Wie is de Mol? S24 - Afl. 4: dit gebeurde er + de leukste tweets

Wie is de Mol? S24 - Afl. 4: dit gebeurde er + de leukste tweets

Vorig artikel Volgend artikel

"Dit is echt een Xenos-ding he?" Rian is druk doende om samen met Anna en Jeroen op de markt te winkelen in deze aflevering van Wie is de Mol?. In de eerste opdracht van deze aflevering genaamd Revanche is een deel aan het shoppen voor de opdracht, terwijl een ander deel naar mannetjes met telefoonnummer-t-shirts fietsen en dan bellen met een soort irritant antwoordapparaat voor troeven en jokers. Heel erg irritant, want soms zaten ze heel lang te wachten met een wachtmuziekje dat nogal een dooddoener was. En ja, als maar één iemand de telefoon aan zijn oor heeft, dan vraagt dat natuurlijk om mollenacties. Zeker omdat je nooit over een bepaald aantal minuten bellen moet gaan..

Revanche

Maar dan... plottwist! De drie kandidaten die zijn vertrokken: Babs, Justin en Jip, moeten ongezien op de markt hun topito's op het amulet der wederkeren plaatsen. Lukt dit, dan kunnen ze terugkeren in het spel. We zien dan ook de hele tijd tijdens de opdracht dat de ex-kandidaten over die markt lopen. Ze moesten boeken vinden en mochten dan niet herkend worden.

En ja, dat lukte ze ook nog! Echter gaan ze eerst naar Merida om daar te beslissen wie er wel terug mag komen. Kortom, ze zijn, zoals Jip ook stelt: nog steeds op hetzelfde punt: geen idee wat er gaat gebeuren. Maar goed, ze hadden met deze opdracht ook de mist in kunnen gaan: de afvallers hebben het dus goed gedaan.

Wat minder goed lukte was kort bellen en dat komt mede door Fons. Tooske is verbaasd: "22 minuten? Dat KAN NIET." De opdracht was ingewikkeld, maar de fietsers moesten nu dus bedenken welk item gekocht is door Anna, Rian en Jeroen en hoe het met de kosten ervan zat. Ze konden door hun (wan)prestaties met bellen 100 euro per item verdienen. Maar ze deden het niet slecht: 7 van de 9 producten waren goed gekozen.

Hoog spel spelen

De andere kandidaten vliegen echter ook van Mexico-city naar Merida, waar de hitte en de luchtvochtigheid toch een tikkeltje anders is. We zien weer prachtige shots van de imposante, Mexicaanse cultuur. 9525 euro zit er inmiddels in de pot en nu is het de vraag wie er terug zal keren in het spel. Het werd ineens een soort Expeditie Robinson, want er moest een toren worden gebouwd met blokken. Hierbij werd gespeeld om sleutels en de winnaar had dan 6 sleutels (60 procent kans), nummer 2 krijgt er 3 (dus 30 procent kans) en de nummer 3 heeft met 1 sleutel maar 10 procent kans. Een soort loterij dus, maar het betekent wel dat iedereen een kans heeft terug te keren.

Uiteindelijk heeft Babs de meeste kans, dan Justin en dan Jip, die naar eigen zeggen in andere dingen heel goed is.

Ondertussen gaan de kandidaten die wel gewoon in het spel zitten zich in twee groepen splitsen, waarvan iemand dol moet zijn op spellen. Met boten gaan ze varen en op die boten zijn pakketjes met spelletjes te vinden. Daar is veel geld mee te verdienen. Rosario, Anna, Fons en Kees zaten in het ene bootje, waarbij Rosario de spelletjesfan is. Hij was er zo goed in: zou hij de mol zijn? Die moet immers ook wel houden van spelletjes spelen.. Ondertussen is Tooske een rubiks kubus aan het oplossen, althans, dat is de bedoeling. Even later hebben Tooske, Jeroen en Rian hele discussies over hoeveel vierkanten er te zien zijn. Verder probeert in de andere boot Anna het ook met de rubiks kubus, maar blijkt Kees er veel beter in te zijn.

Het ging lousy: -500 euro is het uiteindelijk geworden. "Kijk maar hoe het zit", spreek Rik de mensen streng toe. Uiteindelijk is de manier waarop de ex-kandidaat terugkomt wel leuk gedaan: iemand mocht een sleutel kiezen en de inhoud van de kist openen, wat natuurlijk een van de kandidaten was. Jeroen lijkt wel snel over de verbazing over -500 euro heen te willen praten... Het is wat verdacht.

Paf: einde

Helaas, deze aflevering eindigt enorm onbevredigend. We weten niet wie er weer terugkomt uit 'de dood' en er ging ook niemand uit. Dat betekent waarschijnlijk later in het seizoen veel drama, want én een aflevering niemand eruit, én straks dus wel iemand erbij.. Dat betekent dat de groep wel erg groot blijft, en je zou denken dat ze wel met 3 mensen moeten overblijven aan het einde: de mol, de winnaar en de verliezer. Of zouden er twee mollen zijn, wat nog wel eens wordt gesuggereerd? In ieder geval is het een interessante twist waarover we helaas over een week pas horen hoe het echt zit... Het voelde al met al daardoor een beetje als een 'filler'-aflevering, maar dit is waarschijnlijk nodig voor een flink vuurwerk straks.

En het heeft ook een voordeel: je bent geen punten kwijt in de Wie is de Mol?-app.

Leukste tweet van de week:

Bron: Avrotros

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...