Op vakantie! Deze landen kun je straks bezoeken in het metaverse

Op vakantie! Deze landen kun je straks bezoeken in het metaverse

Vorig artikel Volgend artikel

Het vakantiegeld komt er al bijna aan, de zon laat zich zien en steeds meer mensen kijken vast uit naar hun vakantie. Je hoeft echter bij steeds minder vakantiebestemmingen te wachten tot je ook daadwerkelijk fysiek aanwezig bent, want de ene na de andere zonnige plaats is te bezoeken in het metaverse.

Benidorm Land

Benidorm is de nieuwe badplaats die straks in het metaverse te bezoeken is: dat kan wel pas vanaf mei, maar er wordt in een video alvast getoond wat je er ongeveer van kunt verwachten. Het is nog een wat kale wereld, maar er zijn wel toeristische trekpleisters uit die omgeving te zien. Je kunt onder andere de stranden van Levante en Poniente bezoeken en het bijzondere uitkijkpunt Castell (dat je ook ziet op de foto bovenaan dit artikel). Wil je een bezoekje brengen aan Benidorm Land? Dan kun je vanaf mei terecht in het SIX3D-metaverse.

SIX3D is een nieuw metaverse dat op dit moment nog niet beschikbaar is, maar wat ook in mei live gaat. Je kunt het straks vinden op Steam, wat een goede plek is voor een metaverse: Benidorm hoopt bijvoorbeeld veel jongeren te bereiken, want dat zijn de ‘toeristen van de toekomst’. Aangezien Steam meer dan 140 miljoen gebruikers heeft, waaronder veel jongeren, is het een handige thuishaven voor een nieuw metaverse.

CatVers

Wil je liever meer zien en leren over de Catalaanse cultuur, dan kun je terecht in CatVers. De autonome Spaanse regio heeft een open-source omgeving ontwikkeld waar organisaties meetings kunnen houden, maar waar je als virtuele toerist ook naar exposities kunt gaan of festivals kunt bijwonen. Het is gebouwd door CBCat en het is waarschijnlijk de eerste twee maanden gratis, maar vervolgens komt er wel een abonnementsvorm aan. Er wordt zelfs overwogen om een cryptovaluta uit te brengen, dus de regio Barcelona is overduidelijk veel van plan. De onthulling ervan is niet zo spannend en soepel als die van Benidorm, maar je krijgt zo wel een idee wat je van CatVers kunt verwachten:

Seoul

Op dit moment heeft het nog geen aanwezigheid in het metaverse, maar de Zuid-Koreaanse stad Seoul is van plan om in 2023 zijn intrede te maken op het metaverse. Het lijkt erop dat virtueel Seoul niet op een bestaand metaverse wordt gebouwd, maar op een geheel nieuw platform. Wel kun je ook hier een persoonlijke avatar maken, door de stad manoeuvreren en met andere mensen praten. Het heet Metaverse 120 Center en het gaat gepaard met een eigen virtual realitybril die ongeveer 250 euro kost. De stad wil het ook meteen gebruiken om te kijken hoe een urban stad eruit zou kunnen zien en welke diensten het nog meer kan aanbieden aan zijn burgers. Het is een groots project: Seoul trekt er 3 miljoen euro voor uit om het te ontwikkelen. Het moet dan ook gaan functioneren als een soort virtueel gemeentehuis.

Santa Monica

Het Californische, zonovergoten Santa Monica is ook een locatie die je straks in het metaverse kunt bezoeken. De stad wordt gebouwd op het platform FlickPlay, waarbij je veel moet spelen om credits te verdienen. Santa Monica omarmt hierbij dus echt het gamen, in plaats van dat het alleen een toeristische of een administratieve functie heeft. Zo kun je 15 digitale verzamelitems sparen en komt er elke week een verzamelitem bij.

Barbados

Het Caribische Barbedos heeft ook plannen om goed aanwezig te zijn in het metaverse. Zo wil het zelfs een ambassade oprichten in de virtuele wereld. Het is de bedoeling om een digitaal, soeverein land op te richten en Barbados blijkt dat te ontwikkelen in samenwerking met Decentraland, waardoor het wel een heel bewezen metaverse aan zich ten grondslag heeft liggen. Barbados omarmt technologie sowieso: het schijnt het meest cryptovaluta-vriendelijke land ter wereld te zijn.

Hoewel er op dit moment nog weinig officiële steden kunnen vinden in het metaverse, zal dat de komende tijd waarschijnlijk flink toenemen. In Nederland lijken steden nog even de kat uit de boom te kijken, al krijgen we wel een metaverse-festival in Amsterdam.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...