Entertainment04.09.2018

Nieuwe serie Karppi aanrader voor liefhebbers van Scandinavische thrillers


Deadwind

Het is al weer even geleden dat we hebben genoten van een Scandinavische thriller op Netflix. Liefhebbers van deze meestal ingetogen series kunnen nu hun hart weer ophalen want inmiddels staat de nieuwe serie Karppi (Deadwind) live en kun je weer onderuit zakken op de bank voor 12 spannende afleveringen.

Finse thriller

Karppi is een Finse thriller en die komen minder voor. De laatste Finse serie die we hebben gezien was Bordertown (en Grenseland) en die scoren nog steeds hoog in de top 10 van beste Scandinavische series.

Karppi op Netflix

De nieuwe serie Karppi gaat over Sofia Karppi (Pihla Viitala), een rechercheur die na het overlijden van haar man een trauma heeft opgelopen en daar behoorlijk mee loopt te worstelen. Bij het ruwe en koude landschap heb je met dit gegeven gelijk de sfeer van de serie te pakken. Haar leven ligt redelijk overhoop als ze alleen achterblijft met haar zoontje en stiefdochter. Het verhaal komt direct op gang als op haar eerste werkdag een lijk van een vrouw (Anna Bergdahl) wordt gevonden op het strand. De vrouw die wordt opgegraven is een sociaal werker betrokken bij een groot bouwproject, en ze wordt ook nog eens wordt gevonden op de plek waar men uiteindelijk wil gaan bouwen.

Sofia worstelt zo’n beetje met alles in haar leven. Ze heeft moeite om voor de kinderen te zorgen, met haar nieuwe partner Sakari Nurmi bij de politie loopt het ook al niet soepel, en als ze op zoek gaat naar de moordenaar heeft ze ook af te rekenen met mensen die vanwege hun functie beschermd worden.

Trailer

Seizoen 2 Karppi / Deadwind

Karppi werd mede-geschreven door regisseur Rike Jokela in samenwerking met Jari Olavi Rantala en Kirsi Porkka. De serie werd al in maart dit jaar in Finland uitgezonden en werd in de media vergeleken met de internationale hit The Killing. Door populariteit van de serie is men inmiddels begonnen met de opnames van een tweede seizoen.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Netflix

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Disney wil zijn streamingdienst verslavender maken en doet daarom Netflix na met een persoonlijkere ervaring.

Entertainment17.07.2024

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Vaak beginnen mensen bij meer dan 3 kinderen al te verzuchten: jeetje, wat veel. Moet je nagaan als je er niet 4 hebt, maar 1000.

Entertainment28.06.2024

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

Netflix overweegt het aanbieden van een gratis abonnement, waarbij je als tegenprestatie advertenties moet kijken. Het wil hiermee alles uit de markten halen waar het nog niet op zijn top is.

Entertainment25.06.2024

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders