Het wordt een mooie zomer: dit zijn de zomerblockbusters van 2023

Het wordt een mooie zomer: dit zijn de zomerblockbusters van 2023

Vorig artikel Volgend artikel

De zon schijnt, het is warm, je wil de hele dag alleen maar in een bak met ijs liggen (en er eentje eten). De lucht is blauw, iedereen is vrolijk: de zomer is hét moment om lekker in de bioscoop te zitten. De filmwereld trekt zich namelijk niets aan van dat heerlijke weer en blijft met geweldige flicks komen om je die koude bioscoop waar in te trekken. Dit zijn de films die dat deze zomer moeten gaan doen.

Guardians of the Galaxy Vol 3

We hebben er al een review van geschreven en de film is dan ook al in de bioscoop te zien, maar ga hem zien. Marvel brengt elk jaar vlak voor de zomer een dikke superheldenfilm uit en ditmaal is het aan de afscheid nemende Guardians om de filmzomer af te trappen. En dat doen ze geweldig.

Fast X

Het viel ons op dat Vin Diesel erbij was tijdens de première van Guardians of the Galaxy (hij is Groot), want wij dachten dat hij al ver in de perstoer zou zitten van Fast X, die komt namelijk zeer, ja, fast uit na Guardians. De film is vanaf volgende week in de bioscoop te zien. Kijken hoe het de 'family' van Dom Toretto vergaat in dit mogelijk laatste deel van de populaire filmfranchise.

The Little Mermaid

De film die onterecht enorm omstreden is geworden, moet je zien. Niet vanwege de discussies eromheen, maar omdat het een van de meest iconische Disney-films is die met zijn zeemeerminnenverhaal enorm tot de verbeelding spreekt. The Little Mermaid is eind mei in de bioscoop te zien en we zijn erg benieuwd naar Halle Bailey als Ariel.

Spider-man: Across the Spiderverse

Spider-Man: Into the Spiderverse was geweldig en we hebben dan ook goede hoop voor dit tweede deel. Hierin gaat Miles (Shameik Moore) met Gwen (Hailee Steinfeld) op een multidimensionaal avontuur en daar komen ze natuurlijk allemaal nieuwe mensen en bekende koppen tegen. Geweldige animatie, we kunnen niet wachten. Ook eind deze maand al in de bios.

Transformers: Rise of the Beasts

Je kunt geen artikel over zomerblockbusters maken zonder de Transformers mee te nemen. In Rise of the Beasts gaat het natuurlijk weer tussen de Autobots en de Decepticons. En natuurlijk zit Optimus Prime erin. We rekenen op veel te veel spektakel. En natuurlijk de nodige slechte sluikreclame, en dat alles met een 90's-setting, heerlijk.

Asteroid City

Asteroid City is een bijzondere film die lekker uit de pas belooft te lopen. Een Junior Stargazer/Space Cadet conventie in 1955 wordt door een nogal opvallende gebeurtenissen opgeschud en we krijgen in deze film te zien wat zich dan precies ontvouwt.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

We weten nog amper iets over deze film, maar het feit dat Harrison Ford terugkeert in die ene iconische rol, dat zegt al alles.

Mission: Impossible - Dead Reckoning, Part One

Tom Cruise is terug. We schreven er al eerder een artikel over: dit is gewoon weer een mustsee.

Barbie

Ook over deze film hebben we al een eerbetoon geschreven: deze social media darling met Margot Robbie in de rol van Barbie belooft een waar, en heel erg roze, feestje te worden.

Oppenheimer

J. Robert Oppenheimer werkt samen met een team wetenschappers tijdens het Manhattan Project in de Tweede Wereldoorlog. Alles staat op scherp, hoe ga je in die omstandigheden de atoombom uitvinden?

They Cloned Tyrone

In dit mysterie vormen John Boyega, Teyonah Parris en Jamie Foxx een trio dat op een griezelig en waarschijnlijk vooral heel fascinerend spoor stuit, in de zoektocht naar wat er nu toch precies gebeurt bij de overheid.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...