Koreaanse remake van La Casa de Papel

Koreaanse remake van La Casa de Papel

Money Heist: Korea - Joint Economic Area

Vorig artikel Volgend artikel

Terwijl de rook van het slot van La Casa de Papel nog maar amper is opgetrokken komt Netflix nu al met een teaser van een Koreaanse remake onder de titel Money Heist: Korea - Joint Economic Area.

Het is overigens niet te verwachten dat deze Koreaanse remake 1:1 de verhaallijn zal volgen van het Spaanse origineel. Taal, locaties, culturele verschillen en commerciële belangen zullen zeker meegespeeld hebben. Zo krijgt het eerste seizoen van Money Heist Korea in totaal 12 afleveringen tegenover de 15 afleveringen (deel 1 en 2) die wij te zien hebben gekregen.

En dat was al een ingekorte versie van de Spaanse editie die per aflevering gemiddeld 15 minuten langer duurde. Je gaat sowieso wel een van de hoofdrolspelers, Park Hae-soo (#218) herkennen uit het eerste grote Koreaanse succes Squid Game. Hij gaat de rol van Berlin vertolken.

Nu is het niet moeilijk om de serie wat meer snelheid mee te geven want het aantal dialogen was imposant. Op zich is het wel bijzonder dat er al zo snel een remake komt. Dat zal alles te maken hebben met het opbouwen van een groter aantal subscribers (en muntjes) voor Netflix in Azië. Of deze remake een wereldwijde lancering gaat krijgen is niet bekend. De serie komt tweede helft van dit jaar naar de streamingdienst.

Money-Heist-Korea-Joint-Economic-Area-Netflix
Money Heist Korea, welk masker kiest de Professor

La Casa de Papel seizoen 6

Het einde van La Casa de Papel was een groot feestje voor de gehele cast en iedereen die aan de serie heeft gewerkt. Maar het einde was te mooi om waar te zijn. Je kunt de Professor niet nu al laten rentenieren denk je dan. Toch hebben alle acteurs aangegeven wel even klaar te zijn met Money Heist en voorlopig zich willen werpen op andere producties. Als er een vervolg komt gaat dat zeker nog wel een flink aantal jaren duren. En heel eerlijk, na 5 seizoenen was de koek ook wel op. We hebben genoten.

Spin-off over het leven van Berlin

Wat wel al zeker is dat er in 2023 een spin-off gaat komen over het leven van Berlin. Dat stond eigenlijk al vast voordat La Casa de Papel tot een einde wist te komen. Er is over de inhoud van de serie verder nog niets vrijgegeven.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....