Wie is de Mol aflevering 6: de leukste tweets en hints

Wie is de Mol aflevering 6: de leukste tweets en hints

Vorig artikel Volgend artikel

Er is weer een week voorbij en daarin werd er weer volop geanalyseerd. Wie is de Mol nou toch? In de zesde aflevering hopen we dichterbij dat antwoord te komen. Is het Anke, Soy, Daniël, Jurre, Ranomi of toch Nabil? Hoofdverdachte van het publiek dat de app gebruikt is Jurre, met 22 procent. Gevolgd door Soy en Nabil. Is de Mol inderdaad een man?

Opdracht 1: Op eieren lopen

15 vragen in plaats van 20: deze aflevering begon met een test die korter was dan normaal. Verder weinig spannends. De kandidaten gaan op een roadtrip door de Zuid-Afrikaanse woestijn. Ze krijgen onderweg opdrachten te doen, maar kunnen hun geld ook verliezen wanneer ze inhalig kisten binnenharken. Welkom in aflevering 6: lijdensweg?

In de eerste opdracht moeten de kandidaten op eieren lopen. Op struisvogeleieren welteverstaan. Met twee planken. Nou, Daniël is het duidelijk niet gewend om op die manier door het leven te gaan, want die legt rigoreus een plank erop en KRAK. Ei kapot. Vervolgens is het aan Anke om als een soort koortdanseres verder te gaan op één ei. Bij het andere team is het ook de vrouw die mag gaan lopen: Ranomi. Helaas breekt ook zij een ei. Jurre schrikt: "Hoe gaan we dit ooit met zijn drieën doen?"

Soy heeft vroeger bij het circus gezeten en weet in slow motion een ei te breken. Ook Jurre breekt eieren: twee tegelijk zelfs. UitEIndelijk is het een gekraak van jewelste. Die arme struisvogels die zo hun best hebben gedaan... Uiteindelijk lukt het Daniël, Soy en Anke echter wel om 1000 euro in de pot te spelen. De anderen is het mislukt. Teleurgesteld rijden ze verder.

Opdracht 2

Ben je zeker van je zaak? Soy, Anke en Daniël kunnen voor 500 euro een kist kopen waar deze spannende titel bovenstaat. Ook het andere team koopt een kist. Jurre: "Ik denk dat het iets goeds is, want het kost geld." Dat zullen we nog wel zien, ze moeten de kisten in ieder geval in de auto meenemen.

De volgende dag gaan ze weer op pad en moeten de kandidaten in gaten kijken, struisvogelplaatjes omschrijven en bepalen welke struisvogelplaat bij welk gat hoort. Tenminste, dat is Ankes team. Het team van Ranomi moet boogschieten op struisvogeleieren. Ze moeten echter eerst pijlen vangen. En dat ziet er, zoals Jurre zelf al zegt, heel onnozel uit. Hij gilt er ook gezellig bij. Maar goed, niet dat Daniël er niet een tikkeltje onnozel uitziet op dit moment, met zijn gezicht in de grond.

Helaas, Daniël pakt uiteindelijk het verkeerde ei, waarop Anke hem toebriest dat het nergens op slaat dat dit zo overhaast wordt besloten. Het andere team doet het beter: die weten uiteindelijk twee eieren te schieten. Maar helaas: toch niet raak, want het is niet het juiste ei. Wederom komen de kandidaten 'ben je zeker van je zaak'-kisten tegen, die ditmaal in een andere volgorde staan. Daniël en Anke krijgen een beetje ruzie over de kisten. Opvallend, want de twee hebben toch juist zo'n goed bondje?

Opdracht 3

De teams wisselen nu. Ranomi en co gaan in gaten kijken en Anke en co moeten boogschieten. Er is iets vreemd aan de hand bij de eieren die zijn geschoten door team Anke. Er ligt blijkbaar ineens een ei waar nog niet in is gekeken. Een ei waar -in tegenstelling tot alle andere eieren- geld inzit. 1.000 euro. Ondertussen zijn de grondkijkers een heel andere methode aan het gebruiken dan het eerdere team, waarbij wordt besloten dat het 1 MOET zijn. Heeft Ranomi gelijk? Helaas. "Hoe kan dit nou?!" roept ze uit. Later zegt ze: "Oh ja, we hadden elkaar niet gecheckt he?" Verdacht...

De.. test?

De test is natuurlijk aan het begin van de aflevering gemaakt. Aan het einde van de aflevering komen de kandidaten samen in een prachtige grot vol stalactieten en stalagmieten. De kandidaten blijken deze aflevering 2.000 euro te hebben verdiend, maar er is ook geld uitgegeven aan de kisten: 2.000 euro. Goed werk voor de Mol. De pot is nu uiteindelijk 6.800 euro.

De kisten worden geopend. Was het inderdaad iets geweldigs, zoals Anke zegt? Nee hoor. Er ziten stoeltjes in. Het zijn eliminatiestoelen. Jurre en Daniël hebben geen plek bij de eliminatie en krijgen hun scherm niet te zien. Ze zijn echter wel door. Een Mol heeft natuurlijk van de productie wel doorgekregen hoe het zat met die kisten, dus zou dat betekenen dat één van hun de Mol is?

Soy, Anke, Ranomi en Nabil zijn over. Zij moeten zitten voor de eliminatie, nadat ze eerst de laatste vijf vragen uit de test moeten maken. Wie er uiteindelijk weg moet? Dat is... Nabil. Hij lacht. "Ik heb blijkbaar op iemand verkeerds gezeten al die tijd. Zonde, maar ik wilde gewoon niet afwijken." En nu wijkt hij wel af, van de groep, want hij moet gaan. Tot volgende week!

Fotocredits: AVROTROS

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...