Entertainment14.01.2023

Wie is de Mol aflevering 2: de leukste tweets en hints


De eerste aflevering van Wie is de Mol zit erop en vanavond hebben we in de tweede aflevering kunnen zien hoe het nou precies zit met dat terug kunnen spelen wanneer je eruit ligt en hoe de kandidaten reageren op drones. Maar eerst nog even wat hersenspinsels en theorieën die bij mensen zijn opgeborreld de laatste week, nadat we Sarah hebben zien vertrekken.

Kunstgreep

We leren in deze aflevering meer hoe Sarah haar weg terug kan komen in het scherm. “Haar medekandidaten spelen daar, zonder dat ze het weten, een belangrijke rol in”, aldus presentator Rik van de Westelaken. De aflevering heet ‘Kunstgreep’ en speelt zich af in Kaapstad. Het ene deel van de kandidaten zit in de auto, vol enthousiasme te roepen dat ze vast druiven gaan stampen, terwijl er in de andere auto wordt geconcludeerd dat Daniël in de vorige aflevering waarschijnlijk bewust voor ruis op de lijn heeft gezorgd… Zal je net zien, met een techjournalist.

Opdracht 1: Stalen zenuwen

De kandidaten moeten grondstoffen zien te vinden bij de Saldanha-staalfabriek. Ze mogen daarbij de hele tijd van de opdracht, 45 minuten, niet gezien worden door een drone en ze kunnen maximaal 3.000 euro verdienen. Uitgerust in blauwe outfits met helmen rennen ze als een gek het veld op. Ondertussen zien we dat Sarah (in een Tupac-shirt, net als Nabil, verdacht?) in een loods een zenuwspiraal moet doen.

Hoe verder ze komt, hoe hoger het bedrag dat ze kan verdienen. Elke keer dat de ring de spiraal raakt, krijgen de kandidaten er echter een drone bij (of zelfs een schok) waardoor ze minder makkelijk geld kunnen verzamelen. Het is samenwerken met een muur ertussen, waarbij Sarah kan zorgen voor 1.500 euro. Redt Sarah het einde, dan mag ze terugkomen. Zo niet, dan is het écht voorbij voor deze eerste afvaller van Wie is de Mol 2023.

Daniël ontpopt zich weer als een leider die alles aanstuurt en in eerste instantie weer met Froukje aan de slag gaat. Froukje krijgt een elektrische schok, Daniël lacht haar uit: “Wat een slechte actrice!” zegt hij. Even later highfiven ze elkaar weer hoor. Ondertussen wordt enorm intens in beeld gebracht hoe de drones de kandidaten in het vizier hebben, terwijl Sarah zit te zweten op de spiraal.

“JA JEZUS!” roept Jurre uit, wanneer hij leert dat een ander duo twee brancards heeft. Hadden ze dat eerder geweten, dan kon het vergaren van de stoffen veel sneller gaan. Even kibbelen en door, want de tijd loopt. Soy beseft ondertussen dat het ze nooit gaat lukken om die 3.000 euro binnen te harken. Pijnlijk. En dat terwijl hij geen idee heeft waar Sarah ondertussen mee bezig is. Hij denkt dat ze allang is vertrokken.

Vervolgens gooit Annick een balletje op de grond. Niet omdat ze een schok krijgt: omdat ze simpelweg een ‘gladde hand’ heeft. Een mollenstreek, of een wannabe-mollenstreek? Nabil lijkt verder weinig te doen met de opdracht, die wordt namelijk steeds gezien door drones. “Ja, ik ben weer dood,” zucht hij.

Uiteindelijk leren de kandidaten dat Sarah er nog is. Is het haar gelukt om 1.500 euro van het bedrag af te snoepen? Helaas niet. Sarah ligt dus definitief uit het spel. Ze baalt dat het niet is gelukt en vond het fijn om weer terug te zijn, ook al was het van korte duur. De kandidaten hebben het uiteindelijk niet ultraslecht gedaan: met 1.300 euro erbij is de pot nu 4.550 euro. Maar, wie is toch de penningmeester? Daar hebben de kandidaten het nog niet over gehad. Jammer, want daarover hebben molloten altijd giga-discussies. Misschien later…

De kandidaten hebben het namelijk druk met de eerste bondjes! Anke is de enige die wordt vertrouwd door Daniël, waardoor hij haar -naar eigen zeggen- heeft ‘geclaimd’ voor een bondje, nadat ze naar zijn hotelkamer werd gevraagd. Anke heeft er een goed gevoel bij, zegt ze, terwijl we beelden zien van een handjeklappend duo. Heeft één van de twee een bondje gesloten met de Mol?

Opdracht 2: Propvol

De kandidaten worden nu in twee teams opgesplitst. Het ene team gaat naar een winkel genaamd Props to the Stars, vol snuisterijen. Echt vol. Rekwisieten uit allerlei films: wapens, opgezette dieren, vanalles. Ondertussen is het andere team in Woodstock, een buurt bekend om zijn streetart. Die muurschilderingen moeten worden gefotografeerd en het team bij Props moet doorgeven welke dit moeten zijn. Niet gewoon via walkietalkie -etherdiscipline!-, nee: door het uit te beelden via een foto in WhatsApp. Er mochten wel maar 3 tekens worden gebruikt (anders werd het wel heel makkelijk).

Het lijkt een moeilijke opdracht om bij te mollen. De twee teams zijn allebei heel erg in teamverband bezig waarbij er weinig ruimte is voor streken. Opvallend is dat de foto’s vaak rechtop worden gemaakt door fotograaf Jurre, waardoor het andere team de plaat waarschijnlijk helemaal verkeerd overbrengt. Dat blijkt ook, wanneer er een man met een duif moet worden gefotografeerd. Hij lag en dat vond Soy een goed idee. Ondertussen ziet Daniël wel de juiste plaat. Had Soy die stiekem ook al gezien en heeft hij het team bewust de verkeerde kant op gestuurd? “Stevie Wonder ziet nog dat het dit beeld is!” roept Sander uit. Ondertussen komen superteam Daniël en Froukje samen tot de conclusie dat het echt die andere plaat moest zijn. Soy is het er totaal niet mee eens, maar Soy lijkt ook enorm te mollen.

Ook de laatste foto stuurt Jurre weer in de verkeerde oriëntatie. Froukje denkt dat het een crime scene is, maar het zijn eigenlijk gewoon verschillende figuren op de muur. Uiteindelijk besluiten ze een heel willekeurige foto te schieten. Er was maar één foto terug. 250 euro erbij, waardoor de pot 4.800 euro waard is. Er is nog hoop: een rebus die in kistjes zit. Door de slechte score mag er echter maar één kistje worden opengemaakt. Hoe creatief zijn de kandidaten om een zin te vormen op basis van dat ene kistje? Het derde kistje wordt gekozen: een lever met een t: levert. Helaas wisten de kandidaten het niet te raden. Zelfs toen alle kistjes werden opengedaan werd het hem niet met Superman en de baby. Gewoon 250 euro, that’s it.

Maar dan wordt het pas echt interessant: achteraf discussiëren over wat er toch zo keihard misging. Daniël en Soy begrijpen niet waarom de foto’s zo verkeerd werden gemaakt. Het vervelende is dat het niet ging om de foto, maar om de oriëntatie van de foto. Jurre zit er verslagen bij, terwijl Sander terecht opmerkt dat Soy wel erg fanatiek was in het snel maken en versturen van foto’s, waardoor hij allerlei kansen verspeelde.

Test en eliminatie:

Geen derde opdracht in deze aflevering: de test. Froukje verdenkt Nabil en Ranomi. Ranomi verdenkt op haar beurt Soy. Ons valt op dat we van Ranomi eigenlijk nog heel weinig hebben gezien. Het is vooral de Soy- en Daniël-show. Er moesten vragen worden beantwoord over de kleur van de helm van de Mol, maar ook ‘heeft de Mol met een dienblad gelopen?’ In de Company’s Garden nemen de kandidaten afscheid van de tweede afvaller. Het rode scherm is deze aflevering voor Froukje, die het nieuws geshockeerd met haar handen op haar wangen tot zich neemt. Ze besluit haar deelname aan Wie is de Mol met de woorden: “Ik ben zo benieuwd waar het mis is gegaan!” En, ze lijkt geen kans te krijgen om terug te keren in het spel.

Volgende week belooft een leuke aflevering te worden, want we duiken de Afrikaanse taal in. En het schip. Natuurlijk geen fijne plek voor mollen, maar misschien wel voor Mollen… Tot volgende week!

Fotocredits: AVROTROS

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Entertainment

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

De nieuwe teaser van seizoen 4 van Only Murders in the Building laat al zien dat het een seizoen vol sterren wordt, en vooral een seizoen waarin 'the building' wordt verlaten.

Entertainment15.05.2024

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Het internet heeft een nieuwe obsessie: de Megatron-tank-speelgoedrobot van Robosen. Dit is wat het zo'n aantrekkelijk stuk speelgoed maakt.

Gadgets26.04.2024

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Verder lezen over Nederland

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Rijd je rond in Amsterdam en weet je niet waar je allemaal kunt parkeren? Of heb je niet zoveel tijd om een parkeerkaartje te halen? Parkeren is een stuk makkelijker geworden sinds er apps zijn waarmee je dat heel eenvoudig kunt doen.

Automotive13.06.2024

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Elke reis vereist voorbereiding en planning. Als mensen op reis gaan, zoeken ze op de een of andere manier naar de beste opties op basis van hun financiële mogelijkheden. En, om zo eerlijk mogelijk te zijn, het is onwaarschijnlijk dat iemand zou weigeren om geld te besparen op zijn reis, omdat dit geld kan worden besteed aan verschillende soorten entertainment.

Lifestyle29.05.2024

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Nederlandse online casinobonussen uitgelegd

Spelers die bij Nederlandse online casino's gaan spelen kunnen gebruik maken van diverse soorten bonussen. Niet alleen krijgen nieuwe spelers vaak de mogelijkheid om hiervan te profiteren, ook voor bestaande gokkers die al langer een account hebben zijn er allerlei promoties.

Lifestyle21.05.2024

Nederlandse online casinobonussen uitgelegd

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Getir stopt met flitsbezorging in Nederland

Getir, gezien als een van de pioniers op het gebied van flitsbezorgingen van boodschappen, heeft vandaag (29 april 2024) aangekondigd dat zij het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten gaat verlaten.

Nieuws29.04.2024

Getir stopt met flitsbezorging in Nederland

Ook weg uit de UK, US en Duitsland
Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Alles wat je moet weten over het casino zonder Cruks

Welkom in de dynamische wereld van online gokken, waar iedere klik je kan brengen naar een nieuw avontuur. Precies in het midden van deze digitale ontdekkingsreis vinden we het casino zonder Cruks, een oase voor spelers...

Entertainment09.04.2024

Alles wat je moet weten over het casino zonder Cruks

De grootste hyperloop van Europa ligt in Nederland

Het is 420 meter lang en daarmee de langste hyperloop van Europa. We hebben het over het gloednieuwe European Hyperloop Center in Veendam. Het is te vinden bij Husa Logistics en kostte 7,5 miljoen euro om te bouwen. Spec...

Technology28.03.2024

De grootste hyperloop van Europa ligt in Nederland

Verder lezen over Serie

Serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ nu in productie

Deze nieuwe HBO-original serie speelt zich af in een tijdperk ruim 100 jaar voor de gebeurtenissen van "Game of Thrones" waarin de Targaryens nog steeds de IJzeren Troon in handen hebben en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit het geheugen zijn verdwenen.

Entertainment19.06.2024

Serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ nu in productie

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

De nieuwe Apple TV-serie heet Sunny en hierin gaat Rashida Jones' personage samen met een robot op pad in Kyoto om een mysterie te ontrafelen.

Entertainment14.06.2024

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

“We denken dit verhaal niet binnen de twee seizoenen te kunnen vertellen”. Dat kunnen we ons als gamers wel voorstellen over The Last of Us.

Entertainment06.06.2024

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Amazon werkt nu aan een serie van Yakuza: Like a Dragon. Het is een populaire, uit de pas lopende game gemaakt over de Japanse maffia, die vooral wordt geroemd om hoe verhalend het is. 

Gaming04.06.2024

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Netflix komt met een animeserie van Tomb Raider. De stem van Lara Croft wordt niet door Jolie of Vikander ingesproken, die wel eens het gezicht zijn geweest van mevrouw Croft.

Gaming03.06.2024

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Lara gaat anime
Kijktip: Concordia, een stad die AI gebruikt om crimineel gedrag te voorspellen

Concordia draait om AI, met als doel een eerlijke en humane samenleving te creëren door middel van een ongehoorde hoeveelheid camera’s. Klinkt bekend?

Entertainment01.06.2024

Kijktip: Concordia, een stad die AI gebruikt om crimineel gedrag te voorspellen

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met uiteraard ook deze maand weer volop nieuwe series, films en documentaires om te gaan bingen.

Entertainment31.05.2024

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Verder lezen over Televisie

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Philips TV zal na 73 jaar tv-kijken in Nederland (waar zij de grondlegger van zijn) voor jou niet een onbekende zijn. In 1985 waren zij daarnaast de eerste die met de platte tv kwamen zoals we die tegenwoordig kennen en dit jaar vieren ze het 20-jarige bestaan van Ambilight TV.

Technology29.05.2024

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

We weten waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zich afspeelt: in Oman. En ook met wie: of nou ja, juist niet. Onbekende Nederlanders.

Entertainment14.05.2024

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

Het is een televisie voor iedereen die op zoek is naar een indrukwekkende kijkervaring. Zoals je gewend bent van Philips is ook dit weer een meesterwerk in beeldtechnologie.

Technology10.05.2024

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

​4 dingen die je moet weten als je aan een tv-programma meedoet

Ben je kandidaat in een televisieprogramma? Erg leuk! Probeer te ontspannen, denk goed na over wat je zegt en bedenk je dat de camera er altijd 4 kilo bijdoet en vooral dat je zelf weinig invloed hebt over hoe je in beel...

Entertainment28.03.2024

​4 dingen die je moet weten als je aan een tv-programma meedoet

​Vijf veelgestelde vragen over tv’s beantwoord

Je hebt net een televisie gekocht of wilt er eentje gaan kopen. Er zijn dan veel vragen die op je afkomen, naast de keuze welk toestel en merk je wenst, plus het schermtype, zijn er nog heel veel praktische overwegingen....

Gadgets15.03.2024

​Vijf veelgestelde vragen over tv’s beantwoord

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Eerst waren het sociale netwerken die het op televisie gemunt hadden, maar nu zijn het de sociale netwerken. Elon Musk wil natuurlijk dat X een ‘alles’-app wordt en het is dan ook niet gek dat er binnenkort de optie...

Social Media13.03.2024

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

YouTube op televisie krijgt meer focus op reacties

YouTube zet een nieuwe stap dichterbij social media: het gaat op zijn televisie-app nu een belangrijkere plek geven aan de reacties. Als je op de titel van een video tikt, dan krijg je rechts de reacties te zien en de be...

Video13.03.2024

YouTube op televisie krijgt meer focus op reacties

Schermen veroorzaken communicatie-achterstand bij kinderen

1000 woorden per dag, dat is wat een kind dat niet vaak schermen om zich heen heeft wel meekrijgen, maar kinderen met schermen niet. Peuters zouden door schermgebruik zo’n 1000 woorden per dag missen en dat verstoord d...

Gadgets12.03.2024

Schermen veroorzaken communicatie-achterstand bij kinderen