Wie is de Mol? S24 - Afl. 1: dit gebeurde er + de leukste tweets

Wie is de Mol? S24 - Afl. 1: dit gebeurde er + de leukste tweets

Een handje helpen

Vorig artikel Volgend artikel

Wie is de Mol? seizoen 24 is van start! We zien in dit seizoen de kandidaten Mexico doorgaan om opdrachten te doen, geld in de pot te spelen en vooral: uit te vinden wie zijn best niet doet. Of nou ja, wie zijn best wel doet om de boel te verstieren: de Mol. Is het Jip? Is het de meest verdachte persoon voorafgaand aan de aflevering, Kees van der Spek?

Dia Del Topito

Een soort outdoor spookhuis noemt Fons het. In deze eerste aflevering van Wie is de Mol worden de kandidaten naar de waarzegster gestuurd. Of eigenlijk: de tarotlezer. Ze moeten allemaal in het feestgedruis buiten op zoek naar mensen met een ketting met een bepaald icoon te vinden. Aan die persoon moest om een topito worden gevraagd, maar dat moest wel binnen 10 minuten lukken. En, als twist, zou de Mol tegelijkertijd ook naar die persoon zoeken… Waar het Tooske lukte om het te vinden, lukte het Anna niet. Nu al gemold: terwijl het seizoen nog geen tien minuten bezig is. En het wordt nog extremer: de Mol heeft de kandidaten zelfs al een handje gegeven..

Momentgebonden vrijstellingen

We leren al vrij snel dat er ditmaal nieuwe vrijstellingen zijn, namelijk varianten die momentgebonden zijn. Tooske krijgt er een, voor de derde aflevering. Je ziet haar denken: “Nou, dan moet ik dat wel halen!” Of denkt ze dat eigenlijk helemaal niet, omdat ze de Mol is? In ieder geval is het de nieuwe gimmick dit seizoen: voordelen die dus niet altijd in je voordeel werken. Sowieso lijken vrijstellingen een grote rol te spelen, zo leren we vervolgens in de aflevering.

Ze moeten vervolgens discussiëren wie er een vrijstelling heeft. Elke weggestemde vrijstelling is 1000 euro in de pot, maar mensen die een vrijstelling hebben willen die natuurlijk houden. Dat belooft een verhit gesprek te worden. Kees heeft een andere strategie: gewoon zeggen dat hij er een heeft, om verwarring te zaaien. Rian doet het anders: die loog zo hard, dat de mussen naar eigen zeggen dood van het dak vielen. Hoeveel vrijstellingen er zijn verdwenen, dat zullen we niet spoilen. Jeroen lijkt zich in ieder geval nu pas te realiseren dat je niemand kunt vertrouwen.

Penningmeester

Hoewel men begon over Anna, is het Justin die penningmeester wordt. Justin noemt het gezellig, maar weet dat het vooral informatie zoeken is. Ondertussen staat iemand keihard te liegen, ook als het spel allang voorbij is... Sneaky, sneaky... En zelfs als het uitkomt, gaat die persoon er als een sluwe vos mee om. Klinkt als Mol-materiaal, of niet.. Fons?!


Afschilderen

Vervolgens wil Rick mensen hebben die oog voor detail hebben. In het Frida Kahlo-park moeten de mensen in een bed (omdat Frida zo ook werkte) gaan schilderen. Een zelfportret dat ze moeten namaken. Vervolgens moesten andere mensen de schilderijen te pakken krijgen. Dat werd gedaan door Tooske, Anna en Kees. De 25 getallen op het schilderij corresponderen met cijferslotjes om de schilderijen mee te nemen. Rosario was ondertussen aan het schilderen en bleef nogal hangen op de unibrow van deze prachtige vrouw. Anna heeft in eerste instantie het ene na het andere slotje open, maar vervolgens krijgt Tooske het ook voor elkaar. Kees had zijn leesbril niet, dus liet 'de meiden' rennen. Anna kan de getallen niet onthouden, of verstaan, zo blijkt, waarna Kees besluit om zelf maar heen en weer te rennen. Dan gaat het een stuk beter.

Justin maakt ondertussen een vrij abstract, doch kleurrijk schilderij van Frida. Jip is ook aan het schilderen, en je zou denken dat ze dat wel kan met haar cartoonkunsten, maar ze zegt zelf dat ze dat toch niet heel goed onder de knie heeft. Uiteindelijk moesten Babs en Rian samen op afstand aan elkaar omschrijven welke schilderijen er waren. De redactie had namelijk verschillende schilderijen gemaakt waar steeds iets op miste, naast de schilderijen die de medekandidaten hadden nagemaakt. Dat blijkt niet helemaal goed te zijn gegaan, al ligt dat niet altijd aan Babs en Rian. Hadden ze nou maar schilderijen bijgekocht...

De test van aflevering 1

Jeroen verdenkt Fons, Justin en Jip, zegt hij. Maar als outsider ook nog Babs.

Babs is bang dat ze te snel in een tunnelvisie gaat, maar ze is wel zelfverzekerd. Verder laat ze niet los wie.

Fons zit op twee mensen en zegt dat Tooske heeft gelogen over de vrijstelling en dat Jip door alles laveert met een grapje, een knipoog of met haar haren wapperen.

Rian zegt dat het onduidelijk is of ze Fons nog moet geloven.

Jip verdenkt sowieso Justin, zegt ze, vooral om zijn vrijstellingentactiek. Tooske is te veel de goede kandidaat aan het zijn, en ook Rian wordt verdacht.

Justin verdenkt Jip en Babs, maar ook Jeroen, die het voordeel heeft dat hij Spaans spreekt.

Kees heeft een geheugen als een zeef, zegt hij. Zijn Molboekje is gebruikt, maar hij denkt: waarom zou ik opschrijven wie slippers heeft? Oei Kees, oei.

Anna vindt een paar mensen verdachter dan anderen, maar net als vele anderen gaat ze breed inzetten.

Rosario zou kunnen stemmen op Jip, zegt hij. Ook zou hij op Anna stemmen. Waarom hij niet zegt dat hij op ze stemt is opvallend...

Tooske zegt dat ze geleerd heeft dat het onverstandig is om op onderbuikgevoelens af te gaan. Huiverig is ze.

....

Wie moet er uiteindelijk naar huis: Babs. Helaas, zij zag het rode scherm verschijnen. Toch die tunnelvisie... Echter kreeg is het busje naar huis nog een Topito van de waarzegster: je zal het later nodig hebben, zegt ze... #spannend

Wat zit er uiteindelijk de pot: 6500 euro

Leukste tweet van de week


Foto: Avrotros

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...