Gaming11.09.2023

5 grote aankondigingen die Roblox nog beter gaan maken


Is het een social medium, is het een game, is het een metaverse? Het kan onder allemaal vallen en dat maakt Roblox ook zo’n wereldhit. En die wereldhit lijkt alleen nog maar groter te worden, want er zijn grote aankondigingen gedaan voor het spel, dat Roblox alleen nog maar meer op de kaart zal zetten.

Roblox heeft meer dan 65 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Dagelijks. 65 miljoen. Het is bizar. Niet voor niets lanceerde HEMA er Slayma. Maar die populariteit is tegelijkertijd ook weer niet zo heel verbazingwekkend, want er is gewoon heel veel mogelijk in deze app. Roblox is een ontmoetingsplek, een game, een plek om nieuwe werelden te creëren en meer. En dat wordt nog meer, want tijdens een groot Roblox-evenement vorige week zijn er allerlei vette nieuwe dingen aangekondigd voor dit begrip in de gamewereld.

1. Roblox gaat 18+

Oke, eigenlijk is het 17+, maar bij ons is 18+ nu eenmaal iets gangbaarder. Roblox moet wat meer een soort datingplek gaan worden, waar je alvast meer kunt doen dan op Tinder, omdat je elkaar in de virtuele wereld als avatars kunt ontmoeten, maar waarbij je wel nog een veilige afstand hebt ten opzichte van een date in de echte wereld. Zo kun je iemand alvast een beetje beter leren kennen met een extra dimensie die normale dadting-apps niet bieden.

2. Roblox introduceert videochat

Waar Mark Zuckerberg het altijd helemaal voor zich ziet dat we straks volop met elkaar gaan videomeeten in zijn metaverse, schiet dat allemaal nog niet zo op. In Nederland is Horizon Worlds zelfs niet eens beschikbaar. Roblox introduceert het wel voor de hele wereld: de mogelijkheid om videochats te houden als je Roblox-avatar. Hierbij zal je avatar wel je gezichtsuitdrukkingen laten zien die jij in het echt hebt. De call vindt plaats in een virtuele ruimte, dus je hebt ook wat bewegingsvrijheid in plaats van dat het een soort gekaderd ding is zoals we al jaren kennen van Skype, Teams, Zoom en co. Nieuwsgierig? Het heet Roblox Connect.

3. Creators kunnen makkelijker geld verdienen

Als je je eigen virtuele objecten maakt in Roblox, dan kun je daar nu geld mee verdienen. Je kunt ze op de marktplaats zetten van het platform en anderen kunnen het dan kopen. De winst (de aankoopprijs min belastingen en verwerkingskosten) zijn geheel voor de creators zelf. Dit gaat in vanaf volgend jaar, dus je hebt nog wel even om mooie dingen te maken voor in je winkel straks. Let wel, het gaat hier om de Creator Marketplace, niet de gewone Marketplace (Avatar Shop).

4. Het komt naar de PlayStation

Dit klinkt heel vreemd: het komt naar de PlayStation, was het daar niet allang aanwezig? Nou, niet dus. De app/game komt in oktober voor het eerst naar PlayStation 4 en 5. Het blijft een gratis te downloaden game, zoals hij nu ook al is op iOS, Android, Xbox, Mac en PC. Het nieuws over de release op PlayStation werd met open armen ontvangen: veel gamers zaten hier al een tijdje om verlegen: het is voor sommige mensen nu eenmaal fijner om lekker vanaf de bank te gamen met een controller in de hand. En Nintendo dan? Wel, daar wordt nog aan gewerkt door de studio achter Roblox.

5. Er komt een AI-chatbot

Tot slot komt er ook nog een AI-chatbot naar het platform, al is dat inmiddels niet heel erg bijzonder nieuws omdat het bijna vreemd is als een site, app of ander platform het niet heeft. AI is het buzzwoord en zeker AI-chatbots. Het idee is binnen Roblox echter wel wat interessanter: je prompt kan namelijk een hele wereld creëren. Je kunt ook zeggen: “laat de speler spwawnen bij een kampvuur in de woestijn” en ploep: de AI-chatbot maakt het allemaal voor je. Heel vet dus, deze AI-chatbot.

Er zijn nog meer aankondigingen gedaan, maar dit zijn de vijf spannendste. Houd Roblox in de gaten voor de implementatie ervan.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Game

Nintendo biedt je straks een officiële Joy-Con-oplader

Het voelt een beetje als een ‘nu pas’, maar het is goed dat het er eindelijk is. Een oplader voor Joy-Cons die luistert naar de naam Two Way. 

Gaming18.07.2024

Nintendo biedt je straks een officiële Joy-Con-oplader

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

We dachten dat de popcornbak gek was, maar er is nu zelfs een Xbox-controller in de vorm van de kont van Deadpool. 

Gaming17.07.2024

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Hoe leuk het ook is om te racen, is dat op sommige plekken niet het beste idee. Cowboy heeft onder druk van de Gemeente Amsterdam besloten om te stoppen met zijn net geïntroduceerde racespel.

Gaming15.07.2024

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

Een duurder én een goedkoper abonnement voor Xbox Game Pass: je moet gaan kiezen.

Gaming10.07.2024

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

In de app van je Cowboy-fiets is een nieuw gedeelte te vinden dat In-Ride Games heet en hierdoor kun je het al fietsend opnemen tegen anderen.

Gaming04.07.2024

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

Valve maakt dagelijks de meest gespeelde Steam-games bekend. Het is blijkbaar voor Valve geen geheim wat het meest gespeeld wordt.

Gaming28.06.2024

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

De game die eerder al op Wii U verscheen, en zelfs eerder nog op de 3DS, heeft nu een heel nieuw publiek om voor zich te winnen en dat zal hij zeker doen. 

Gaming27.06.2024

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan

Switch 2 komt er nog even niet aan, maar er is nog genoeg te doen op de Switch. Wist je bovendien al dat Nintendo Switch deze dingen kan?

Gaming26.06.2024

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan