​Netflix komt met eigen Wie Ben Ik-partyspel Heads Up!

​Netflix komt met eigen Wie Ben Ik-partyspel Heads Up!

Is mijn naam een nummer?

Vorig artikel Volgend artikel

Netflix komt met een eigen variant van Heads Up! Dit Wie Ben Ik-achtige spel wordt gespeeld door een telefoon tegen je voorhoofd te houden, waarop anderen dan een onderwerp zien. Het is een populair en tof spel, waarmee Netflix zijn gamesectie op de kaart wil zetten.

Vragenspel

Ellen Degeneres heeft het beroemd gemaakt: Heads Up Charades. Deze mobiele game speel je niet alleen, want je moet met je vrienden in dezelfde ruimte (of in dezelfde Zoom-call) aanwezig zijn. Er staat bijvoorbeeld op je scherm dat je een banaan bent en door ja/nee-vragen aan je vrienden te stellen moet je zo snel mogelijk zien te ontfutselen wat je ‘bent’. Heb je het, dan doe je snel je scherm naar beneden en weer omhoog, want dan verschijnt er een nieuw onderwerp. Je moet net zo lang doorgaan tot de tijd om is en dan is de volgende aan de beurt. Wie de meeste punten heeft, dus de meeste goed geraden onderwerpen, die wint.

Het is niet alleen een populair spel door de verrassende onderwerpen die voorbij komen (al is het, toegegeven, vaak soms iets te Amerikaans, waardoor je het onderwerp mogelijk niet kent). Het is ook een tof spel omdat het eigenlijk op veel momenten even kan. Even de tijd doden met je beste vriend bij de bushalte? Even een middagbreak met je collega’s op kantoor? Of even iets leuks om tijdens een familieweekend te doen of in de rij bij de Fata Morgana van de Efteling? Heads Up is er een perfect spel voor.

Heads Up!

Netflix komt nu met een eigen variant: Netflix Heads Up! Er is eigenlijk geen verschil, alleen heeft Netflix bepaalde ‘kaartensets’ (decks) die je kunt kiezen, gebaseerd op voor Netflix-fans zeer bekende onderwerpen. Denk aan Bridgerton, Squid Game, Stranger Things en bijvoorbeeld Strong Black Lead (sterke, zwarte hoofdrol) en Geeked (iets voor mensen die van geeky onderwerpen houdt zoals science fiction en comics).

Er zijn een indrukwekkende 28 decks beschikbaar die alles te maken hebben met Netflix. Zo kun je iemands kennis over Netflix-onderwerpen meteen testen, al is het ook gewoon een goed idee om met Heads Up kennis te maken, omdat er in de gewone versie decks in allerlei verschillende onderwerpen beschikbaar zijn.

Het gaat trouwens niet altijd om het beantwoorden van vragen van de ‘kandidaat’, het gaat soms ook om je acteerskills laten zien. Dat maakt het waarschijnlijk nog grappiger. Wij weten in ieder geval al hoe we het hoofdpersonage van van Stranger Things gaan uitbeelden. Mogen we even de ketchup?

Netflix Games

Netflix Heads Up! is nu gratis beschikbaar onder het ‘Games’-tabblad binnen Netflix (al heb je er dus wel een Netflix-abonnement voor nodig). Het is er niet in het Nederlands, maar wel in Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans en nog 10 andere talen. Nu op iOS en Android.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...