​Nieuwe The Witcher-game aangekondigd: draait op Unreal Engine 5

​Nieuwe The Witcher-game aangekondigd: draait op Unreal Engine 5

Vorig artikel Volgend artikel

Het Poolse CD Projekt RED heeft aangekondigd dat er een vierde The Witcher-game komt. De geliefde gamefranchise gebaseerd op de gelijknamige boeken van Andrzej Sapkowski bestaat al sinds 2007 en was meteen een hit. Er is zelfs een Netflix-serie gemaakt van de reeks, waarvan inmiddels alweer een derde seizoen in de maak is.

The Witcher

We zijn de komende jaren in ieder geval nog niet van The Witcher af. Gelukkig maar. De populaire gamereeks, waarvan inmiddels 50 miljoen spellen over de toonbank zijn gevlogen, is nu toe aan zijn vierde grote game in de reeks. Daarnaast zijn er ook spin-offs, zoals Gwent, een kaartspel voor mobile en die eerdergenoemde Netflix-serie, waarin Henry Cavill de hoofdrol van Geralt of Rivia heeft.

Groot nieuws dus dat er een nieuwe game in de reeks verschijnt. De Poolse studio van The Witcher heeft het de afgelopen jaren enorm zwaar gehad. Hoewel het in eerste instantie alleen Witcher-spellen maakte, besloot het om iets heel nieuws en futuristisch te gaan doen. Het kwam met de game Cyberpunk 2077 en hoewel de hype groot was, was het aantal bugs dat ook.

CD Projekt RED

Zodanig, dat de studio zelfs met een excuus op de proppen moest komen en gamers hun geld teruggaf voor het spel. Een diep dal voor de ontwikkelaars die zoveel uren, creativiteit en liefde in deze nieuwe IP staken. Inmiddels is de game stabiel en verscheen hij vorige maand eindelijk zoals beloofd op de next-gen-consoles, namelijk PlayStation 5 en Xbox Series X.

Tijd dus voor CD Projekt RED om nu met een aankondiging te komen, want waar is het na al het goedmaakwerk met Cyberpunk 2077 mee bezig? Tot groot enthousiasme van gamers is dat een nieuwe Witcher. Dat niet alleen, want het belooft het spel te bouwen op de Unreal Engine 5, wat betekent dat het de fundamenten heeft om een visueel pareltje te maken. Weet je de demo van Unreal Engine 5 nog?

Unreal Engine 5

Het is goed om te zien dat het een samenwerking met Epic aangaat voor de engine, aangezien het eerder vertrouwde op zijn zelfgemaakte engine. Die was niet slecht, maar nu hebben de ontwikkelaars meer tijd om zich te concentreren op het ontwikkelwerk van de game, terwijl ze bouwen op de meest gewilde engine van het moment. Het partnerschap is afgesloten voor meerdere jaren.

CD Projekt schrijft dan ook: “In het verleden hebben we veel middelen en energie gestoken in het ontwikkelen en aanpassen van REDengine bij elke volgende game-release. Deze samenwerking met Epic is zo fantastisch, omdat het de voorspelbaarheid en efficiëntie van de ontwikkeling zal verhogen, terwijl het ons tegelijkertijd toegang geeft tot geavanceerde tools voor game-ontwikkeling. We kunnen niet wachten op de geweldige games die we gaan maken met Unreal Engine 5!”

Hopelijk meer informatie tijdens E3

Ondanks het teleurstellende uitstapje naar Cyberpunk 2077 zijn de verwachtingen hooggespannen. Voorganger The Witcher 3: Wild Hunt was namelijk een enorme hit (het won 250 Game of the Year-awards). Echter weten we behalve de engine en de bijtitel ‘A New Saga Begins’ nog helemaal niets over het spel. Niet wanneer hij eventueel uitkomt, op welke consoles of wat we verder van een verhaal kunnen verwachten. Maar met gamebeurs E3 voor de boeg in juni, komt daar ongetwijfeld over een paar maanden verandering in.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...