Netflix komt met eigen first-person shooter

Netflix komt met eigen first-person shooter

Nu alvast twee nieuwe games

Vorig artikel Volgend artikel

Tegenwoordig vind je binnen Netflix een tabje genaamd Games, waardoor je niet meer op het internet hoeft op te zoeken welke games tot de ‘stal’ van Netflix behoren om ze vervolgens op te snorren in de App Store of Google Play. In dat tabje zie je de games die de streamingdienst gratis beschikbaar stelt en daarover is goed nieuws te melden: er zijn twee games bijgekomen. Bovendien lanceert Netflix binnenkort zijn eerste first-person shooter.

This Is A True Story

De twee nieuwe spellen heten This Is A True Story en Shatter Remastered. Shatter Remastered valt meteen op als game, want het lijkt op een soort Tetris meets Pong. De Nieuw-Zeelandse studio PikPok heeft echter een vernieuwde versie gemaakt van Shatter, een PlayStation 3-spel uit 2009. Je moet in dit spel, net als in bijvoorbeeld DXBall, een bolletje tegen steentjes laten kaatsen om ze zo weg te spelen. Je kunt hiermee highscores scoren en zien hoe jouw kunsten zich verhouden tot die van de rest van de wereld. Niet heel ingewikkeld, gewoon een simpele game om wat tijd te verdoen als je op de bus staat te wachten of als je niet in slaap kunt komen.

De tweede game is van een heel ander kaliber, want in This Is A True Story ben je een meisje dat water moet halen voor haar familie. Iets dat we in Nederland niet echt kennen (behalve naar de kraan in de keuken lopen), maar dat vooral in ontwikkelingslanden standaard is. Het spel is dan ook niet alleen een kunstwerk om te zien, het heeft ook daadwerkelijk een maatschappelijke functie.

First-person shooter

Studio Frosty Pop uit Canada maakte het spel om mensen bewust te worden van de schaarste aan drinkwater in sommige delen van de wereld. Het heeft het spel dan ook samen ontwikkeld met Charity: Water, een goed doel dat onder andere in veel Afrikaanse landen helpt met drinkwater. Het spel is prachtig om te zien en omdat het gebaseerd is op gesprekken met mensen die dit leven leven, voelt deze game extra persoonlijk, al is het ook vooral die adembenemend mooie stijl waarmee dit spel indruk maakt.

Daarnaast werkt de rode N aan een nieuwe game, namelijk de first-person shooter Into The Dead 2: Unleashed. Dit spel is ook gemaakt door PikPok (van Shatter Remastered) en kan worden gezien als een opvolger van Into The Dead, een mobiele zombiegame. Wederom moet je het hier opnemen tegen de ondoden, die graag een hapje nemen van je orgaanvlees. Je kunt bovendien onderweg in je avontuur wapens ontgrendelen, waaronder geweren en explosieven. Deze first-person shooter komt binnenkort uit, maar wanneer is onbekend.

Netflix Games

Netflix is nog lang niet klaar met Netflix Games, want ondanks dat niet alle gamers de bibliotheek even goed kunnen waarderen, heeft het net de studio Boss Fight Entertainment gekocht, bekend van Dungeon Boss. Netflix biedt in zijn gamebieb inderdaad geen groteske AAA-titels met grote, immersieve werelden waarin je 80 uur kunt steken, maar dat is ook helemaal niet waar Netflix op uit is: dat kunnen anderen veel beter. Netflix wil meer entertainment toevoegen aan je smartphone en dat is dan ook waarom het kiest voor spellen die zich erg goed lenen voor even tussendoor gamen op de mobiel.

De games kunnen gratis worden gespeeld als je inlogt met je Netflix-account. Andere spellen die beschikbaar zijn, dat zijn diverse Stranger Things-games, maar ook Arcanium: Rise of Akhan, Asphalt Xtreme, Bowling Ballers, Card Blast, Dominoes Café, Dungeon Dwarves, Hextech Mayhem: A League of Legends Story, Knittens, Krispee Street, Shooting Hoops, Teeter (Up)” en “Wonderputt Forever. Vooral Knittens is een bijzonder exemplaar dat je echt eens moet proberen, naast uiteraard het impactvolle This Is A True Story, dat samen met Shatter Remastered nu beschikbaar is om te downloaden en te spelen via Netflix (maar dus eigenlijk via de App Store en Google Play).

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...