Waarom je Apple Vision Pro niet zomaar kunt kopen

Waarom je Apple Vision Pro niet zomaar kunt kopen

Vorig artikel Volgend artikel

Apple gaat in zijn winkels speciale gedeeltes inrichten voor de Apple Vision Pro. Het idee is dat je niet alleen kunt proberen wat het apparaat kan, maar je ook kunt aanmeten welke hoofdband het beste bij je past.

Apple Vision Pro

Vision Pro is de nieuwe mixed reality-bril van Apple. Hij is vooral geënt op professioneel gebruik en kost dan ook 3500 dollar. In grote steden krijgen Apple-winkels dan ook een speciale ruimte om die brillen goed te laten passen. Bloomberg meldt dat je een afspraak kunt maken om bij de Apple-winkel in de buurt dan een passende hoofdband te vinden, naast afdichting van het licht, want die kan verschillen per persoon.

Hiervoor wordt een speciale iPhone-app gemaakt zodat je je hoofd en gezicht kunt scannen en het juiste light seal kunt kiezen voor jouw Vision Pro. Heb je bijvoorbeeld een bril op in het normale leven, dan kun je die ophouden door speciale inzetten te bestellen. Ook kun je dankzij die app de juiste maten van de accessoires bepalen. Apple kijkt nog hoe het de verschillende accessoires beschikbaar zal maken in de winkel, want dat zijn er waarschijnlijk heel veel.

Fabricageproblemen

Ook blijkt dat er extra riempjes moeten komen voor over het hoofd voor mensen met kleine hoofden, want anders krijgen die last bij het dragen van deze verder redelijk lichte headset (453 gram). Het kan ook zijn dat die riempjes in het algemene design worden meegenomen en niet als een soort accessoire apart komen. Sowieso is er wel wat nieuws over de fabricage van deze apparaten: Apple zou er 1 miljoen laten maken, maar dat worden er door problemen met de onderdelen (zoals de schermpjes) nu 400.000.

Begin 2024 zou de bril ook naar andere landen komen, waarbij Canada en het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk de eersten zijn. Er zijn verschillende labs voor ontwikkelaars voor het apparaat opgericht, waaronder in Londen, München, Shanghai, Singapore en Tokio. München zou betekenen dat Vision Pro ook naar Duitstalige landen komt. Helaas zit Amsterdam er niet bij, maar goed: wij kunnen over het algemeen ook prima met een Engelstalig apparaat overweg. Plus, waarschijnlijk wachten wij liever tot 2026, want dan verschijnt er een goedkopere versie.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...