar voor Android-gebruikers is dit nieuw en zit dit momenteel in de test-app van WhatsApp.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over WhatsApp

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp laat anderen weten wie het laatst online was

WhatsApp gaat nu tonen wie er allemaal recent online waren. Waarschijnlijk is het doel om je makkelijker een praatje te laten aanknopen.

Social Media01.05.2024

WhatsApp laat anderen weten wie het laatst online was

Deze WhatsApp-emoji ziet er anders uit: heb jij het al gespot?

Heb je recent nog naar de icoontjes van je WhatsApp gekeken? Kijk eens naar de Formule 1-emoji: die ziet er anders uit he?

Mobile30.04.2024

Deze WhatsApp-emoji ziet er anders uit: heb jij het al gespot?

​Je kunt teksten in WhatsApp er nu anders uit laten zien

WhatsApp heeft al jaren mogelijkheden om je tekst er net even anders uit te laten zien. Helaas kun je geen ander lettertype kiezen dat andere mensen dan ook zien (dit is namelijk altijd het lettertype dat mensen voor hun...

Social Media22.02.2024

​Je kunt teksten in WhatsApp er nu anders uit laten zien

​Vijf dingen die we graag anders zien aan WhatsApp-kanalen

WhatsApp komt met enorm veel vernieuwingen voor de messenger, waaronder de kanalen. Hartstikke puik, maar er valt nog wel veel te wensen aan deze nieuwe functie die nog in de kinderschoenen staat. 1. Meer zichtbaarheid...

Social Media16.02.2024

​Vijf dingen die we graag anders zien aan WhatsApp-kanalen

​WhatsApp krijgt binnenkort de grootste update ooit

WhatsApp gaat in Europa veranderen. De messenger heeft mede door de ‘poortwachter’-status die het ontving van de Europese Unie de taak om te zorgen dat WhatsApp-berichten ook in andere apps kunnen worden gelezen. Dat...

Social Media12.02.2024

​WhatsApp krijgt binnenkort de grootste update ooit

Wat is jouw gebruikersnaam?
Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp mag zich binnenkort dan openstellen voor meer ander appverkeer, er zijn nog steeds altnernatieven voor de app die flink in opkomst zijn. Zo schijnt Signal het in Nederland enorm goed te doen: er zijn 1 miljoen N...

Online07.02.2024

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp-alternatief boert goed
​Zo kun je een WhatsApp-kanaal starten en beheren

WhatsApp heeft het sinds kort mogelijk gemaakt om een kanaal te volgen. En je kunt nu ook zelf een kanaal starten. Op die manier kun je als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt, of een fanclub runt, je klanten of medefans op...

Social Media26.01.2024

​Zo kun je een WhatsApp-kanaal starten en beheren