Films en series die in 2024 verschijnen op HBO Max

Films en series die in 2024 verschijnen op HBO Max

Vorig artikel Volgend artikel

HBO Max gaat natuurlijk een wat vreemd jaar tegemoet in Nederland. Het gaat samen met Discovery+, maar het mag geen Max gaan heten, hoe het wel in andere landen heet. Het is nog onbekend wanneer dat staat te gebeuren, maar moet ergens in het voorjaar zijn. Niet dat het verder veel uitmaakt qua content die eraan komt: die komt namelijk nog steeds. We zitten middenin een nieuw seizoen True Detective en er is meer.

The Penguin

HBO is natuurlijk van Warner Bros. en dat betekent: DC Comics. DC heeft het niet heel makkelijk als het om films gaat, maar de serie The Penguin kan interessant worden. Het bevat Cristin Milioti, Clancy Brown en Rhenzy Felix. We houden van het rauwe randje van Gotham City, waar Batman zich afspeelt, en dat is ook waar The Penguin plaatsvindt. We moeten er nog wel even op wachten: dit komt pas in de herfst van dit jaar.

Dicks: The Musical

Morgen al worden we getrakteerd op Dicks: The Musical, een nieuwe muzikale comedy waarin we meer leren over twee zakenmannen die identieke tweelingen blijken te zijn. Op zich nog weinig interessant, maar ze gaan uiteindelijk hun gescheiden ouders samenbrengen. Het wordt gemaakt door iemand die aan Seinfeld en Borat heeft gewerkt, dus dat belooft wat.

Curb Your Enthusiasm

Wat ook dit weekend staat te gebeuren, dat is dat het laatste seizoen van Curb Your Enthusiasm op HBO Max verschijnt. Larry Davids pijnlijke comedy stopt er na twaalf seizoenen mee en na alle diefstal en chantage is het de vraag hoe Larry eruitgaat.

The Regime

Kate Winslet is een levende legende en het is dan ook tof om te zien dat ze de hoofdrol speelt in een nieuwe serie op HBO. Deze vrouw staat vaak garant voor awards en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. In The Regime is Winslet de dictator van een Europees niet-bestaand land en het regime begint aan terrein te verliezen. Politiek drama, dat missen we nu Succession voorbij is, dus het is afwachten of deze serie -die 3 maart verschijnt- dat gaat kan opvullen.

The Sympathizer

Als je Park Chan-wook kunt strikken om een serie te maken, dan moet je dat zeker doen. HBO deed het: hij maakt The Sympathizer, een serie over een Vietnamese spion die naar de Verenigde Staten is gestuurd om verslag te doen van de Zuid-Vietnamese mensen aldaar. Hij moet vervolgens als adviseur werken aan een Amerikaanse film over de Vietnamese oorlog, wat zijn loyaliteit naar de Viet Cong aanzienlijk moeilijker maken. Interessant detail: Robert Downey Jr. speelt er ook in.

House of the Dragon

Seizoen 2 van de spin-off van Game of Thrones, House of the Dragon, is aankomende en we kunnen wel weer een shotje draken gebruiken. House of the Dragon seizoen 1 deed het geweldig en brak records voor HBO, we zijn benieuwd of dat ook gaat gebeuren met het tweede seizoen van de serie.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...