Happn wil een realistisch metaverse te bouwen: een realverse

Happn wil een realistisch metaverse te bouwen: een realverse

Vorig artikel Volgend artikel

Eén op de drie singles ziet daten in het metaverse helemaal niet zitten. Dat blijkt uit een onderzoek van datingapp Happn, dat op het punt staat zelf een metaverse te ontwikkelen. 28 procent lijkt het wel leuk om mensen te leren kennen binnen het metaverse.

Van virtual realitybril naar roze bril

Het idee is dus dat je straks in het metaverse een leuk persoon tegen het lijf loopt, maar dat je voor de echte date je virtual realitybril verruilt voor een real life date zonder bril. Nou ja, een roze bril misschien. Happn CEO Ben Abdelmalek: “Tegenwoordig spreken veel mensen over de Metaverse als een nieuwe dimensie die hen in staat stelt mensen te leren kennen en een nieuwe identiteit aan te nemen.

"Toch blijkt uit ons onderzoek dat veel singles nog altijd de voorkeur geven aan een ‘real life’-ontmoeting, om zo hun date echt te leren kennen. Uit eerder onderzoek van ons blijkt ook dat singles de toekomst van daten als iets inherent sociaals en menselijks zien, met prikkels uit het echte leven voorop. Dat menselijke moeten we niet uit het oog verliezen.”

Een realverse van Happn

Happn wil graag een realverse ontwikkelen. Dat is een metaverse waarvan de ervaringen realistisch zijn. Het gaat dus niet om een gekke fantasiewereld, maar juist om authenticiteit. Het realverse van Happn zou een goede, veilige plek moeten bieden aan singles om contact te leggen met anderen. Hier kunnen ze hun persoonlijkheid laten gelden, waarna er in het echt een afspraak volgt waar ze kunnen zien of er ook echt een klik is.

Dat realverse moet straks bestaan binnen de Happn-app. Happn is een soort Tinder, met als grote verschil dat het locatiegebaseerd is. Ben jij ergens geweest, of op dat moment nog daar, dan kun je direct in contact komen met singles die daar ook waren of zijn. In principe is de app dus al erg toegespitst op snelle ontmoetingen.

In real life daten

Abdelmalek: “We willen meer virtualiteit toevoegen aan de app, maar daarbij wel de behoefte aan authenticiteit respecteren; daar staat de realverse voor. Zo kunnen we nieuwe technologieën en innovatie verwelkomen zonder dat dit ten koste gaat van gemak en veiligheid van singles, die op zoek zijn naar een echte connectie.”

Happn hoopt te zorgen dat het metaverse niet voor alleen maar virtuele liefdesverhoudingen zorgt, maar het ook blijft doorgaan dat mensen elkaar in real life ontmoeten. Alleen dan kun je immers te weten komen of je chemie hebt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...