Entertainment02.01.2022

Wie is de mol? aflevering 1: hints en de leukste tweets


Het nieuwe seizoen van Wie is de mol? is eindelijk van start gegaan.Wie wordt de opvolger van Renée Fokker? De makers van het programma hebben wat wijzigingen doorgevoerd, wat het programma hopelijk verfrissender maakt om naar te kijken. Wij houden je hier weer elke week op de hoogte van de ontwikkelingen, analyseren de aflevering en delen de leukste tweets. Het 22e seizoen van Wie is de mol? speelt zich af in Albanië en voor het eerst doen er 11 kandidaten mee in plaats van 10. De opnames vonden plaats in augustus en kijkers konden toen al stemmen om invloed uit te oefenen op de eerste executie. Welke gevolgen dat had zagen we gisteren tijdens de eerste aflevering.

Arno meest verdacht door publiek

Nadat alle kandidaten een pleidooi moesten houden over waarom zij juist niet de mol zijn, mochten Nederlandse kijkers stemmen. Daarmee kon de minst verdachte kandidaat een vrijstelling verdienen en iemand meenemen naar de volgende aflevering. Arno werd na zijn pleidooi het meest verdacht door het publiek, Glen het minst. Hij kreeg een vrijstelling en koos Everon uit om met hem mee te gaan naar de tweede aflevering. Suzanne had de twijfelachtige eer om de eerste afvaller te zijn.

Na de eerste aflevering worden in de app van Wie is de mol? de meeste verdenkingen ingezet op Welmoed en Sahil. Het minst verdacht is volgens de kijkers nu Hila. Dat de kandidaten ook dit seizoen weer fanatiek zijn bleek na de eerste opdracht al meteen: Welmoed en Laetitia hielden namelijk jokers achter.

Hints en andere opvallende dingen tijdens aflevering 1 van Wie is de mol?

De eerste aflevering zit erop en er wordt alweer druk gespeculeerd over verdachte acties. Maar wat kijkers vooral is opgevallen: de dubbele cijfers die overal terug lijken te komen. Dit is het 22e seizoen, met 11 deelnemers. Everon droeg gisteren een shirt met het cijfer 33. Tijdens de opdracht ‘avondklok’ moest de tijd worden stilgezet op 11:22u. Toeval of niet? En wat kunnen we opmaken uit de eerste beelden van de onthulling waarin we de kandidaten en mol met een masker op zien? Ook leuk: we hebben tijdens aflevering 1 een nieuw woord geleerd: mollicitatie.

Wij hebben alles wat ons is opgevallen tijdens aflevering 1 van Wie is de mol? voor je verzameld!

Eerste opdracht: (Af)troeven

  • De mol wist natuurlijk dat er geld verdiend kon worden bij de groep aftroeven. Om een goede indruk te maken zou het een strategische zet kunnen zijn om in die groep te gaan zitten.
  • Arno was wel erg aan het stuntelen met de opdracht bij het magnetische bord.
  • Welmoed en Laetitia hielden stiekem jokers achter voor de groep.
  • Fresia was de enige van de groep met het geld die opperde om de pot intact te houden.

Tweede opdracht: Avondklok

  • Als je alle seconden optelt die de kandidaten afweken van 11:22u, dan kom je uit op 33. Wederom dubbele cijfers.
  • Thomas maakte wat onlogische berekeningen, maar uiteindelijk heeft dit dus geen gevolgen gehad voor het eindresultaat.
  • Hoewel de tijd stilgezet moest worden om 11.22 PM, zou het voor ons logischer zijn om 23:22u te gebruiken. Zit er dan toch een betekenis achter de getallen 11 en 22?

Derde opdracht: Ontmaskerd

  • Rik kondigt aan dat de kandidaten een pleidooi moeten houden en Arno mompelt daarna: “Ik wist het”.
  • Glen wordt vooralsnog door zowel het publiek als de kandidaten maar weinig verdacht, we zijn nog wel benieuwd waarom hij Everon koos.

De leukste tweets uit aflevering 1 van Wie is de mol?

Er werd weer lekker veel getwitterd tijdens aflevering 1, dus dat is voor ons als kijkers altijd heerlijk om terug te lezen. Tot volgende week!

Fotocredits header: AVROTROS

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Entertainment

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

De nieuwe teaser van seizoen 4 van Only Murders in the Building laat al zien dat het een seizoen vol sterren wordt, en vooral een seizoen waarin 'the building' wordt verlaten.

Entertainment15.05.2024

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Het internet heeft een nieuwe obsessie: de Megatron-tank-speelgoedrobot van Robosen. Dit is wat het zo'n aantrekkelijk stuk speelgoed maakt.

Gadgets26.04.2024

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video