Entertainment30.04.2020

Televisieserie Borgen komt naar Netflix met een vierde seizoen


Birgitte Nyborg nu in de rol van minister van BZ

Goed nieuws voor fans van Borgen want de Deense televisieserie over het boeiende leven van Birgitte Nyborg, een vrouwelijke premier gaat een vierde seizoen krijgen. Maar even terug in de tijd want lang niet iedereen zal deze serie bestaande uit drie seizoenen (van elk tien afleveringen) en uitgezonden in tussen 2010 en 2013 hebben gezien. Ergens in de boekenkast staan nog 3 DVD boxen. Geen Netflix of Videoland maar ouderwets voor de TV met een DVD speler. Het lijkt inmiddels een eeuw geleden. DVD’s zijn passé, net als de spelers. Vandaag hebben we immers andere middelen.

Toch zal de nieuwe serie opnieuw met Sidse Babett Knudsen in de rol van Birgitte Nyborg eerst op de Deense televisie verschijnen voordat hij internationaal via Netflix aan het grote publiek wordt getoond. Nyborg keert niet terug als premier maar is nu minister van Buitenlandse Zaken.

Borgen seizoen 4

Wie Borgen nog nooit heeft gezien kan het beste eerst de drie voorgaande seizoenen bekijken. Na het eerste seizoen wil je gewoon weten hoe het verder gaat met het boeiende leven van de sympathieke Birgitte Nyborg. De bedenker van de serie, Adam Price, heeft voor de start van het derde seizoen ooit aangegeven dat dit het laatste zou worden. Daar is hij dus op teruggekomen. Borgen seizoen 4 staat nu gepland voor 2022. De eerste 3 seizoenen verschijnen later dit jaar al op Netflix.

In de nieuwe Borgen worden we opnieuw meegenomen in het leven van Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), haar team en de media die haar volgen. De politica is nu de Deense minister van Buitenlandse Zaken. Ook volgt de serie het carrièrepad van Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen). In het nieuwe seizoen is ze terug in de journalistiek na een tijd het hoofd van Birgitte’s persafdeling te zijn geweest. Ze heeft inmiddels een baan bij een grote, nationale televisiezender als hoofdredacteur nieuws gekregen.

De Deense serie Borgen (de burcht) was een ongekende hit en heeft mede gezorgd voor de populariteit van Scandinavische series. Denk hierbij aan series als The Killing en The Bridge, maar ook Wallander, Beck, Arne Dahl en de nieuwe serie Wisting delen mee in dit succes.

Borgen seizoen 1-3 werd wereldwijd aan meer dan 80 landen verkocht en won verschillende prijzen zoals de BAFTA Award (Best International), 2012, Peabody Award, 2014, Prix Italia Award (Best TV Drama), 2010, Fipa d’Or Grand Prize (Best Drama Series), 2011 en Golden Nymph Award (Best European Drama Series), 2013.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Netflix

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

De streamingdienst Netflix heeft het er maar druk mee, games. Maar er komt ook nog veel nieuws aan. Zo verschijnt er onder andere een simulatiegame aan van The Hobbit.

Gaming05.06.2024

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Netflix komt met een animeserie van Tomb Raider. De stem van Lara Croft wordt niet door Jolie of Vikander ingesproken, die wel eens het gezicht zijn geweest van mevrouw Croft.

Gaming03.06.2024

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Lara gaat anime
Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met uiteraard ook deze maand weer volop nieuwe series, films en documentaires om te gaan bingen.

Entertainment31.05.2024

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Vorig jaar werd bekend dat Minecraft 300 miljoen keer is verkocht. En die verkopen zullen weer stijgen, nu Netflix ermee aan de haal gaat.

Gaming30.05.2024

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

Het idee dat 11 mensen op zoek moeten naar de twaalfde persoon om zo op jacht te gaan naar 1 miljoen dollar: dat is de nieuwe Netflix-show Million Dollar Secret.

Entertainment30.05.2024

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg