Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business


Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logitech ooit in een webcam heeft verwerkt.

MX Brio en de MX Brio 705 for Business

De MX Brio en de MX Brio 705 for Business maken deel uit van het MX Master Series-ecosysteem (waar ook de MX Master-muizen en toetsenborden onder vallen) en zijn high-end, premium webcams die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de wensen van veeleisende gebruikers. Van creatievelingen en developers tot professionals in het bedrijfsleven: MX Brio en MX Brio 705 for Business geven hen de mogelijkheid om op een effectieve manier, in de hoogst mogelijke kwaliteit te vergaderen, ideeën uit te wisselen en efficiënt samen te werken. Maar wat maakt MX Brio de meest geavanceerde webcam van Logitech ooit?

Allereerst: de Ultra HD 4K-resolutie. Ten opzichte van de Brio 4K, een eerdere geavanceerde webcam van Logitech, heeft de MX Brio 70% grotere pixels voor zeer scherp beeld, mede dankzij zijn geavanceerde webcamsensoren. MX Brio gebruikt AI om automatische lichtcorrectie verder te verbeteren, zodat de gebruiker ook met slechte lichtomstandigheden goed en duidelijk in beeld komt. Concreter gezegd: In vergelijking met de Brio 4K brengt MX Brio twee keer zo veel zichtbaarheid van gezichten en dubbel zoveel details in lichtomstandigheden die niet optimaal zijn, zo oordeelt het DXOMARK-testlab.

Naast de beste beeldkwaliteit in een Logitech-webcam beschikken de MX Brio en MX Brio 705 for Business over een uitgebreid aanbod aan features:

  • De MX Brio en MX Brio 705 for Business bieden geavanceerde opties om jezelf te laten zien op de manier zoals jij dat wilt. De gebruiker kan zelf sleutelen aan belichting, tint, levendigheid, field of view en nog veel meer via Logi Options+, Logi Tune en G Hub-software om precies naar wens te worden vastgelegd op beeld.
  • Show Mode is een manier om bijvoorbeeld schetsen of andere fysieke objecten op het bureau te delen, simpelweg door de webcam te kantelen.
  • MX Brio en MX Brio 705 for Business beschikken daarnaast over twee beamforming microfoons die achtergrondgeluid elimineren, zodat de spreker altijd luid en duidelijk kan worden gehoord.
  • Een geïntegreerde privacyshutter
  • De MX Brio 705 for Business beschikt over RightSight-autoframing, wat geactiveerd kan worden door middel van Logi Tune. Dit zorgt ervoor dat de spreker automatisch wordt gedetecteerd en dat het beeld gecentreerd blijft – zelfs als diegene in beweging is. Loopt de spreker heen en weer? Dan blijft de webcam de persoon volgen.
<i>MX Brio</i>
MX Brio

MX Brio 705 for Business

De MX Brio 705 for Business biedt dezelfde premium features en kwaliteit als de MX Brio, maar is sterker gericht op zakelijke gebruikers en bedrijven. De plug-and-play-webcam is namelijk compatibel met de meeste platformen voor videovergaderen en biedt zelfs certificering voor Microsoft Teams, Google Meet en Zoom, en Works with Chromebook. Een andere onderscheidende feature van dit businessmodel is de mogelijkheid voor IT-teams om firmware van collega’s op afstand te updaten en om eventuele problemen snel en efficiënt te verhelpen, zodat er niet veel kostbare tijd verloren gaat. Dit verloopt allemaal via het web-based managementplatform Logitech Sync.

<i>MX Brio 705 for Business</i>
MX Brio 705 for Business

Op maat gemaakte software

Logitech heeft het onderscheid tussen de twee modellen niet alleen hardwarematig uitgevoerd, maar ook qua software. De MX Brio is ontwikkeld voor veeleisende consumenten. De consumentensoftware Logi Options+ is gericht op het personaliseren en finetunen van persoonlijke workflows. De software biedt gebruikers de mogelijkheid om alle apparaten in hun persoonlijke werkruimte aan te passen.

De MX Brio 705 for Business beschikt over features om bedrijven te helpen hun verspreide, hybride personeelsbestand gestroomlijnd te laten samenwerken. Logi Tune biedt veelzijdige webcam- en headsetinstellingen voor bedrijven, zodat gebruikers altijd zo klinken en te zien zijn tijdens videovergaderingen, zoals zij dat willen. Ook het deelnemen aan vergaderen wordt een fluitje van een cent dankzij kalenderintegratie, waardoor je met één muisklik aan een vergadering kan deelnemen. Via Sync kan de IT-afdeling alle devices in één keer updaten.

Beschikbaarheid

  • De MX Brio is nu verkrijgbaar in de kleuren Graphite en Pale Grey via www.logitech.com/nl en in (r)etail. De webcam heeft een adviesprijs van €229.
  • De MX Brio 705 for Business is nu verkrijgbaar (tevens via de website van Logitech) in de kleur Graphite en heeft een adviesprijs van €249.
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Bedrijven

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

De wereld van bedrukte relatiegeschenken blijft zich ontwikkelen, waarbij elk jaar nieuwe trends opduiken die aansluiten bij de wisselende voorkeuren en technologische ontwikkelingen.

DC Business15.05.2024

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

Als ondernemer is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn voor potentiële risico’s die op kunnen treden. De kredietverzekering is nog een vrij onbekende verzekering voor ondernemers. Dit is onterecht, omdat deze...

DC Business25.02.2024

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

​Waarom een Kanban-training voor veel beroepen werkt

Kanban: je hebt er misschien weleens van gehoord. Zeker in een corporate omgeving wordt er vaak met Kanban gewerkt. Maar vaak wordt het niet volop ingezet: het is namelijk op veel meer banen van toepassing dan mensen vaa...

Online13.02.2024

​Waarom een Kanban-training voor veel beroepen werkt

Verder lezen over Logitech

Dit is het nieuwe Wave Keys-toetsenbord van Logitech

Logitech heeft de nieuwe Wave Keys en Wave Keys for Business onthuld: een draadloos, ergonomisch toetsenbord dat direct opvalt door zijn golvende vorm, maar er vertrouwd uitziet door een traditionele layout. Wave Keys...

Gadgets11.10.2023

Dit is het nieuwe Wave Keys-toetsenbord van Logitech

merk zet weer vol in op ergonomie op de werkplek
Logitech introduceert alles-in-1 videobar Rally Bar Huddle

Logitech heeft een nieuwe alles-in-1 videobar onthuld. De Rally Bar Huddle is gemaakt voor meetings in kleine ruimtes en is van allerlei gemakken voorzien, zoals een speaker en ruisonderdrukking met kunstmatige intellige...

Gadgets08.06.2023

Logitech introduceert alles-in-1 videobar Rally Bar Huddle

Met deze producten zet Logitech in op het versnellen van persoonlijke workflows

Logitech heeft recent de MX Keys S Combo, MX Keys S en MX Anywhere 3S aangekondigd: nieuwe toevoegingen aan de premium Master Series van Logitech. Devices die speciaal zijn ontworpen voor gevorderde, veeleisende gebruike...

Gadgets07.06.2023

Met deze producten zet Logitech in op het versnellen van persoonlijke workflows

Logi Options+-app & MX Keys S Combo
Dit is de ideale headset voor jonge leerlingen & onderwijsinstellingen

Logitech heeft voor de Benelux de Logitech Learn uitgebracht: dat zijn bedrade headsets die op maat zijn gemaakt voor jonge leerlingen. Vooral om hen te helpen gefocust te blijven, langdurig te studeren en optimaal klaar...

Gadgets05.04.2023

Dit is de ideale headset voor jonge leerlingen & onderwijsinstellingen

Nieuwe race rig van Playseat en Logitech

Nieuws voor racegamers. Logitech en Playseat hebben vandaag de nieuwste racing rig gelanceerd: de Playseat Trophy-Logitech G Edition. Een volledig verstelbare gaming stoel met ingebouwde controls zoals pedalen en een rac...

Gaming22.02.2023

Nieuwe race rig van Playseat en Logitech

Wetenschappers starten project om de dodo te laten terugkeren

Ze werden ooit gevonden op het eiland Mauritius, maar sinds 1700 zijn dodo's van de aardbodem verdwenen. De bijzondere vogels kunnen echter elk moment een comeback maken.

Technology20.02.2023

Wetenschappers starten project om de dodo te laten terugkeren

Jurassic Park?
Dit is Lift, de nieuwe verticale ergonomische muis van Logitech

Logitech heeft recent Lift onthuld, een Verticale Ergonomische Muis die ontworpen is om de hele dag comfortabel achter een bureau te kunnen werken. Ergo Series Het is de nieuwste toevoeging aan de Ergo Series van Logite...

Gadgets03.05.2022

Dit is Lift, de nieuwe verticale ergonomische muis van Logitech

​Lekker thuiswerken, maar hoe doe je dat ergonomisch verantwoord?

Zit jij inmiddels al bijna twee jaar aan de keukentafel te werken? Dan is de kans groot dat je ofwel met je nek steeds naar boven moet kijken, of met je rug als een soort Quasimodo zit. Inmiddels is het écht de hoogste...

Gadgets17.01.2022

​Lekker thuiswerken, maar hoe doe je dat ergonomisch verantwoord?

8 ergo-tips

Verder lezen over Webcam

Ontslag wegens weigering webcam controle gaat te ver

Het Amerikaanse IT-bedrijf Chetu Inc. heeft enkele maanden geleden een Nederlandse werknemer ontslagen omdat die weigerde zijn webcam aan te zetten tijdens het werk. De man werkte van huis uit. Om te controleren of de me...

Nieuws06.10.2022

Ontslag wegens weigering webcam controle gaat te ver

​Voor de thuiswerkers – Trust komt met 4K-webcam Teza

Veel laptops zijn wel voorzien van een webcam, maar dit zijn meestal niet de beste webcams. Bovendien gebruiken veel thuiswerkers liever een aparte monitor (of soms zelfs twee), die vaak niet met een ingebouwde cam komen...

Gadgets27.12.2021

​Voor de thuiswerkers – Trust komt met 4K-webcam Teza

Moet ik mijn webcam afplakken om veilig te blijven?

Het is een discussie die al jaren speelt: moet ik mijn webcam nou afplakken of niet? Voor de meeste mensen lijkt het extreme paranoia om bang te zijn dat 'hackers' of de overheid door je webcam zit mee te kijken, maar aa...

Online07.11.2017

Moet ik mijn webcam afplakken om veilig te blijven?

Google komt steeds verder ons huis in

Google is allang niet meer alleen die leverancier van de zoekmachine die we massaal gebruiken als de toegangspoort tot het internet. Nee, Google is, net zoals Facebook trouwens, steeds meer een verzamelaar van data aan h...

Gadgets02.11.2015

Google komt steeds verder ons huis in

Inzicht in online en offline gedrag is wat Google drijft
De vijf leukste livestreams

Het bekijken van wilde dieren via webcams is mateloos populair. Dit bewees Staatsbosbeheer afgelopen jaar al met zijn livestreams op onder andere volgdevos.nl. In 2014 is de website van de vossen maar liefst 1.573.71...

Online15.02.2015

De vijf leukste livestreams

Weet jij zeker dat niemand mee kijkt via jouw webcam?

Deze vraag kun je jezelf als gebruiker van een iMac of MacBook afvragen. Een studie van de Amerikaanse John-Hopkins-University heeft namelijk aangetoond dat de camera in bepaalde MacBook en iMac modellen geactiveerd kunn...

Online27.12.2013

Weet jij zeker dat niemand mee kijkt via jouw webcam?

Virtueel 10-jarig meisje ontmaskert honderden kindermisbruikers

Terre des Hommes heeft in een vanuit Nederland geleidde undercover operatie meer dan 1000 kindermisbruikers geïdentificeerd, afkomstig vanuit 65 landen verspreid over de hele wereld. Het belastende materiaal met gegeven...

Cybercrime04.11.2013

Virtueel 10-jarig meisje ontmaskert honderden kindermisbruikers

Hitsige hacker scheldt baby uit

Een hacker heeft een stel uit het Amerikaanse Houston de stuipen op het lijf gejaagd door in te breken in de babyfoon met camera. De man sloeg via de Foscam babyfoon hitsige taal uit tegen de 2-jarige dochter van het ste...

Online14.08.2013

Hitsige hacker scheldt baby uit