​Nintendo Switch is in de Benelux meer verkocht dan Wii

​Nintendo Switch is in de Benelux meer verkocht dan Wii

Vorig artikel Volgend artikel

Nintendo Wii was een gigantisch succes: er werden er 1,5 miljoen verkocht in de Benelux en wel 101,6 miljoen over de hele wereld. Maar, hoe doet Nintendo Switch het? De meest recente console van het Japanse gamebedrijf is wereldwijd al 103,5 miljoen keer over de toonbank gegaan. Goed nieuws voor de Benelux, want inmiddels overtreft Switch in onze regio de verkoopaantallen van Wii.

Wii en zijn casual games

Waar Wii de console was waarmee we van de bank kwamen om net te doen alsof we echt aan het bowlen waren, was het ook de console waarop heel veel goedkoop geproduceerde crapgames verschenen (toen bekend als ‘casual games’). Switch heeft daar gelukkig niet zo’n last van, en het is waarschijnlijk zijn stevige line-up die ervoor zorgt dat deze console zo populair is.

Met games als Animal Crossing New Horizons, Mario Kart 8 Deluxe en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Daarnaast is vorige week het veelbesproken Pokémon Legends: Arceus verschenen en komen er ook nog allerlei titels aan, zoals Kirby en de Vergeten Wereld en Triangle Strategy.

Switch: handheld én tv-console

Nintendo Switch heeft echter nog een troef: je kunt hem zowel gedockt als gameconsole gebruiken, als los als handheld. Zeker in een tijd waarin gezinnen thuiszitten en de televisie niet altijd kan worden opgeëist, is het handig om in handheldmodus verder te kunnen spelen.

Inmiddels is de console-handheldhybride nu bijna vijf jaar uit: op 3 maart 2017 zag het apparaat het daglicht. Het begon met Switch, maar daarna volgden het budgetapparaat Switch Lite met vaste Joy-Cons (die alleen als handheld kan worden gebruikt) en Switch OLED, een luxer apparaat met een mooier en groter scherm.

Samen gamen

Frank Rittinghaus, General Manager Nintendo Benelux: „Ik ben enorm dankbaar en trots dat zoveel huishoudens in de Benelux gekozen hebben voor een Nintendo Switch. (...) Ook het komende jaar stellen we alles in het werk om een zo divers mogelijk aanbod videogames uit te brengen, zodat we écht iedereen, samen of alleen videogames kunnen laten beleven.”

Nintendo staat overigens wereldwijd niet op de bovenste positie als het gaat om consoleverkopen, want dat is PlayStation 2 die meer dan 155 miljoen stuks verkocht. Op de tweede plaats staat Nintendo wel, maar niet met een console: met de handheld Nintendo DS à 154 miljoen verkochte stuks, gevuld door Game Boy met 118,6 miljoen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...