​Wie Is De Mol-finale: lees de grootste hints voor de onthulling

​Wie Is De Mol-finale: lees de grootste hints voor de onthulling

Vorig artikel Volgend artikel

Wekenlang hebben we meegeleefd van de avonturen van een aantal BN’ers in Albanië, maar na zaterdagavond is het klaar. Dan wordt op het gemaskerde bal onthuld wie de Mol is.

Wie Is De Mol?

Is het Everon Jackson Hooi, is het Kim Lian van der Meij of toch Fresia Cousiño Arias? De verdenkingen gaan al vanaf het begin alle kanten op.

Waarom het Everon de Mol is

Vogels zijn al eerder een ding geweest in Wie Is De Mol, namelijk toen Merel Westrik de Mol was. What’s in a name? Everon draagt iets met BIRD erop, zou dat een heel vergezochte hint zijn naar Merel en dat hij dus de mol is? Ook heeft hij later een shirt met een M erop aan: de M van… Mol?

Wanneer de verliezers aan het einde van de aflevering een uitnodiging krijgen voor het bal van de mol, dan is er een tikkend geluid te horen. Is het de een secondewijzer voor de ‘tijd’, de tijd zoals in… Goede Tijden Slechte Tijden, waarin Everon te zien is als Bing?

De etherdiscipline van Everon blijkt ook niet helemaal in orde. Tijdens de Zwanen-opdracht gaat het compleet verkeerd wanneer hij de leiding neemt. Is hij daar expres aan het mollen, of is hij ook echt de Mol?

Everon pakt in de laatste aflevering voor de finale een strijkplank, maar in plaats van dat hij die als schild gebruikt tegen de lasers, laat hij hem naast zich hangen. Niet erg logisch, zeker niet voor een man die onder andere boksen als sport doet of deed.

Waarom Kim-Lian de Mol is

Dit seizoen Wie Is De Mol was net even anders dan anders, mede omdat er een pleidooi-livestream te zien was waarbij Nederlanders beslisten. In de aankondiging was iemand met een masker op te zien en dat leek erg op de ogen van Kim-Lian van der Meij. En wij maar denken dat mollen blind zijn.

Ook gedroeg ze zich wat eigenaardig in de opdracht waarbij ze op draaischijven moesten staan en een autootje in elkaar moesten zetten, iets met veren en honing moesten doen, enzovoort. Er moest een fles worden gevuld met gekleurde vloeistof en Kim-Lian zette de fles aan haar mond. Huh?

Maar de belangrijkste reden om Kim-Lian te verdenken, dat is wel het feit dat ze bij de foto-opdracht niet herkende dat zij natuurlijk werd uitgebeeld als de Zweedse vlag. Een aflevering later stal ze ook nog 250 euro. Hoe verdacht kun je jezelf maken?

Er zijn trouwens mensen die beweren dat Kim-Lian op het strand was toen de kandidaten op zoek moesten naar Mollies en Millies. Maar de Mol zou bij die opdracht in een boot zitten… Veel Molloten hebben flink teruggespoeld en gezocht, maar niet gevonden. Zou dat een kleine leugen zijn van het programma en was het toch Kim-Lian die zich als een mol had opgegraven op het strand?

Waarom Fresia de Mol is

Fresia viel op in de eerste opdracht als geldteamlid, want ze zei dat het geen goed idee is om alle jokers van de anderen op te kopen, want ja, daar gaat je geld. Je bent een heel sluwe mol als je op die manier zorgt dat mensen je niet verdenken.

Fresia heeft heel lang een vrijstelling in haar bezit gehad, die ze toch ineens inzette. Op zich niet zo vreemd, maar uiteindelijk was ze alsnog op zoek naar nóg een vrijstelling. Waarom zou je, tenzij je de mol bent.

Aan het begin van de aflevering voorafgaand aan deze zinderende finale, zegt Fresia: “Je staat in de finale, en dat doe je met twee andere kandidaten.” Op zich kun je dat als heel logisch opvatten, maar het kan ook klinken alsof je de Mol bent en de andere twee maar gewoon kandidaten zijn.

Ook opvallend: de titel van de aflevering is beDRIEgen en laat Fresia nou de enige zijn die alle drie de alarmen liet afgaan. Naast dat het natuurlijk een heel erge mollenstreek is, is dit wel een heel opvallende hint als het klopt.

Tot slot houdt Fresia ook nog het masker wat ze in de supermarkt moet kopen voor haar gezicht: als dat geen hint naar het eindbal is, dan weten wij het ook niet meer.

Het kan alle kanten op en er zijn nog veel meer hints geweest, maar we leren natuurlijk pas morgen welke hints er allemaal écht waren. Veel plezier!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...